muodin viikko yle teemalla: ikonisia vaatteita, kauniita kenkiä ja sukellus muotibloggaajien maailmaan

Sunday Blondie

Muotifriikit, HUOMIO – tulevalla viikolla kannattaa suunnata katse Yle Teemalle, sillä muoti valtaa kanavan ohjelmiston jokaisena iltana.

Viime viikolla sain jännittävän sähköpostin Yleltä: pääsin katsomaan Yle Teemalla esitettäviä muotidokumentteja ennakkoon! Olin viestistä todella innoissani, sillä rakastan dokumentteja, erityisesti muotimaailmaa käsitteleviä – Voguen syyskuun numeron synnystä kertova The September Issue on yksi ikisuosikeistani, kuten myös upean elämäntyön tehneestä Diana Vreelandista kertova The Eye Has to Travel sekä suunnittelija Raf Simonsin Diorille suunnittelemasta haute couture -mallistosta kertova Dior and I. (Tässä välissä on myös pakko mainita, että sain kunnian haastatella kaksi jälkimmäistä elokuvaa ohjannutta Frédéric Tchengiä viime syksynä Lilyn toimituksen blogiin, hih!)

Katselin ennakkoon kolme kiehtovaa dokkaria, jotka kertoivat muotisuunnittelija Jean-Paul Gaultierista, vaikutusvaltaisista muotibloggaajista ja kenkäsuunnittelija Christian Louboutinista. Mikäli et ehdi television tai läppärisi äärelle joka ilta, tsekkaa ainakin nämä dokkarit!

Jean-Paul Gaultier, intohimona vaatteet – ma 28.9. klo 21

Jean-Paul Gaultier on viihdyttävän puhelias ekstrovertti, joka imee jatkuvasti inspiraatiota suunnittelutyöhönsä ympäristöstään. Dokumentissa muotisuunnittelija avaa menneiden mallistojensa saloja ja luo ompelijansa avulla uusiksi kaksitoista ikonisinta asuaan kameran edessä. Mistä Gaultier sai inspiraationsa luomuksiin, mikä on tarina asujen takana? Gaultier kertoo, niin nopeasti, että katsojaa suorastaan hengästyttää.

Mielestäni on jännittävää, miten erilaisia näkemyksiä esimerkiksi tasaraitakuosi voi muotisuunnittelijoiden mielissä synnyttää. Verratkaa vaikka Marimekon ja Gaultierin raitaluomuksia! Gaultier lähti myös rohkeasti mukaan trashion-muotiin, ripusti peltipurkit mallien kauloihin ja teki jätesäkistä yksinkertaisen mekon. So chic!

Muotibloggaajien maailma – ke 30.9. klo 21

Muotibloggaaminen ei ole ollut enää vuosiin vain hassua tyttöjen puuhastelua, vaan varteenotettava tapa tienata rahaa ja toteuttaa itseään. Sosiaalisen median kanavat ovat yhä vahvemmin mukana bloggaamisessa, ja seuraajat odottavat jatkuvasti bloggaajilta läpinäkyvyyttä.

Dokumentissa käydään ranskalaisen muotibloggaajan kotona, hypitään Pariisin kaduilla näpsimässä asukuvia ja postaillaan Instagramiin otoksia uusista vaatemallistoista. Välillä teki mieli sulkea silmät, ja vain kuunnella, kun pariisittaret puhuivat nopeasti ja kauniisti ääntäen kameralle. Ranskan kieli, se on kuin hunajaa korville.

Louboutin, kenkien kuningas – to 1.10. klo 21

Ah, Christian Loubotin. Nimi, jonka jokainen korkokenkiä rakastava nainen muistaisi vaikka unissaan.

Dokumentin myötä arvostukseni kenkäsuunnittelijaa kohtaan kasvoi entisestään. On mahtavaa seurata, miten lapsuuden elämänvaiheet ja ympäristön vaikutukset ohjailevat tulevaisuuden uraa ja vaikuttavat oman elämän suunnan muodostumiseen.

Louboutin suhtautuu intohimoisesti paitsi kenkiin, myös luomistyönsä suurimpaan inspiraationlähteeseen – naiseen.

"Kun suhtautuu avoimesti maailmaan, inspiraation lähde voi olla mikä hyvänsä. Se voi olla keskustelu, ihmisen kävelytapa, tanssin koreografia, ihan mikä tahansa. Suurin inspiraationlähde on kuitenkin aina nainen. Tärkeintä naisessa on viehätysvoima mutta myös kyky ilmaista itseään. Se elämä, joka huokuu luonteesta."

Tämä dokumentti oli mielestäni omalla tavallaan kaunein, ja se piirsi kuvan herkästä sekä filosofisesta suunnittelijasta. Jos jonain päivänä saisinkin louboutinit jalkaani, olisin onnentyttö!

Arvatkaa muuten, mistä Louboutin sai inspiraation korkokenkiensä ikoniseen, punaiseen pohjaan? Niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin kynsilakkapullosta!

Mutta kuten sanottu: muotiviikolla Yle Teemalla esitetään muotiaiheista ohjelmaa joka päivä. Nämä kolme dokumenttia nähtyäni ajattelin tsekata vielä nämäkin, kiinnostavilta kun kuulostivat:

Vaateteollisuuden takana 40 000 työpaikkaa – ti 29.9. klo 21:56

Ensimmäiset supermallit – la 3.10. klo 21

Pretty Ugly – la 3.10. klo 22.11

Kupillinen teetä, villasukat, pari kynttilää ja huikeita dokkareita muodin maailmasta – aika mahtava tapa aloittaa lokakuu, etten sanoisi!

Kuvat: Yle

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentit

Aisha J
Aisha

Jes, rakastan tällaisia dokkareita! Kiitti vinkistä :)

Hanna K
Sunday Blondie

Sama täällä, muotidokkarit ovat suosikkejani! :--) Kiva kuulla, että vinkistä oli iloa ♡

Kommentoi