smoothie bowls and avocado toasts for lunch – healthinki

Sunday Blondie

Voin haistaa jo syksyn ilmassa. Lehdet pyörivät kaupungin kaduilla, välillä joutuu väistelemään pieniksi järviksi kasvaneita lätäköitä, sateenvarjosta on tullut vakiovaruste laukussani.

Viime viikolla nautin kuitenkin vielä kesästä täysin siemauksin, kun kävelin aurinkoisessa Ullanlinnassa ja poikkesin lounaalle Tehtaankadulle Healthinki-kahvilaan.

Kuukausi sitten ovensa avannut Healthinki on löytänyt nopeasti asiakaskuntansa. Värikkäät smoothie bowlit, smoothiet, avokadoleivät, raakakakut sekä salaatit houkuttelevat asiakkaita keskellä päivääkin. Aukioloajat saattavat olla haastavat töissä käyvälle, sillä Healthinki on avoinna klo 7.30–16.

Avokadotoastien ja smoothie bowlien ystävänä oma lounasvalintani oli helppo. Kirpsakkaa puolukoista, viinimarjoista, banaanista ja lakritsijuuresta tehtyä smoothieta lusikoidessani pohdin, että voisin syödä samanmoisen bowlin niin aamiaisella, lounaalla kuin illallisella... Leivässä ei ollut säästelty avokadossa, mikä teki siitä ihanan täyteläisen. Tämän setin jälkeen ei jää nälkä.

Aurinkoinen sää houkutteli muutaman asiakkaan istumaan ulos nostetuille tuoleille. Silmämääräisesti sanoisin, että kaikki kahvilan tuotteet ovat yhtälailla suosittuja – salaatteja ja smootieita tuotiin pöytiin tasaiseen tahtiin.

Kahviloiden smoothie bowleja syödessäni ihastun usein rouskuvaan granolaan, jota kotona ei tule käytettyä. Omistaja kertoi, että hekin tekevät granolansa itse, ja ovat myös aikeissa alkaa syksyllä myydä sitä.

Siinäpä yksi hyvä syy, miksi Healthinkiin kannattaa palata uudelleen. Kuten myös kahvilan värikkäiden annosten takia: harmaina syyspäivinä lautaselle tarvitaan väriä!

Healthinki
Tehtaankatu 13
Mon-Fri 7.30
16

bloglovin / instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa

// I can smell the autumn coming already! Though last week I still enjoyed the warm sunbeams as I walked for a lunch to Healthinki in Ullanlinna. This healthy little café offers wonderful smoothie bowls, smoothies, avocado toasts, raw cakes and salads. I ate a fresh lingonberry-currant-banana-licorise root smoothie bowl and an avocado toast as a lunch and they were both so yummy. I think I could have them as a breakfast, lunch or dinner any time...

TallennaTallennaTallennaTallenna

TallennaTallenna

Kommentoi