the ultimate sunday roast – roster helsinki

Sunday Blondie

* Yhteistyössä Roster Helsingin kanssa

Sunnuntait ovat Helsingissäkin hiljaista aikaa – etenkin ravintola- ja kahvilapuolella. Usein juuri sunnuntaisin olisi kuitenkin ihanaa lähteä kahville tai lounaalle nauttimaan hitaasta aamupäivästä.

Viime viikolla kävimme tutustumassa kesäkuun alussa ovensa avanneeseen ravintola Roster Helsinkiin, joka tarjoaa sunnuntaisin perinteistä Sunday Roastia. Ai mikä ihmeen Sunday Roast? Kyseinen konsepti on peräisin Britanniasta, jossa sunnuntaisin on perinteisesti nautiskeltu raskaampi, yleensä paahtopaistista, perunoista, vanukkaasta ja kasviksista koostuva lounas tai illallinen. Rosterissa Sunday Roastiin on kuitenkin tartuttu brittipubeja tyylikkäämmällä otteella.

Tarjolla on kaksi menua: kolmen ruokalajin Easy sekä viiden ruokalajin All In. Vaikka emme nälkäkuoleman partaalla olleetkaan, valitsimme jälkimmäisen, jonka myötä pääsimme maistelemaan pää- ja jälkiruoan lisäksi kolmea erilaista alkuruokaa.

Alkuruoaksi tarjoiltiin jättikatkaravun pyrstöä, avokadopureeta ja maissisalsaa, paahdettuja porkkanoita pistaasipureen ja sitruunajogurtin kera sekä härkätartaria. Kaikki alkuruoat olivat erinomaisia ja asettivat riman korkealle pääruokienkin suhteen, sillä annosten makumaailma oli idearikas ja leikittelevä. Etenkin paahdettujen porkkanoiden kanssa tarjoiltu pistaasipuree jäi lähtemättömästi mieleeni.

Mies valitsi pääruoaksi grillattua turskaa hapankaalin ja perunahelmien kera, minä valitsin kasvisannoksen: paahdettua kurpitsaa tofun ja kookoskastikkeen kera. Ravintolatkin ovat heränneet viimeisen vuoden aikana kasvavaan kasvis- ja vegaaniruokatrendiin. Toisinaan lopputulokset ovat loistokkaita, toisinaan lähinnä hellyttäviä yritelmiä – kerran söin nyhtökaurapihvin, joka makunsa puolesta muistutti lähinnä jotakin pilalle mennyttä.

Rosterin kasvisannos osoittautui erinomaiseksi. Kurpitsa oli täyteläistä, tofu rapeaksi paahdettua ja kookoskastike raikas. Mikä parasta, kaikki Rosterin kasvisannokset on mahdollista saada myös vegaanisena.

Iloitsen myös siitä, että ravintolat kiinnittävät entistä enemmän huomiota alkoholittomien drinkkien tarjontaan. Nautin harvemmin skumppalasillisesta heti aamusta (tai edes aamupäivästä), ja valitsen nykyään muutenkin mieluusti alkoholittoman drinkin, kun se on mahdollista. Mocktailit kun ovat vähintään yhtä hyviä tai jopa parempia kuin cocktailit. Rosterin Slap'n Pickle -moctailissa yhdistyivät raikkaasti kurkku, omenamehu ja sitruuna.

Yllätykseksemme pöytään kannettiin omien annostemme lisäksi lisukkeita: vihreää salaattia, mallaspikkelsöityjä vihanneksia sekä paahdettuja perunoita. Ruokamäärä oli turhankin mittava kahdelle hengelle! Maistelimme kuitenkin urhoollisesti kaikkea – etenkin paahdetut perunat ansaitevat kunniamaininnan, tuskinpa olen syönyt yhtä herkullisia perunoita muualla Helsingissä!

Tilaa jäi vielä jälkiruoallekin, joka oli onneksi sopivan pieni: kardemummakakkua jäätelön kera. Kerrassaan täydellistä! Vaikka annokset olivat keskenään varsin erilaisia, kaikki maut sulautuivat mielestämme erinomaisesti toisiinsa alusta loppuun asti.

Ruoan lisäksi Rosterissa sykähdyttivät ystävällinen palvelu (lämmin kiitos tarjoilijallemme Annikselle!) sekä ravintolan persoonallinen sisustus, jossa yhdistyivät minimalistisuus ja 60-luvun muotokieli. Tummat puutuolit, kultaiset pöydät, pehmeällä sametilla päällystety loosit, pyöreät peilit ja himmeä valaistus loivat ravintolaan miellyttävän tunnelman. Näkymä Kauppatorille oli kaunis, joskin tuulisena lokakuun päivänä liikehdintä kadulla oli vähäistä.

Mikäli kaipaat jotakin uutta perinteisten sunnuntaibrunssien tilalle, suuntaa Rosterin Sunday Roastille. Ensinnäkin haluan hurrata sille, että kaupungista löytyy näin mahtava ravintola, joka on auki koko viikonlopun (itse asiassa joka päivä). Toisekseen hurraan Sunday Roastille, joka on mahtavan raikas tuulahdus Helsingin brunssitarjonnassa. Kolmas hurraa menee vielä kasvisannokselle, joka oli oh-so-good. Hurraa, hurraa, hurraa! ♡ 

Kesällä Esplanadille nostetaan pöydät, joiden ääressä voi paistatella auringossa iltaan asti. Tällaisena harmaana lokakuun päivänä ajatus on mitä lohdullisin – tiedän jo, missä nautin lounaani ensi kesänä.

Roster Helsinki
Pohjoisesplanadi 17
Mon–Tue 11–00, Wed–Thu 11–02, Fri 11–03, Sat 12–03, Sun 14–22

bloglovin / instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa

// Even in Helsinki Sundays are the most quiet days – especially in restaurants and cafés, since most of them are closed at the end of the week. It's a real pitty since Sunday would be often the best day to enjoy a slow lunch or dinner in the city. Last Sunday was a wonderful exception as we enjoyed Roster Helsinki's special Sunday Roast. Now what is Sunday Roast? For us Finns it's a new concept. In Brittain people like to enjoy a traditional Sunday lunch or dinner mainly consisting of roasted meat, potatoes, pudding and veggies – somewhat a heavy meal. Roster's Sunday Roast is more of a stylish one, three or five course menu offering beautiful taste pleasures. For me the best thing was the vegetarian main meal, roasted pumpkin with tofu and coconut, which you can also get as vegan. Oh, it was SO delicious. You gotta taste it, too. ♡ 

Kommentit

kinuski (Ei varmistettu)

Olisi kiva, että merkkaisit hinnat esiin myös. Maksoitko tästä itse vai saitko ilmaiseksi/alennusta?

Hanna K
Sunday Blondie

Moikka kinuski! Toteutimme Sunday Roastin yhteistyössä Rosterin kanssa: minä ja avomieheni saimme viiden ruokalajin menun, lisukkeet ja juomat blogikirjoitustani sekä sosiaalisen median näkyvyyttä vastaan. Merkintä yhteistyöstä luki blogikirjoituksen lopussa, mutta siirsin sen nyt tekstin alkuun, jotta yhteistyö tulisi selkeämmin esiin.

Viiden ruokalajin menun hinta oli 49 euroa, kolmen ruokalajin puolestaan 36 euroa. Lisukkeiden hinta oli neljä euroa kappaleelta. Alkoholittoman drinkin hinta oli 8 euroa.

Toisinaan olen merkannut hinnat ylös, toisinaan en. Tästä postauksesta hinnat sattuivat uupumaan. Toivottavasti sait vastauksestani kaipaamasi informaatiota! :--)

Kommentoi