smoothie bowl madness – 5 vinkkiä onnistuneeseen smoothiekulhoon

Sunday Blondie

”If you would make this healthy beauty to me I would fall in love with you.”

Yep, I just love smoothie bowls. Ja niin rakastavat näköjään muutkin – tämä hauska Instagramissa saamani kommentti todella piristi sateista tiistaiaamuani.

Kaikki sai alkunsa The Cockin aamiaiselta viime kesänä. Smoothie bowl -hysteria oli hiipinyt vähitellen Helsinkiin, ja niinpä Richard McCormic ja smoothie bowl -guru Anni Kravi päättivät heittää The Cockissa smoothie bowl -pop-upin, jonka annokset tulivat sittemmin jäädäkseen ravintolan aamiaislistalle.

Sen jälkeen en ole enää halunnutkaan nauttia smoothietani muussa kuin bowlin muodossa. Itselleni smoothie bowl edustaa kiireettömiä arkivapaita ja hitaita viikonloppuaamuja: lusikoitavaa, paksua smoothieta ei ole aikaa nautiskella tavallisena maanantaiaamuna, kun pitää juosta pää kolmantena jalkana töihin.

Mutta miten syntyy täydellinen smoothie bowl? Näillä vinkeillä onnistut!

  • Banaani on kaveri. Pehmeä banaani toimii loistavana makeuttajana ja tekee smoothien rakenteesta paksun. Proteiiniin yhdistettynä hiilaripommi pitä myös hyvin nälän loitolla. Myös avokado sopii oivallisesti paksuun smoothie bowliin. HC-käyttäjä heittää tehosekoittimeen molemmat.
  • Älä käytä liikaa nestettä. Jotta smoothien rakenteesta tulisi paksumpi ja siten helpommin lusikoitava, kannattaa säästellä nesteen käytössä. Olen huomannut rahkan toimivan parhaiten smoothien pohjana etenkin silloin, kun haluan tehdä smoothiesta superpaksua. Soija- ja kaurajogurttikin toimivat kivasti.
  • Hifistele koristelussa. Smoothie bowlin päälle voi heittää käytännössä mitä tahansa. Itse koristelen smoothieni useimmisten näillä härpäkkeillä: kaakaonibseillä, kookoshiutaleilla, goji-marjoilla ja chiansiemenillä. Lisäksi käytän hedelmiä ja marjoja: etenkin kiivi, mango ja vadelmat tuovat kivasti väriä.
  • Ole kärsivällinen. Kauniin smoothie bowlin koristelu vaatii paitsi vakaata kättä, myös hieman aikaa. Siksi bowlia ei kannatakaan alkaa vääntää kiireisenä maanantaiaamuna, kun aamiaisen tekoon ja syöntiin on aikaa maksimissaan kymmenen minuuttia.
  • Muista maku. Ulkonäköäkin tärkeämpää on kuitenkin aina smoothien maku. Minulle smoothie bowlin tekeminen on omanlaisensa meditaatiohetki, jossa mieli rentoutuu aamiaista väsätessä ja herkullista smoothieta lusikoidessa.

Viime kesän jälkeen smoothie bowleja onkin tullut tehtyä jos jonkinlaisia. Instagram-tililtäni @hannakarppa voitte tsekkailla lisää kuvia milloin minkäkinlaisista tuotoksista. Useimmiten bowlini ovat söpön pinkkejä, ja niissä on överisti liikaa koristeita.

Pinkit smoothie bowlit ovatki synnyttäneet omanlaisiaan lempinimiä: smoothie bowl queen on ehdottomasti yksi suosikeistani. ☆

bloglovin instagram / pinterest

 

Kommentit

Vivi
Elämäni palasia

Siis mä katon aina näitä sun instakuvia sellasella sydänsilmäemoji-ilmeellä ja mietin JOKA KERTA ettei kenenkään aamiainen voi näyttää tältä!! Todellaki queen! <3

Hanna K
Sunday Blondie

Hihihi, ihana muru! ♡ Teidän pitäisi tulla joku kerta tyttöjen kanssa meille, niin järkkäisin kunnon smoothie bowl -brunssin ♡♡♡ Seriously, pakko sopia VIHDOINKIN joku päivä...! :--D

Vivi
Elämäni palasia

Oooh joo sopii! (tähän taas se sydänemoji!)

 

MuuMuu (Ei varmistettu)

Mulla on tällainen ongelma/kysymys. Oon tehnyt näitä smoothie bowleja välillä, mutta niistä tulee aina vähän rumia eikä ne näytä hyvältä Instagramissa. Onko sitä silloin edes mitään järkeä syödä? Onko parempi heittää se kokonaan roskiin?

Kommentoi