pikkukahviloiden rakastajille – punavuoren suloinen kahvila kuuma

Sunday Blondie

Kuten blogista ja sen sisällöistä on saattanut päätellä, rakastan, rakastan, kahviloita.

Toisten kahviloiden hälinää, ihmisten kovaäänistä rupattelua ja naurunpurskauksia. Toisten levollista hiljaisuutta, jonka rikkovat ainoastaan lempeä jazz ja ajoittaiset kahvikoneet suhahdukset. Ikkunapöytiä, joista voi vilkuilla kadulla kiirehtiviä ihmisiä ja ympärille levittäytyvää kaupunkia. Hämäriä sohvanurkkauksia, joihin voi uppoutua lukemaan lehteä tai hyvää kirjaa tuntikausiksi. Vitriiniä, joka on täynnä mitä erilaisempia herkkuja, niin että valinta on lopulta täysin mahdoton. Muutamaa huolella valmistettua kakkua, jotka henkivät syvästä omistautuneisuudesta.

Rakastan suuria, eteläeurooppalaista tunnelmaa henkiviä kahviloita, mutta erityisesti rakastan pieniä, intiimejä ja omaleimaisia kahviloita. Viime lauantaina pääsin tutustumaan yhteen kahvilalistani toivekohteista, kun vietimme rauhallisen aamupäivän suloisessa kahvila Kuumassa.

Niin Kuuman sisustus, tunnelma kuin makeat herkut sulattivat sydämeni. Seinillä riippuvat maalaukset kauniista naisista luovat kahvilaan rennon tyylikkään, jokseenkin ranskalaisen tunnelman. Pieni huoneisto on valoisa korkeiden ikkunoiden ansiosta, ja ne tuovat vaalean sisustuksen parhaimmat puolet esiin.

Itse ruokavalikoima oli pieni, mutta sitäkin laadukkaampi. Tarjolla oli kahta erilaista raakaherkkua: tyrnikakkua sekä puolukkabrownieta. Siksi tilasimmekin molemmat, ja jaoimme kakkupalat keskenämme.

Poikakaveri mieltyi kirpeään tyrnikakkuun, jonka marjainen osuus oli raikas ja pohja suloisen makea. Tiesittekö muuten, että tyrnin C-vitamiinipitoisuus on monikymmenkertainen verrattuna esimerkiksi appelsiiniin? Mikä supermarja!

Minä puolestani rakastuin puolukkabrownieen sen täyteläisen rakenteen vuoksi: suklaamassan välissä ollut puolukkamousse oli suussa sulavan pehmeää.

Itse kakkujen makumaailmaakin enemmän arvostan sitä, että niiden leivonnassa oli hyödynnetty kauden parhaimpia raaka-aineita, puhtaan suomalaisen luonnon antimia. ♡

Kahvit olivat Johan&Nyströmin käsialaa, tuttuun tyyliinsä takuuvarmasti herkullisia. Kahvipusseja oli reilu rivi hyllyllä myynnissäkin, ja poikakaveri nappasi niistä yhden kotiin viikonloppuaamujen kahvitteluhetkiin. Kuuman omistaja Wia jauhoi pavuista ystävällisesti tavalliselle kahvinkeittimelle sopivaa suodatinkahvia. Wian iloinen asenne, lämminsydäminen palvelu ja herkässä ollut hymy saavat muuten varmasti jokaisen kahvilan asiakkaan hyvälle tuulelle!

Aamupäivän mittaan kahvilaan poikkesi yksi jos toinenkin asiakas hakemaan mukaansa milloin kahvia, milloin pientä purtavaa. Enkä ihmettele: kyllä minäkin haluaisin kannattaa näin suloista kahvilaa, mikäli sellainen kotikulmillani olisi!

Siispä vinkkini viikonlopulle: käykää kahvilla. Kuumassa, keskustassa, missä tahansa. Sillä siitä mukaa, kun kahvikuppi tyhjenee, maailma paranee ja mieli kevenee. ♡

Kuuma
Pursimiehenkatu 12
Ma
pe 8.4516.30, la 1016

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentoi