ruokarekkoja ja kesäfiilistelyä teurastamolla – helsinki night market

Sunday Blondie

Perjantaina kävimme fiilistelemässä Helsinki Night Marketin tunnelmia Teurastamolla, jonne oli kerääntynyt kymmenittäin erilaisia ruokarekkoja ja huima joukko hyvästä ruoasta ja kauniista säästä nauttivia kaupunkilaisia.

On aina ilo nähdä, miten Helsinki herää henkiin erilaisten tapahtumien yhteydessä. Helsinki Night Marketin Facebook-sivujen mukaan Teurastamolla vieraili lopulta yli 30 000 ihmistä, mikä on valtavasti!

Ruokarekkojen valtaamalla pihalla kävikin aikamoinen kuhina, kun nälkäiset ihmiset jonottivat katukeittiöiden annoksia. Kiersimme aluksi alueen läpi ja tsekkasimme ruokatarjonnan, kunnes poikaystäväni tuli siihen tulokseen, että hän testaisi mieluiten B-Smokeryn burgerin.

Tapahtuman vuoksi B-Smokeryn menu oli normaalia suppeampi: tarjolla oli kaksi burgeria, kimchi pulled pork ja sriracha seitan. Burger oli kuulemma erinomainen, etenkin kylmän Coca Colan kanssa nautittuna. Annos oli miehiseen makuun sopivan lihaisa.

Itse olin kiinnittänyt väenpaljouden keskellä huomioni Kimchi Wagonin munanuudeliannoksiin, jotka näyttivät kasvisten kera raikkailta. Jonotuksen jälkeen käteeni lyötiin valtava annos, jonka sai höystää valitsemillaan mausteilla kojun vieressä olevalla lisukepöydällä. Rakastan aasialaisen ruoan tulisen meheviä makuja, joskin ruoan tulee olla sellaista, että siitä maistaa muutakin kuin chilin. Kookosta, inkivääriä ja kanaa sisältänyt annos oli juuri sopivan mausteinen.

Mikäs siinä nurmella istuessa, hyvää ruokaa syödessä ja ihmisiä katsellessa. Vaikka ruokatapahtumia on järjestetty viime aikoina Helsingissä paljon, ne tuntuvat kiinnostavan yhä ihmisiä.

Toivottavasti vastaavanlaisia ruokafestivaaleja jaksetaan järjestää talven pimeydessäkin, jolloin arjen pienet piristysruiskeet tulevat erityisesti tarpeeseen!

bloglovin / instagram / pinterest

 

 

Kommentoi