rauhallinen kahvihetki keskustan sydämessä – suloinen cafe kuppi & muffini

Sunday Blondie

Puuh! Viime päivät ovat kuluneet lähinnä nenä kiinni kirjassa, sillä vuoden viimeiset tentit ja valmistuminen häämöttävät edessä. Bloginkin päivittäminen on jäänyt toiselle sijalle, harmillista kyllä.

Kävimme viime lauantaina poikakaverini kanssa perinteisillä kakkukahveilla molemmille uudessa tuttavuudessa, Cafe Kuppi & Muffinissa Kalevankadulla. Kahvilan nimi lupasi jo hyvää herkkujen suhteen, ja pienen googlailun perusteella olin vakuuttunut kahvilan viihtyisyydestä.

Ravintolapäivä vei todennäköisesti osan asiakkaista, sillä kahvilassa oli ihmeen hiljaista lauantaiaamupäiväksi. Arvoimme pitkään tiskin valikoiman äärellä, sillä cupcakeja ja kakkuja oli mistä valita. Makeiden leivonnaisten lisäksi tarjonnasta löytyi keksejä, täytettyjä leipiä, tuorepuristettuja mehuja, smoothieita, salaatteja ja keittoa.

Vaikka kahvilan nimi kieliikin hyvistä muffineista, en voinut vastustaa kiusausta nähdessäni tiskillä täydellisen, perinteisen NY-cheesecaken. Halusin päästä testaamaan, onko kakku läheskään yhtä hyvää kuin Atlantin toisella puolen – ja olihan se, joskin maultaan hieman erilainen! Keksipohja ihanan kostea, täyte pehmeää, vivahde sitruunaa seassa. Vaikka kakkupala olikin aika iso yksin syötäväksi, ei se tuottanut tällaiselle herkkusuulle ongelmia.

Poikakaverini sen sijaan valitsi (miehekkäästi) suklaa-lakritsi-muffinin. Yhdistelmä kuulostaa jännittävältä, mutta toimi leivonnaisessa todella hyvin! Muffinin sisus oli mukavan pehmeä, kreemi täyteläinen ja suklainen. Seassa olleet lakritsinpalat sulivat suuhun.

Valoisa ja rauhallinen kahvila oli omiaan lehtien luvulle. Palvelu oli ystävällistä, ruoka erinomaista ja sisustus mukavan kotoisa. Myös kahvilan sijainti on mitä mahtavin: jos liikut paljon keskustassa, ja Aleksanterinkadun kahvilat ovat käyneet jo turhan tutuiksi, Kuppiin & Muffiniin kävelee nopeasti Stockan kulmalta.

Ensi kerralla on kyllä pakko ottaa muffini. 

Cafe Kuppi & Muffini
Kalevankatu 17
ma-pe 7.3018, la 1016

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentit

Pakahtuja
Maagista vetovoimaa

Kuppi & muffini on kyllä aivan ihana! Sinne on päästävä aina kun käyn Helsingissä.

Hanna K
Sunday Blondie

Ymmärrän täysin, miksi Kuppi & Muffini on yksi lempikahviloistasi! Käydessämme kahvilassa oli lämmin tunnelma, maukkaat leivonnaiset ja ihanan rauhallista. Palaan sinne varmasti uudelleen :--)

Kommentoi