treenin jälkeen & flunssaa vastaan – palauttava vihersmoothie pinaatista

Sunday Blondie

Vihersmoothiet olivat minulle pitkään mysteeri.

En voinut ymmärtää etenkään sitä, miten terveysintoilijat hehkuttivat vihersmoothieita herkullisen makuisiksi. Omat vihersmoothiekokeiluni kun päättyivät aina samalla tavalla: smoothie näytti ulkoisesti vallan mainiolta (vihreältä ja superterveelliseltä), mutta maku oli useimmiten jokseenkin puiseva tai jopa mauton.

Sittemmin olen valaistunut. Yllättävää kyllä, hyvän vihersmoothien tärkein ainesosa ovat hedelmät.

Elin uskossa, että vihersmoothieiden ei kuulu (missään nimessä) sisältää hedelmää. Siinähän menisi koko smoothien terveellisyyden perusta aivan pilalle!

No, menipä perusajatus pilalle tai ei, ainakin hedelmät tekevät vihersmoothieista huomattavasti herkullisempia. Esimerkiksi banaani tuo kasvisten maut entistäkin vahvemmin esille ja tekee juomasta miellyttävän pehmeän.

Tämä vihersmoothie sopii parhaiten palauttavaksi juomaksi juoksu- tai salitreenin jälkeen. Pinaatti sisältää runsaasti K-vitamiinia ja on erinomainen luonnollisen raudan lähde. Alhaisesta hemoglobiinista kärsivien (kuten allekirjoittaneen) kannattaisikin heittää pinaattia vaikka joka aamu smoothien sekaan.

Tiedättekö, mikä on parasta smoothieissa, oli kyse sitten marja-, hedelmä- tai vihersmoothieista? Ne valmistuvat supernopeasti! Ainekset vain tehosekoittimen kulhoon ja surrur – terveellinen aamiainen tai välipala on valmis.

Green smoothie energy boost (yhdelle)

  • 2 dl kauramaitoa
  • 4 kourallista pinaattia
  • puolikas banaani
  • omena
  • ½ dl kaurahiutaleita
  • ½ dl haluamaasi proteiinijauhetta (esim. riisiproteiinia)

En tiedä, onko minuun iskenyt syysflunssa, mutta vatsakrampit ovat vieneet viime päivinä kaiken energiani. Silti olen käynyt salilla ja juoksemassa, sillä vatsakipuja lukuun ottamatta olo on ollut muuten normaali.

Tulevana viikonloppuna aion kuitenkin ottaa rennosti ja annan kehon levätä. Huomenna etsimme lisää terveysinspistä I love me -messuilta ystäväni kanssa, ja illalla kokeilemme poikakaverin kanssa uusia reseptejä kotikeittiössä. Sounds like a plan!

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentoi