ravintolapäivä, katufestarit, pihakirppis ja muut lauantain menovinkit helsinkiin

Sunday Blondie

Oh weekends, how I love you.

Ja voi Helsinki, kuinka rakastankaan sinua! Kevät on selvästi herättänyt kaupungin henkiin, sillä tänään järjestetään niin monta kivaa tapahtumaa, että tulee melkein kiire ehtiä kaikkiin.

Ensinnäkin tänään vietetään Ravintolapäivää. Keskustassa etenkin Vanha kirkkopuisto ja Esplanad ovat täynnä pieniä ravintoloita, joita on pakko päästä tutkimaan. Tällä kertaa en ole lukenut ravintoloista mitään etukäteen, sillä haluan yllättyä.

Arabiassa juhlistetaan kevättä katufestivaaleilla. Tänä vuonna festarien teemana on muralismi, isot seinämaalaukset. Graffititaiteilija Jukka Hakanen on valmistellut 8-kerroksisen kerrostalon seinälle valtavaa muraalia, jonka pitäisi valmistua tänään. Se olisi hauska nähdä!

Mediakeskus Lumessa, Arabianrannassa niin ikään, järjestetään Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun ylioppilaiden TOKYO ry:n kevätmyyjäiset. Myyjäistapahtumassa on tarjolla Aalto ARTSin opiskelijoiden uniikkeja tuotteita ja taidetta. Täältä voisi löytää kauniita koruja.

Perinteistä Puu-Vallilan pihakirppistä vietetään tänä viikonloppuna. Rakastan alueen isoja, vanhoja puutaloja, niiden pieniä sisäpihoja, suloisia istutuksia ja mukulakivikatuja. Vaikka ei ostaisikaan mitään, on ihana vain käveleskellä ympäri idyllisiä katuja.

Kaiken lisäksi Kluuvin galleriassa on meneillään Iiu Susirajan näyttely Tunteiden niksi-pirkka, jonka haluaisin kovasti nähdä. Onneksi näyttely on esillä 24. toukokuuta asti.

Tänään ei lopu nähtävä kesken! Ensimmäisenä on kuitenkin päästävä jokalauantaiselle kakkuhetkelle ja uuteen kahvilaan.

Tänään nautitaan, rentoudutaan ja iloitaan. Ihanaa viikonloppua, muruset ♡

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentoi