takaisin luontoon – just for a while

Sunday Blondie

Kumma kyllä, pääsiäisen vapaat tulivat taas tarpeeseen – kuten myös vapaa-aika somesta.

Viimeiset neljä päivää ovat vierähtäneet nopeasti Pohjanmaalla poikaystävän kotimaisemissa, laakeiden peltojen keskellä. On nähty kokkoja, syöty hyvin, saunottu joka ilta rantasaunassa, nautittu raikkaasta ulkoilmasta ja nukuttu sikeästi. Rentouduttu, totaalisesti.

Vaikka nämä kuvat voisivat olla yhtä hyvin Pohjanmaan kauniista koivumetsistä, ne ovat kuitenkin kotoa Helsingistä, Viikin arboretumista. Kävimme kävelyllä aurinkoisissa metsä- ja peltomaisemissa pari viikkoa sitten Viikissä asuvan ystäväni kanssa.

Arboretum on mitä mainioin paikka rennolle kävelyretkelle, kaipaa luonnon rauhaan sitten arkena tai viikonloppuna. Keväällä on hauskaa ottaa mukaan kuumaa teetä kai kaakaota termariin, pari voileipää tai pullaa, ja pysähtyä kävelyn lomassa kivelle nauttimaan kauniista maisemista ja ottamaan aurinkoa. Parhaimmat näköalat ovat lintutornista, josta voi siristellä hyvällä säällä Helsingin keskustaan asti. 

Viikin koivujen keskelle onkin kiva karata silloin, kun kaipaa pientä rentoutumishetkeä luonnon keskellä. Pienellä mielikuvitusleikillä voi kuvitella olevansa Pohjanmaalla, tai missä tahansa maaseudulla. 

Kuvien ottoaikaan, ennen takatalven tuloa, luonto oli kovin samanlainen kuin tällä hetkellä: puut olivat täyttyneet pienistä silmuista, jotka odottivat puhkeamistaan, ja linnut sirkuttivat siellä täällä. Aurinko lämmitti jo kasvoja, mutta varjossa oli vielä viileää. Aurinkolasit tulivat kirkkaassa säässä tarpeeseen.

Odotan jo, että Suomeenkin saapuisi vihdoin kunnon kevät. Viisitoista astetta, hehkuvan sininen taivas ja kuivat kadut, siinä Helsinki minun makuuni! Ehkä tulevana viikonloppuna saakin taas kaivaa aurinkolasit esiin – pääsiäisreissun jälkeen palan taas halusta päästä kuluttamaan kaupungin katuja, haistelemaan kevään uusia tuulia.

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentoi