suurin paheeni, bravuuriruokani ja mieleenpainuvin matkakohteeni – 11 asiaa minusta a.k.a liebster award -haaste

Sunday Blondie

Regina J heitti minulle viime viikolla Liebster award -haasteen, jossa ideana on vastata yhteentoista haasteen antajan esittämään kysymykseen. Kiitokset Reginalle haasteesta, oli hauska lueskella sinun ja muiden Liebster awardiin aiemmin vastanneiden tekstejä! ♡

Liebster award -säännöt

  1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
  2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
  3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa. 
  4. Keksi 11 uutta kysymystä nimitetyille.

Osa kysymyksistä oli aika vaikeita, eikä niille ole yksiselitteistä vastausta. Siksi vastasinkin kaikkeen täysin tämänhetkisen fiilikseni mukaan! ☆

1. Kuvaile itseäsi viidellä adjektiivilla.

Positiivinen, tunteellinen, avoin, kriittinen, huolehtiva. (Tiivistettynä: jalat maassa pitävä höpsö romantikko.)

2. Miten päädyit aloittamaan bloggaamisen?

Kokeilin bloggaamista ensimmäistä kertaa lukioaikoina, sillä rakastin jo nuorena kirjoittamista. Blogin kirjoittaminen tyssäsi kuitenkin lyhyeen, kun kaverit, parisuhde ja muut harrastukset veivät mukanaan.

Aloitin Sunday Blondie -blogini Lilyssä vuonna 2012, ja jatkoin sen kirjoittamista vuoden 2014 loppuun asti. Olin potenut jo pitkään ahdistusta siitä, etten tiennyt, mitä blogillani haluan kertoa. Niinpä aloin pohtia, mitä asioita todella rakastan, ja mistä todella haluan kirjoittaa. Siitä pohdinnasta syntyi Love Da Helsinki.

Love Da Helsingin aloittaessani asuin Kalliossa, jonka pohjalta blogi saikin nimensä. Nykyisin asuun Espoossa, mutta käyn Helsingissä joka päivä töissä. Viikonloppuisin lempipuuhaani on koluta Punavuoren suloisia pikkukahviloita.

3. Jos saisit päivän olla joku muu kuin olet, kuka/mikä olisit? Miksi?

Tämä kysymys oli aivan järkyttävän vaikea! Koska olen aina ollut kiinnostunut muotimaailmasta, tuntuisi hauskalta päästä astumaan mallin (esimerkiksi Cara Delevingnen) tai muotisuunnittelijan (kuten Raf Simonsin) kenkiin. Myös päivä Anna Wintourina tai huippubloggaja Chiara Ferragnina voisi olla varsin kiinnostava.

4. Mikä on erikoisin tai kummallisin taitosi?

Hmm... En keksi erityisen erikoisia tai kummallisia taitoja. Moni ei kuitenkaan tiedä, että olen soittanut pianoa 7-vuotiaasta lähtien, ja vietin lukiovuosina useita tunteja musiikinluokassa: harrastin kuoroa, olin musiikkiluokalla ja suoritin musiikkidiplomin. Nykyään pianonsoitto ja laulu eivät ole merkittävä osa elämääni, mikä on suuri harmi. Tällä hetkellä haaveilenkin siitä, että löytäisin itselleni sopivan kuoron (nykyiset työajat tekevät tämän tosin käytännössä mahdottomaksi) ja voisin ostaa vielä jonain päivänä pianon (nykyiseen kotiimme se ei mahtuisi).

5. Mikä on bravuuriruokasi?

Olen ennemminkin leipuri kuin kokkaaja: rakastan leipomista, koska huomasin jo nuorena olevani siinä aika hyvä. Ruoanlaitossa bravuurini ovat thaimaalaiset kookoscurryt sekä italialaistyylinen pasta, leivonnassa amerikkalaiset suklaacookiet, mudcake ja korvapuustit. Nykyisin lähipiirini tosin tuntee minut parhaiten smoothie bowleista, joita tykkään värkkäillä niin arkena kuin viikonloppuisin.

6. Mikä on ollut rohkein tekosi?

Pitkästä parisuhteesta lähteminen. Se oli ensimmäinen parisuhteeni, ja juuri siksi lähteminen oli niin vaikeaa. Koska olimme alkaneet seurustella nuorina ja seurustelleet useita vuosia, olimme ikään kuin "kasvaneet yhteen". Jossain vaiheessa kuitenkin huomasin, etten tuntenut enää oloani onnelliseksi: parisuhde ei tuonutkaan elämääni niitä asioita ja tunteita, joita sen olisi pitänyt tuoda.

7. Mikä on suurin paheesi?

Jäätelö – no doubt! Voisin elää pelkällä jäätelöllä. :--D Suosikkejani ovat Ben&Jerry's (kaikki maut) sekä Kolmen Kaverin Jäätelö (mustikka-kardemumma sekä korvapuusti), mutta myös Ainon jäätelöt maistuvat (esimerkiksi jogurtti-mango sekä maitosuklaa). Herkuttelen jäätelöllä käytännössä joka sunnuntai-ilta, viltin alle kääriytyneenä poikakaverin kainalossa, hyvän elokuvan tai kirjan äärellä.

8. Mikä on ollut elämäsi onnellisin tapahtuma?

Huh, niitä on kilokaupalla. Mielestäni jokainen päivä on nimittäin täynnä onnellisia tapahtumia! Yksi ihanimmista on kuitenkin ollut nykyisen puolisoni löytäminen, mihin liittyy useita onnellisia hetkiä. Minulle onnea tuovat niin yhteiset lomamatkat kuin sunnuntaina rauhassa vietetyt aamiaishetket. Katselen avomiestäni onnellisena, ja kiitän, että olen löytänyt noin mahtavan tyypin vierelleni.

9. Kun olit lapsi, mitä ajattelit, että sinusta tulee isona?

Äidinkielenopettaja. Seitsemän vuotta vanhempi siskoni aloitti yleisen kirjallisuustieteen opinnot, kun olin lukiossa. Katselin siskoa ylöspäin kaikessa, ja koska rakastin itsekin kirjoittamista, äidinkielen opettajan ammatti alkoi tuntua luontevalta vaihtoehdolta.

Lukioaikana aloin kirjoittaa erilaisia artikkeleita paikallislehden nuorten sivuille ja kiinnostuin toimittajan ammatista. Sille tielle sittemmin päädyinkin, ja tätä nykyä istun Hesarin toimituksessa.

10. Mikä on ollut paras/mieleenpainuvin matkakohteesi? Miksi?

New York, New York. ♡ Tuntuu yllättävän vaikealta sanoin kuvailla, miksi Nyki on jäänyt lähtemättömästi sydämeeni. Kenties yksi syy on se, että tunsin kaupungin kadut heti omikseni – ja ihmekös tuo, olinhan kulkenut Manhattanin katuja satoja kertoja Sinkkuelämän Carrien mukana. New Yorkissa on jotakin maagista sähköä, joka sai minut heti himoitsemaan kaupunkiin uudelleen (matkustin New Yorkiin ensimmäistä kertaa keväällä 2014).

Tänä kesänä matkustamme Nykiin avomieheni kanssa, enkä malta odottaa matkaamme! Joka kerta, kun mietin tulevaa reissua, vatsanpohjassani alkaa kipristellä ja mieleni tekee kiljua riemusta – minkä usein teenkin, kuten mies on jo huomannut. "Siis mä en oikeesti kestä! Et me ollaan menossa sinne! Enää reilut kaksi kuukautta! Iiiiiiiiiiiiih!"

11. Suurin haaveesi?

Haaveita on monenlaisia. On epärealistisempia haaveita – esimerkiksi ura Siri Hustvedtin tai Zadie Smithin kaltaisena mestarikynäilijänä, taikka ura Voguen päätoimittajana. Ja sitten on haaveita, jotka ovat jo jossain määrin realistisempia: haaveilen työpaikasta viestintätoimistossa, kirjan kirjoittamisesta, omakotitalosta merenrannalla, perheen perustamisesta sekä terveenä pysymisestä. Tällä hetkellä haaveilen kuitenkin eniten juuri ammatillisesta kehityksestä, ja siitä, että saisin elättää itseni juuri kirjoittamisella.

Sitten onkin aika haastaa lisää bloggaajia! Heitän haasteen viidelle mimmille:

Tyhjä ajatus -blogin Sarandalle, Elämäni palasia -blogin Viville, Sunny Side -blogin Jennille, 50 State Puzzle -blogin Ullalle sekä Siveltimellä -blogin Sannalle. Olisi kiva kuulla ajatuksianne näihin aiheisiin liittyen, tytsyt:

1. Mikä on parasta bloggaamisessa?
2. Mitkä postausaiheet kiinnostavat itseäsi lukiessasi blogeja?
3. Mistä biisistä saat energiaa ja miksi?
4. Milloin tunnet olevasi onnellisimmillasi?
5. Paras matkakohteesi ja miksi?
6. Jos sinun pitäisi valita yksi ruoka, jota söisit loppuelämäsi, mikä se olisi?
7. Mikä on tyylisi perusta?
8. Minkälaisia luonteenpiirteitä arvostat ihmisissä?
9. Minkälainen on unelmiesi työ?
10. Elämäsi suurin käännekohta?
11. Mikä on suurin haaveesi?


Odotan jännityksellä vastauksianne! ♡♡♡

bloglovin instagram / pinterest

Kommentit

EricaK
EricaK

Oi kolmen kaverin jäätelöt, punaherukka&kerma on ihan täydellistä! 

Hanna K
Sunday Blondie

Joo, se on ihanan raikas ja kesäinen! ♡ Tykkään myös marjaisista mauista, joskin huomaan useimmiten sortuvani suklaisempien purkkien puoleen... :--D

Sanna I Siveltimellä (Ei varmistettu) http://siveltimella.blogspot.fi

Hey ihanainen ja kiitos haasteesta! Muistin tämän saatuani, että luonnoksissani odottaakin jo yksi Liebster. Voih ei että olen unohtanut sen aikaisemmin tehdä. Ehkä voisin nyt ryhdistäytyä ja ottaa tästä kopin :)

Ps. En tiennytkään että Kolmen kaverin jäätelöistä löytyy lakritsia. Slurps, lakritsijäde on mun ikisuosikkeja! Ja mitä, säkin oot lähdössä Nyciin! Kuin mahtavaa!!! Ihanaa reissun odotusta :D

Hanna K
Sunday Blondie

Hahaa! No mutta tässäpä sulle hyvä muistutus – nyt kyllä osallistut! Odotan jännityksellä sun vastauksia! :--)

Voi, Kolmelta Kaverilta löytyy jo vaikka mitä! Tällä hetkellä kehityksessä ovat ilmeisesti mango-appelsiini ja kookos-suklaa, joista molemmat sopisivat mun makuun erinomaisesti... ♡

Ja joo, ollaan matkustamassa kesä-heinäkuussa Nykiin ja Miamiin, vietetään viikko molemmissa! Iih ♡ Vähän harmillisesti mennään ristiin Ullan poppoon kanssa, he kun lähtevät viikkoa aiemmin. Olitkos säkin matkaamassa Losiin kesällä tai sykyllä? ♡

Saranda
Tyhjä ajatus

Aww ihastuin suhun tyyppinä vielä lisää kun luin sun vastaukset! <3 Kiitos vielä haasteesta, ja vastaukset on tulossa! :)

Hanna K
Sunday Blondie

Aww, ihana sie! ♡ Milloinkohan me oikeasti päästäis sinne kahville? :--D Kiva sit lueskella sun vastauksia, hih! ♡

Jenni L
Sunny side

Kiitos haasteesta Hanna! 

Alkusilmäyksellä olin ihan että piece of cake. Kopioin kysymykset mulle tiedostoon ja aloin kirjoitella vastauksia ja huomasin, että heh, osa näistä menee tässä elämäntilanteessa, muutoksissa ja kaiken kyseenalaistettuani aika syvälle pohdintaan. Hyviä kysymyksiä siis, koska huomasin että mulla ei ookaan kaikkiin ihan suorilta ladata vastausta :) 

Tarvitsen siis ehdottomasti hetken aikaa itselleni, mutta kiitän jo etukäteen, koska näiden kysymysten pohdinta on ollut pitkään todo -listalla ja tässä on hyvä syy tarttua niihin kunnolla ;)

Katsotaan jos saan ajatuksista julkaisukelpoisen postauksen kasaan! <3

Ja oi, sun vastausten ansiosta tuli kyllä ihan pieni ikävä Kolmen Kaverin valkosuklaa-vadelmaa. Vaikka uskon että oon löytänyt täällä sen uuden ruoan, jolla voisin elää koko loppuelämän, nimittäin tuoreet mangot <3 (tässä tulikin samalla puolikas vastaus jo yhteen kysymyksistä ;) 

 

Hanna K
Sunday Blondie

Ota kaikki aika, mitä tarvitset! ♡ On hauskaa huomata, miten tällaiset "kevyiksi" mielletyt kiertokyselyt voivat nostattaa pintaan isoja pohdintoja ja tunteita. Minäkin jäin pohtimaan muutamia kysymyksiä pitkäksi aikaa! Tuota julkaisukelpoisuutta sinun on turhaa miettiä – kirjoitat vain siten, kuin sydämessä hyvältä tuntuu. ♡

Älä edes puhu tuoreista mangoista, mulle iskee heti kateus! :--D Yksi maailman parhaimmista hedelmistä ja asioista ylipäätään. Yum!

ulletin
Stilettikorkokanta

Siis ei oo todellista, että nyt vasta ehdin ja pystyin keskittymään tähän. Kiitos ihana haastamisesta! Oli tosi kiva lukea sun vastauksia. En tiennyt mitään tuosta sun musikaalisuudesta, mitä ihmettä! 

Haluan tehdä tämän ehdottomasti. Oon joskus kauan sitte varmaan tehnyt tän jo mut silti :) Kääks vielä ku ehtis.. montakohan postausaihetta on jonossa! :D No, yks kerrallaan! 

Pian nähdään! Jee! Kokeilin tänään jo asuja sunnuntaille, hih :)

Hanna K
Sunday Blondie

Mä kävin jo innoissani tsekkaamassa teidän blogista, että missä, missä sun vastaukset on! Mutta sitten tajusin, ettet ollutkaan vielä tehnyt tätä :--D Haha!

Musta kiertokyselyt on siitä hyviä, että ne ei vanhene koskaan. Vaikka tällaisen olisi tehnyt jo aiemminkin, kysymykset usein hieman vaihtuvat, ja vastaukset sitäkin enemmän. Puolen vuoden päästä munkin vastaukset näihin kysymyksiin voisivat olla aika toisenlaiset!

Ihanaa nähdä sunnuntaina, odotan sitä jo niin kovin! ♡♡♡ Toivottavasti saatais aurinkoinen sää! :--)

Hanna K
Sunday Blondie

Wohoo! ♡ Mutta voi hitsit, miten mä näin tämän sun kommentin vasta nyt? Onneksi huomasin! ♡

ulletin
Stilettikorkokanta

Voi eiiii, sori murunen! Mutta tosi hyvin sanoit, että nää ei tosiaan vanhene koskaan! 

Mää odotan kans sunnuntaita tosi kovasti!! <3 Cu soon!

Kommentoi