sandro, you stole my heart – helsingin parhaalla brunssilla

Sunday Blondie

Kun Sandro laajensi toimintaansa viime vuoden lopulla Kalliosta Eiraan, päätin, että nyt olisi korkea aika käydä testaamassa raflan klassikkobrunssi.

Asun kivenheiton päässä Kallion Sandrosta, joten oli suorastaan häpeä, etten ollut käynyt naapurissa aamiaisella vielä kertaakaan. Kun kasvisruokaa yhtälailla fiilistelevä siskoni tuli kylään eräänä viikonloppuna, varasin innoissani pöydän Sandron Vegan & Veggie Garden -brunssille.

Ensinnäkin on mainittava, että itse ravintola oli tunnelmallinen ja miellyttävän hämyisä: siellä täällä tuikkivat kynttilät, ja marokkolainen tyyli oli tuotu hillitysti esille sisustuksessa. Onneksemme saimme paikat ikkunapöydästä, josta oli kiva kurkkia välillä myös Kolmannelle linjalle.

Sitä ruoan määrää! Pöydät kirjaimellisesti notkuivat kaikista ihanuuksista, niin tutuista kuin tuntemattomista. Rakastan kasvisruokaa, mutten kokkaile sitä oikeastaan koskaan kotona. Rakkaudella valmistettu kasvisruoka on kuitenkin taivaallista – kuten Sandron brunssi oivallisesti osoitti.

Suolaisessa pöydässä oli tarjolla hengästyttävä määrä erilaisia salaatteja, juureksia, kasviksia, kuskusia ja muita jännittäviä sekoituksia. Harvoin olen päässyt maistamaan brunssilla niin pehmeää ja täydellistä kotitekoista leipää kuin Sandrossa. Harkitsin piilottavani yhden kokonaisen leivän kassiini, sillä sitä olisi voinut ahmia kilokaupalla.

Kylmien ruokien pöytä täytti vatsamme jo niin hyvin, ettemme jaksaneet edes koskea lämpimän pöydän antimiin. Niinpä siirryimme suoraan jälkiruokapöytään, joka sekin notkui useista kakuista ja leivonnaisista.

Koska en mitenkään olisi jaksanut maistaa jokaista kakkua, päädyin valitsemaan joukosta suosikkini: marja- ja mangojuustokakkua. Enkä todellakaan joutunut pettymään! Puhdasta, makeaa, ihanan marjaisaa ja hedelmäistä. Yum.

Nyt voin omankin kokemukseni perusteella todeta, ettei Sandron brunssia kehuta turhaan kaupungin parhaaksi! Runsas valikoima, erinomainen ruoka, mieletön makumaailma, rento tunnelma ja hyvä palvelu. Tälle brunssille on pakko päästä uudelleen – kenties testaamme ensi kerralla Eiran Sandron Marrakech Madness -kattauksen.

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentoi