salaattia, kiitos! after workit la torrefazionessa

Sunday Blondie

Hyviä salaattipaikkoja ei voi olla koskaan liikaa.

Yleensä, kun näen ystäviäni kaupungilla, menemme salaatille. Siksi haluankin käydä joka kerta salaatilla eri kahvilassa tai ravintolassa, sillä olisi jokseenkin tylsää mennä aina samaan paikkaan. Aleksanterinkadun Factoryn salaattibuffa on hinta-laatusuhteeltaan yksi suosikeistani, mutta ravintolan hämyisät sisätilat ovat iso miinus etenkin kesäaikaan.

Viime torstaina treffasin ystäväni Jennin kanssa Aleksanterinkadun La Torrefazionessa. Torre on yksi lempikahviloistani keskustassa, paitsi hyvän ruokansa ja erinomaisen kahvinsa, myös sijaintinsa vuoksi.

Olen käynyt Torressa aiemminkin salaatilla, mutta viime kerrasta oli vierähtänyt jo niin kauan, että koin tarvetta päästä testaamaan paikan uudelleen. Muistikuvieni mukaan Torresta nimittäin sai varsin mainioita salaatteja.

Kävi mieletön tuuri, sillä saimme pöydän ikkunan vierestä! Tämä on iso juttu Torressa, joka on aina tupaten täynnä ihmisiä, vuorokaudenajasta riippumatta. Suurissa asiakasmäärissä on toinenkin miinuspuolensa: Torre on usein melko meluisa. Kahvikoneen pärinästä ja asiakkaiden puheensorinasta syntyy aikamoinen sekametelisoppa. Mutta eipä haittaa, kun saa pöydän ikkunanvierestä.

Valitsin mozarellasalaatin, pestolla, saksanpähkinöillä ja parmankinkulla, kun taas kaverini tilasi chevresalaatin cashew-pähkinöiden ja hunajamelonin kera. Molemmat annokset osoittautuivat varsin runsaiksi: raaka-aineet olivat laadukkaita, ja maut kohdillaan.

Leipäkrutonkeja ja juustoa sisältävät salaatit sopivatkin ”fancymmille” salaattitreffeille, kun taas lounaalla syön mieluiten keveän perussalaatin. Hintakaan ei ollut paha, reilut kymmenen euroa.

Onko sinulla oma suosikkisalaattipaikkasi Helsingissä? Mikäli jollakulla siellä ruudun toisella puolella on hyviä vinkkejä loistavista salaattimestoista, let me know!

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentoi