sushin rakastajan taivas – fukun lounaalla vedetään navat täyteen

Sunday Blondie

Jos minun pitäisi valita yksi ruoka, jota söisin koko loppuelämäni, valitsisin sushin.

Siksi en voinutkaan vastustaa kiusausta, kun ystäväni pyysi minua maanantaina kanssaan lounaalle sushibuffettiin Fredrikinkadun ravintola Fukuun.

Itse olen käynyt ainoastaan kerran erään toisen ravintolan sushibuffassa, ja kokemus oli jokseenkin kehno: sushi oli seisonut pöydällä liian kauan, jolloin riisi oli päässyt kuivahtamaan. Ystäväni oli kuitenkin käynyt Fukun lounaalla muutaman kerran, ja tiesi buffetin tarjonnan laadukkaaksi.

Tällä kertaa en joutunut pettymään! Sitä sushin määrää. Ihan päätä huimasi, kun katselin erilaisia maki- ja nigiririvistöjä, jotka tuntuivat jatkuvan loputtomiin. Sitä myötä, kun sushipalat ehtyivät, kannettiin keittiöstä pöytään uusia ja erikoisia herkkuja. Fukun sushibuffa on varsinainen sushin rakastajan taivas!

Sushipalojen yhteydessä ei lue, minkälaisilla lisukkeilla makit on täytetty. Siksi lounastajan kannattaakin varautua pieniin yllätyksiin. Mielestäni pieni jännitys on kuitenkin aina hauskaa!

Vaikka runsas buffet tarjosi monenlaista sushia, omia suosikkejani olivat lopulta perinteiset lohta, katkarapuja, kurkkua ja avokadoa yhdistelevät makit sekä raa'at ja liekitetyt lohinigirit. Uudeksi suosikiksi nousi levämaki, jollaista tavallisista sushiseteistä harvemmin saa.

Mikäli oletkin kyllästynyt tavallisiin, ketjuista saataviin sushisetteihin, suosittelen ehdottomasti suuntaamaan Fukun buffaan: täällä pääsee maistamaan kaikkea.

Fukun sushibuffetin hinta on arkisin 13,90 euroa. Se on suorastaan naurettavan halpa, kun ottaa huomioon, kuinka paljon lounaalla on valinnanvaraa, ja kuinka laadukasta ruoka on. Sushin lisäksi lounaaseen sisältyy lämmin ruoka (lämmintä riisiä ja erilaisia kastikkeita), salaatti sekä hedelmiä.

Tänne on pakko päästä uudelleen! Pahin sushi-himoni tuli kuitenkin Fukussa niin hyvin tyydytetyksi, etten tarvitse sushia vähään aikaan.

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentit

Aasara
Kunnon Mamma

Kiitos vinkistä! Mä rakastan myös sushia, mutta koska olen vähän epäluuloista sorttia, olen rajoittunut toistaiseksi neljään sushiravintolaan Helsingissä jotka varmasti tiedän hyviksi. Olen kulkenut Fukun ohi monesti miettien, onko se mistään kotoisin - nyt tiedän. Testiin menee!

Hanna K
Sunday Blondie

Fuku kannattaa ehdottomasti testata! Sushibuffa on tarjolla myös arki-iltaisin ja viikonloppuisin, mutta tuolloin hinta on kalliimpi, parikymmentä euroa. Siksi sushille onkin kiva suunnata juuri lounasaikaan, ihmettelemään kaverin kanssa kymmenien erilaisten makien sisältöä :--)

Sanph
Sanph

Fukun sushi on buffaksi todellakin hyvä. Ja ähky on aika taattu. Ilta-aikaan tai pahimpaan ruuhka-aikaan valitsen usein Sushibarin. Viimeksi kun olin Helsingissä, oli aikeissani käydä jälleen Fukussa lounasbuffetissa, mutta joka kerta ohi kävellessäni jono ulottui ulos saakka, joten jouduin skippaamaan. Joku kerta taas nappaan sieltä pöydän ja mätän mahan täyteen!

Hanna K
Sunday Blondie

Joo, jonotteluun ei kyllä viitsi käyttää aikaa, löytyyhän Helsingistä monia muitakin mainioita sushimestoja. Me päädyimme lounaalle hieman kello 12 jälkeen, jolloin ravintolassa oli useampi tyhjä pöytä. Tuurista kiinni, luultavimmin! Toivottavasti pääsisit ensi kerralla taas Fukun notkuvan lounasbuffan ääreen ;--)

Kommentoi