sweet harmony – samuji house

Sunday Blondie

Ah, miten ihana viikonloppu! Fiilistelen yhä kaikkia kivoja juttuja, joita menneeseen viikoonvaihteeseen mahtui.

Aloitin perjantaiaamuni rauhoittaavalla joogalla, jonka jälkeen suuntasin rautatieasemalle vastaan Turusta saapuvaa isosiskoani. Söimme aikaiset lounassalaatit molempien lempikahvilassa Sis. Delissä, kunnes suunnistimme putiikkikierrokselle Punavuoren suunnalle.

Yksi kohteistamme oli Samuji House, jossa kumpikaan ei ollut vielä ehtinyt vierailla. Minun ja siskoni vaatemaku on melko samanlainen: pidämme selkeistä linjoista ja vaatteista, jotka ovat simppeleitä, mutta joissa on kauniita naisellisia yksityiskohtia tai jokin hauska juju.

Samuji House on jokaisen minimalistin märkä päiväuni – sisustustuotteet ja vaatteet kulkevat isossa tilassa upeassa harmoniassa keskenään. 

Sisustusesineissä yhdistyivät niin pahkakupit (joita lovetan kybällä), tuohiastiat kuin 50–70-lukujen muodot, kuosit sekä värit. Samuji Houseen astuessa tuntuukin, kuin matkaisi toiselle vuosikymmenelle. Turbaaniin, kissamaisiin silmälaseihin ja punaiseen huulipunaan sonnustautunut myyjä sulautui ympäristöönsä täydellisesti.

Itse pidän enemmän valkoisista huonekaluista, mutta yhdistelisin mieluusti Samujin hauskoja tuotteita simppeliin sisustukseen. Esimerkiksi kullattu, hullunkurinen piippukynttilänjalka näyttäisi upealta valkeassakin ympäristössä. Mieleeni muistui oitis yksi belgialaisen René Magritten teoksista, joka on ikiaikainen suosikkini: ceci n'est pa une pipe.

Ja entäpä sitten vaatteet? Olisin voinut viedä mukanani niistä jokaisen. Harmillista kyllä, Samujin vaatteet ovat olleet minulle aina hieman liian isoja. Leikkaukset ovat toki muutenkin reiluja, mutta jos vaate ei istu, se ei näytä kauniilta. Toivon, että löytäisin jonakin päivänä kokoelmasta sopivan kokoisen paidan – etenkin laskeutuvien materiaalien kanssa koon kanssa ei tarvitse olla aina yhtä tarkkana.

Vaatteiden sovittelun sijaan tyydyin makutuomariksi siskolleni, joka arvuutteli violetin sävyisten Mabel Skirtin sekä Finch Dressin välillä. Kävimme välillä kiertelemässä muitakin liikkeitä sekä kahvilla, kunnes sisko pitkän pohdinnan jälkeen päätyi hameeseen. Se tuntui jotenkin hauskemmalta, erilaiselta. Ja juuri siksi sydäntä sykähdyttävimmältä.

Violetti Rose-printti jäi kummittelemaan mieleeni vielä senkin jälkeen, kun poistuimme liikkeestä. Samujin printeissä on sitä jotakin, sopivassa määrin artsya ja naisellista. Olipa kyseessä sitten paita, hame, mekko tai housut, printit näyttävät joka kerta upeilta. Liike onkin täynnä suloisia turvavaatteita, joissa voi lähteä hyvillä mielin ulos, satoi tai paistoi.

I think I need one, too.

Samuji House
Erottajankatu 9 B 
Ma
pe 1119, la 1117

bloglovin instagram / pinterest

// Last Friday me and my sis visited gorgeous Samuji House on Erottajankatu. I've always loved Samuji's simple elegance, feminine prints and fine fabrics. Samuji House is every minimalist's wet daydream – such harmony, such pretty. I fell in love with SS16 print called 'Rose'. 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Kun kirjoittaa ulkomaankieltä, niin voisko yrittää kirjoittaa oikein? Ceci n'est pas un pipe.

Hanna K
Sunday Blondie

No huh, kiitos korjauksesta! En ehtinyt oikolukea tekstiä, sillä jouduin kiirehtimään jo toisaalle heti kirjoittamisen jälkeen. Merci beaucoup!

Hanna K
Sunday Blondie

Kannattaa käydä! :--) Musta on ihanaa käydä kiertelemässä ja fiilistelemässä keskustan putiikeissa, vaikkei mitään ostaisikaan. Aina mukaan tarttuu kuitenkin inspistä ja uusia ideoita!

Erika, Meilahdenmutsi (Ei varmistettu) Http://meilahdenmutsi.blogspot.fi

Aivan iiiihanan näköistä! Ens kerralla kun tulen Helsinkiin vien lapset hoitoon ja lähden yksin inspiraatiokierrokselle. Kiitos ihanasta blogistasi! Se on kompassini Helsingissä :)

Hanna K
Sunday Blondie

Voi, ehdottomasti! Inspiraatiokierrokset ovat elämässä aivan välttämättömiä – etenkin näin keväällä, kun mieli kaipaa kaikkea uutta ;--) Oman ajan ottaminen on tosi tärkeää, joskin se voi varmasti lapsiperheen arjessa olla toisinaan haastavaa!

Kiitos sinulle ihana kommentistasi! Sait mut niin hyvälle tuulelle, suupieleni nousivat korviin asti. :--) Ihania kevätpäiviä, toivottavasti pääset pian putiikkeihin inspiroitumaan! ♡♡♡

Kriselda
Kriselda

Ihanan näköistä! Samujin Koti-mallisto on kyllä ihanan harmoninen ja niin kauniisti linjassa vaatemalliston kanssa!

Hanna K
Sunday Blondie

Veit sanat suustani! Samuji Houseen astuessaan pääsee kyllä aivan toiseen maailmaan. Kaikki on mietitty niin sisustusta, myyjän tyyliä kuin musiikkia myöden :--)

Kommentoi