oodi puurolle ja hitaille aamuille + cafe kuppi & muffinille

Sunday Blondie

On niitä aamuja, kun herään minuutilleen puoli tuntia ennen bussin lähtöä, syön ja meikkaan kiireessä (lue: heitän ripsivärit naamalleni), sählään vaatteideni kanssa, juoksen joka kerta myöhässä olevaan bussiin, ja lopulta bussissa istuessani totean, että eihän tässä olisi ollut taaskaan mikään kiire.

Sitten on niitä aamuja, kun iltavuoroon mennessäni aloitan aamuni joogatunnilla ihanassa Yoga Nordicissa, kävelen keho venytyksistä pehmentyneenä Kaisaniemestä Kamppiin, istuudun suloisen Cafe Kuppi & Muffinin ikkunapöytään lukemaan lehteä ja unohdun vain haaveilemaan.

Vaikka pyrinkin nykyään syömään mahdollisimman vähän viljatuotteita arkena, rakastan pitkään haudutettua aamupuuroa – oli se tehty sitten kaurasta, rukiista tai riisistä.

Kuppi & Muffinin puurokulho on niin iso, että siihen voisi upottautua. Reilu annos höyryävää puuroa maksaa vain kolme euroa, ja mikä parasta, päälle saa sirotella niin paljon kanelia kuin sielu sietää.

Se on aika pieni summa kahvilakäynnin, puuron ja rauhallisen aamun tuomasta nautinnosta.

Ihastuin Kuppi & Muffiniin jo ensi kertaa kahvilassa käydessäni. Kahvilassa on ollut jokaisella käyntikerrallani miellyttävän rauhallinen ja lämminhenkinen tunnelma: on niitä, jotka istuvat ikkunapöydässä yksin läppärinsä tai lehtensä kanssa, toisiaan lounaan äärellä tapaavia ystäviä ja vauvan kanssa liikkeelle lähteneitä äitejä. Valaistus on aavistuksen hämärä, pienet tuikut luovat somasti valoa jokaiseen pöytään. Värikkäät räsymatot ja muhkeat kuppikakut tuovat mieleen modernin, kotoisan mummolan.

Täällä, juuri tässä hetkessä, on hyvä olla – ulkoilmassa viilenneet kädet puurokulhon ympärille kietoutuneena, mieli avoimena ja läsnä.

Aamupuuroa on tarjolla suunnilleen kello 10–11 asti, päivästä ja puuromäärästä riippuen. Tarjolla on myös erilaisia aamiaissettejä: puuroannoksen, tuorepuristetun mehun (suosittelen porkkanainkivääriä) ja teen kokonaisuus maksaa reilut 7 euroa. Lisäksi tarjolla on täytettyjä leipiä ja makeita herkkuja, kahvilan tavaramerkkinä tunnettuja kuppikakkuja unohtamatta. Suosittelen maistamaan myös smoothieita: suloisen pehmeä mustikka-banaani-manteli-smoothie on takuuvarma valinta.

Viimeiset neljä päivää hujahtivat uutistöissä yövuorossa ja hallituksen sote-kriisin jälkimaininkeja puidessa. Siksi aionkin nauttia tänään täysillä arkivapaastani sekä tulevan päivän rentouttavasta ohjelmasta: ihanan Jolie Span kasvohoidosta sekä vakijoogapaikkani Yoga Nordicin puolentoista tunnin hot joogasta. Oi onnea!

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentit

Raissi
RetroPrinsessa

Tuo kahvila vain on yksinkertaisesti täydellinen <3

Hanna K
Sunday Blondie

Ei vitsit, mitkä hehkutukset tänne kommentteihin olikaan ilmestynyt! Olen Raissi täysin samaa mieltä kanssasi ♡ Hih!

Markka
Marenkia ja neilikoita

Kuppi ja muffini on kyllä ihan mun lemppari kahvila :) Ja sun päivä kuulostaa ihanalta! 

Hanna K
Sunday Blondie

Kahvila vaikuttaa olevan todella suosittu! Kuppi & muffini ei ole ollut koskaan tyhjä siellä käydessäni. Siksi ikkunapöydän saaminen tuntuukin aina tosi luksukselta :--D Päivä oli kyllä mitä ihanin, suosittelen varaamaan itselle tällaisia hemmottelupäiviä! ♡

Saranda
Tyhjä ajatus

Ehdottomasti must go -kahvila, joka on jäänyt omalta osaltani vielä kokematta! Yoga Nordocin hot joogaa oon sentään kokeillut ja sille annan täydet peukut. :) (y)

Hanna K
Sunday Blondie

Joo, siis ehdottomasti käyt testaamassa! :--) Poikakaverini söi Kuppi & muffinissa vinkeän suklaa-lakritsi-muffinin, jota voin lämpimästi suositella enkä minä edes ole mikään suuri lakufani!

Yoga Nordic, alaselkäni ja henkisen hyvinvointini pelastus. Tänä syksynä olen varannut jokaisesta viikosta yhden päivän, jolloin annan kehoni ja mieleni levätä hot joogassa. Voisin kyllä käydä joogassa paljon useamminkin!

Kuppi & Muffini on kyllä ihana paikka: kiva sisustus, hyvät leivokset ja oiva sijainti. :)

Hanna K
Sunday Blondie

Kuppi & muffinin sijainti on kyllä kätevä! Jos vaikka sattuu kiertelemään kauppoja Aleksilla, on siitä tosi helppo poiketa kahville Kalevankadulle. Vaikka Helsingissähän kaikki välimatkat nyt ovat varsin lyhyitä... :--)

Kommentoi