sunnuntain superaamiainen – radisson blu grand hotel tammer

Sunday Blondie

Valkoiset lakanat ja aamiainen. Nämä kaksi asiaa nousevat aina ensimmäisenä mieleeni, kun varaan hotellihuoneen.

Pidän hotelliaamiaisesta paitsi sen vaivattomuuden myös yllätyksellisyyden vuoksi. Forrest Gumpia klassikolainausta uudelleenmuotoillakseni: "Hotelliaamianen on kuin suklaarasia: koskaan et tiedä, mitä saat."

Vielä muutama vuosi sitten hotelliketjujen aamiaiset olivat melko värittömiä ja samankaltaisia, aina samaa kaurapuuroa ja purkkihedelmiä. Tänä päivänä ruoan laatu ja esillepano ovat kuitenkin yhtä tärkeässä asemassa kuin missä tahansa ravintolassa.

Radisson Blu hotellien aamiainen uudistui viime vuonna. Super Breakfast -aamiaisella on haluttiin kiinnittää huomiota juuri ruoan laatuun ja esillepanoon, mutta myös eri sesonkeihin. Tämän lisäksi muun muassa oikeanlaisella valaistuksella, tuoksuilla ja musiikilla on haluttu luoda miellyttävä aamiaiskokemus.

Itse kiinnitin Hotel Tammerin aamiaisella huomiota etenkin sievään esillepanoon. Myslit oli aseteltu somiin lasipurkkeihin, jotka loivat kotoisaa tunnelmaa ja leivät oli aseteltu kauniisiin pahvipussukoihin. Parasta Tammerin aamiaisella oli kuitenkin palvelu: tee ja kahvi tarjoiltiin pöytiin, kuten myös tuorepuristettu appelsiinimehu. Kyllä, tuorepuristettu! Se on aika harvinaista herkkua Suomen hotelleissa, siitä siis isot pisteet.

Mies otti perinteisen hotelliaamiaissettinsä – makkaraa, pekonia ja munakokkelia – ja hyvin maistui. Tampereelle tyypillisesti tarjolla oli myös mustaamakkaraa. Minä puolestani herkuttelin vaniljaisella puurolla (viimeisen vuoden aikana olen innostunut ottamaan aina puuroa hotelliaamiaisella), tuoreilla hedelmillä ja pehmeällä ruisleivällä. Tammerin hedelmäsalaatti koostui kaikista suosikkihedelmistäni: ananaksesta, meloneista ja viinirypäleistä. 

Yksi miinuspuoli Tammerin aamiaisella kuitenkin oli: ruokaa ja juomia oli asteletu kahteen eri saliin, mikä vaikeutti aamiaiskokonaisuuden hahmottamista. En aluksi huomannut toisessa salissa olleita Bloody Mary-, jälkiruoka ja smoothiepisteitä lainkaan, ja siksi smoothiella sekä jälkiruoilla herkuttelu jäi suorastaan harmillisen vähäiseksi. Yhden suklaakeksin kuitenkin maistoin, ja se oli juuri sellainen, kuin oikean American cookien kuuluukin. Ottaisinkin keksireseptin ilomielin vastaan!

Kokonaisuutena aamiainen oli yksi parhaimmista hotelliaamiaisista, jonka olen Suomessa syönyt. Ruokasali oli ihanan hiljainen, joten saimme nauttia aamiaistamme pari tuntia kaikessa rauhassa lehteä lukien. Onnistunut aamiainen kruunasi hotelliyöpymisen ja tarjosi ihanan startin sunnuntaihin, joka jatkui ulkoilulla Pyynikin syksyisissä maisemissa.

* Yhteistyössä Radisson Blu Grand Hotel Tammerin kanssa

bloglovin / instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa

Kommentit

Travojago
Travojago

Radisson SAS:ien aamiaiset on kyllä hyviä. Kannattaa kokeilla myös Kampissa oleva Radisson jossa saa omeletin ja vohveleita tilaamalla. Söin kahtena aamuna koko viikonlopun edestä koska oli vaan niin hyvää :D 

Hanna K
Sunday Blondie

Voi joo, oon kuullut tosi hyvää tuosta Kampin Radissonin aamiaisesta! Haluan ehdottomasti käydä testaamassa senkin! Rakastan vohveleita, ooh... ♡ Voin kuvitella, että ähky on taattu! :--D

Kommentoi