tulista katuruokaa flunssan hoitoon – streat helsinki eats

Sunday Blondie

Viikonloppuna uhmasin kohtaloani, ja lähdin flunssaisesta olosta huolimatta tutustumaan Streat Helsinki EATS -katuruokakeittiöiden tarjontaan – olinhan odottanut tapahtumaa jo pari viikkoa kuin kuuta nousevaa.

Ilma oli hyinen, sillä lämpöasteita oli mittarissa vain muutama. Seilasimme tuulta vastaan Senaatintorilta Kauppatorille, nuuskimme kojuista leijailevia herkullisia tuoksuja ja vilkuilimme ihmisten ostamia annoksia. Koska jonot olivat joka paikkaan yhtäläisen pitkät, lopulta ei auttanutkaan kuin valita mieluisin ja jonottaa.

The Burger Shackin pitkä jono kieli takuuvarmasti maukkaista burgereista. Vaihtoehtoja oli kolme: perinteisempi juustopurilainen, cajun-hampurilainen sekä korealaistyylinen BBQ-possuburgeri.

Vartin jonotus tuntui ikuisuudelta, ja varpaat jäätyivät, mutta lopussa kiitos seisoi. Oma valintani, Korean BBQ Pork, oli täydellinen: lämmin, aavistuksen tulinen, aidosti erilainen. Idut ja korianteri veivät mukanaan Aasiaan.

Poikakaverin Cajun Burgerissa oli kuitenkin selkeä miinus: se ei ollut lainkaan tulinen. Mietimmekin, oliko tulinen kastike unohtunut hampurilaisesta kokonaan kiireessä. Muuten hampurilainen oli todella maukas.

Hampurilaisten lisäksi maistoimme jallusinapilla ja muilla hauskoilla höysteillä ryyditettyä makkaraa. Vaikka kylmä sää ei ollutkaan parhain mahdollinen ulkona syömiselle, iloitsimme kirkkaan sinisestä taivaasta, auringonpaisteesta ja hyvästä ruoasta. Tunnelma Senaatintorille tuoduissa pöydissä oli hilpeä ja leppoisa.

Kaltaiseni vilukissa nauttisi tapahtumasta huomattavasti enemmän kesällä: sormet ja varpaat ehtivät paleltua parin tunnin ulkona oleskelun jälkeen sen verran pahanpäiväisesti, että nyt hytisen entistäkin pahemmassa flunssassa viltin alla.

Mutta se oli totally worth it.

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentoi