nappivalinta – kevään lempivaate, klassinen bleiseri

Sunday Blondie

Mielessäni on pyörinyt jo pitkään vaatekaapin uudistusprosessi, joka edistyy hitaasti, mutta sitäkin varmemmin.

Jos jo pelkän valkoisen t-paidan hankkiminen aiheuttaa päänvaivaa, voitte vain kuvitella, miten suhtaudun muiden puuttuvien palasten etsintään. It has to be perfect! Ja tiedättekö, miksi? 'Cause I'm worth it.

Tällä hetkellä kaipaan vaatekaappiini ennen kaikkea tyylikkäitä turvavaatteita. Salon uudesta Vilona Storesta löytämäni sininen Minusin bleiseri on malliesimerkki vaatteesta, joka pelastaa päivän kuin päivän.

Pari vuotta sitten ostin Zarasta mustan bleiserin, joka osoittautui korvaattomaksi vaatekaapin peruspilariksi. Miten moneen tilanteeseen bleiseri sopiikaan! Sitä voi käyttää rennosti päivällä farkkujen kanssa, ja illalla bleiserin voi heittää huolettomasti olalle mekon kaveriksi. Keväisin ja kesäisin bleiseri toimi "ulkotakkinani" kulkien kanssani rannoile, terasseille, piknikeille ja juhliin.

Olin kaivannut jo pitkään mustan bleiserini kaveriksi värillistä versiota, mieluusti sinistä. Ja voilà! Hieman yllättäen löysinkin täydellisen sinisen bleiserini lapsuuden kotikaupungistani, Salosta.

Äitini ystävä Tarja avasi reilu kuukausi sitten uuden vaateliikkeensä Vilona Storen Salon keskustaan. Vilona on kaupungin muotitarjonnassa ihana valopilkku, jonka tarjonta koostuu tyylikkäästä skandinaavisesta designista: tarjolla on esimerkiksi Minusta, Edbladia, Becksöndergaardia sekä Selected Femmeä. Etenkin tanskalaisten suunnittelemissa vaatteissa ja asusteissa yhdistyvät kaksi rakastamaani piirrettä: minimalismi ja naisellisuus.

Sovittelin bleiseriä tovin peilin äärellä. Tarja näki heti, että se istuu minulle kuin nakutettu, ja suorastaan vaati minua viemään bleiserin mennessään.

Hyvässä bleiserissä istuvuus on kaiken A ja O. Kapeavyötäröisenä tykkään suosia vaatteissani malleja, jotka tuovat vyötäröni entistä paremmin esiin. Liian pieni vaate ei saa kuitenkaan olla, sillä muutoin siinä ei ole mukava olla. Liian iso bleiseri taasen ei näyttäisi yhtä skarpilta ylläni.

Minun makuuni sopiva bleiseri istuu kauniisti hartioista, ja ranteet saavat jäädä paljaiksi – kuten Tarja totesi, käärityt hihat ovat tämän kevään juttu. Yleensä pidän takkia auki, sillä haluan, että alla oleva paita näkyy sopivasti alta.

bleiseri Minus (*gifted, thank you Vilona Store) // paita H&M // farkut BikBok // korkokengät Zara // rannekoru Thomas Sabo

Mitä tästä opimme? 1. Koska bleiseri sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen, tulisi sellaisen löytyä jokaisen naisen vaatekaapista. 2. Kannattaa luottaa ammattilaisen apuun ja mielipiteisiin. ♡

Kuvat: Annika Naski

bloglovin instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa

Kommentit

Näytät ihanan keväiseltä! Itselläkin on uuden bleiserin (tai parin) hankinta edessä. Itselläni ostopäätöstä vaikeuttaa järjestään kaikista malleista löytyvä polyesterivuori jota kartan kuin ruttoa. Jos joku tietää mistä löytyy versioita, joissa vuori joko jätetty pois tai se on muuta materiaalia niin olen vinkeistä erittäin kiitollinen.... :)

Hanna K
Sunday Blondie

Ohoo, itse en tullut kiinnittäneeksi huomiota, mitä materiaalia sisävuori oli – se kun tuntui niin mukavalta päällä! :--)

Stockan, Sokoksen ja Marks&Spencerin kaltaisissa tavarataloissa bleisereitä yleensä riittää, ja palvelua pyytämällä voi löytää helpommin haluamansa. Tuntuu nimittäin ajatuksena melko turhauttavalta lähteä etsimään takkia kymmenistä eri kaupoista, ja käydä takkeja lävitse yksitellen! Tällaisissa keisseissä asiantuntijan apu on paikallaan. :--)

 

Saranda
Tyhjä ajatus

Jakku ja asu muutenkin 10/10!! :)

Hanna K
Sunday Blondie

Hihi, kiitos ihana ♡ Arastelen hieman valkoisten housujen käyttöä herkän värinsä vuoksi (onnistun olemaan välillä aikamoinen sählääjä!), mutta keväällä ja kesällä ne ovat ihan must! Ja eivätkös ne ruohotahrat ja jätskiläikät kerro vain eletystä elämästä... ;--)

Kommentoi