streat helsinki – katuruokakulttuurin juhlaa torikortteleissa

Sunday Blondie

Viime vuonna ensimmäistä kertaa pidetty ja valtavan suosion saavuttanut katuruokafestari Streat Helsinki tarjoaa kaupunkilaisille jälleen monenlaisia herkkuja tulevana viikonloppuna.

En päässyt osallistumaan viime vuonna tapahtumaan, ja sitä suuremmalla syyllä aionkin nyt suunnata nuuskimaan ruokatarjontaa torikortteleihin ja Kauppatorille tulevana lauantaina.

Valinnanvaraa on huikeasti, sillä tapahtumaan osallistuu 64 katukeittiötä. Näistä valtaosa on pääkaupunkiseutulaisia, mutta mukaan mahtuu myös muutama maakunta- sekä kansainvälinen keittiö. Kattavan tarjonnan lisäksi Streat Helsingissä parasta ovat annoshinnat, jotka vaihtelevat neljästä kymmeneen euroon. Huh, mistäköhän tässä oikein aloittaisi!

Useat katukeittiöt näyttävät tarjoavan burgereita, mikä ei olisi lainkaan hullumpi lounasvaihtoehto. Silmiini osuivat myös Kimchi Wagonin korealaiset katutacot, Richard McCormicks Food Truckin osterit ja japanilaiset pannukakut, Skibibi Brosin kaladogi, Tuk Tuk Travelersin pakistanilainen lammas... Miten kukaan pystyy valitsemaan yhden tai kaksi annosta?

No, tapahtuman suuren suosion vuoksi jonot ovat joka katukeittiöön varmasti aikamoiset, mikä hillitsee ylisyömistä. Lauantaina nautitaankin paitsi ruoasta, myös ihanasta kaupunkitunnelmasta!

Katuruokafestari Streat Helsinki torikortteleissa tulevana viikonloppuna 21.22.3

Kuva: Streat Helsinki

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentoi