piristävä c-vitamiinipommi – pehmeä tyrnismoothie

Sunday Blondie

Arkismoothieni peruskaava on aina samanlainen: reilusti erilaisia marjoja, rahkaa, kananmunaa, kaurahiutaleita ja vettä. Tärkeintä on, että juotava aamiainen syntyy nopeasti ja se sisältää tarvitsemiani ravinto-aineita – sopivassa suhteessa proteiinia, hiilihydraattia ja vitamiineja.

Viikonloppuisin haluan kuitenkin testata uusia ja erilaisia smoothiereseptejä. Join jonkin aikaa sitten Kampin Pur Hyvinvointikaupassa niin suloisen makean tyrnismoothien, että halusin kokeilla sen surauttamista kotiolosuhteissa. 

Tyrni ei ole tavanomainen näky pakkasessamme, mutta sitä pitäisi ostaa ehdottomasti useammin – tyrni kun on varsinainen supermarja. Sekä tyrnin siemenet että hedelmäliha sisältävät iholle hyödyllisiä rasvahappoja sekä runsaasti vitamiineja, esimerkiksi C- ja E-vitamiinia. Sadasta grammasta tyrniä saa yhtä paljon C-vitamiinia kuin 10–20 appelsiinista!

Olen myös täysin hullaantunut pehmoiseen kookosmannaan. Viikonloppuisin sujautan sitä aina smoothieen lusikallisen tuomaan hieman ekstramakeutta.

Piristävä tyrnismoothie

  • 1 mango
  • 1 porkkana
  • reilu kourallinen tyrni-marjoja
  • ruokalusikallinen kookosmannaa
  • 3–4 dl omena- tai appelsiinimehua
  • pieni pala inkivääriä
  • ripaus vaniljaa

Hedelmäisen tyrnismoothien rakenne jää porkkanan takia hieman purtavammaksi kuin tavallinen smoothie. Porkkanan tuomasta karheudesta huolimatta smoothie on ihanan pehmeää ja paksua, lähes lusikoitavaa. Nesteen määrää lisäämällä rakenteesta saa juotavamman. Tässä juomassa on potkua! 

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentit

Kookosmanna on itselleni aivan uusi tuttavuus, kuulostaa hyvältä. Täytynee pistää kokeiluun!

Hanna K
Sunday Blondie

Kookosmanna on nyt iso hitti! Vielä pari viikkoa sitten Foodinin kookosmanna oli loppu kaikista muista Ruohonjuurista paitsi Oulun toimipisteeltä. Siksi olinkin iloinen, kun onnistuin nappaamaan itselleni yhden purkin I Love Me -messuilta! :--) Kookosmanna sopii erinomaisesti paitsi smoothieihin myös esimerkiksi raakakakkujen leivontaan.

Kommentoi