urbaani ravintolakeidas meren äärellä – kesäfiilistelyä hernesaaren rannassa

Sunday Blondie

Viime perjantaina kävimme katsastamassa vasta-avatun Hernesaaren rannan ja juhlistamassa poikakaverini juurialkanutta kesälomaa.

En tiennyt lainkaan, mitä odottaa uudelta ravintolakompleksilta. Siksi yllätyinkin aikalailla, kun näin rantaan roudatun valkoisen hiekan, puuterassit ja aurinkotuoleissa rennosti loikoilevat, bikineihin ja shortseihin pukeutuneet ihmiset. Aivan kuin olisi upottanut tossunsa muualle kuin Helsingin hiekkaan – tunnelma oli kuin Rivieralla konsanaan (tosin hieman keinotekoisella sellaisella).

Katsastimme alkuun alueen kokonaisuudessaan sekä ravintolatarjonnan. Hernesaarenranta on jaettu neljään osaan: konttiterassiin, aurinkorantaan, venelaituriin ja huvilatelttaan. Konttiterassi koostuu lähinnä puupöydistä ja -tuoleista, kun taas aurinkorannalta löytyy rennompia lekottelutuoleja.

Ruokatarjonnasta löytyy niin sushia, meksikolaista ruokaa, pitaleipiä, pitsaa, salaattia kuin jäätelöä – jokaiselle jotakin. Konttiravintoloilla on pyritty luomaan nyt pinnalla olevaa street food -henkeä.

Koska päivä oli kohtuullisen tuulinen, ja hiekka tuntui pöllyävän ympäriinsä, etsimme aurinkorannan seinustalta mahdollisimman tuulensuojaisen paikan. Siinä olikin ihanaa istua siemailemassa lasillinen, aurinkolasit silmillä, kasvot aurinkoon käännettynä. Tältä se tuntuu, kesä.

Kun olimme istuskelleet auringossa tunnin, ja nälkä alkoi kurnia vatsassa, siirryimme terassialueelle Hanko Sushiin. Se oli molemmille jo vanha tuttu, mutta jostain syystä pitsat ja täytetyt leivät eivät innostaneet hellesäällä, vaan kaipasimme raikasta syötävää.

Sushi tarjoiltiin take-away-muovirasiassa ja hinta oli sama kuin keskustan ravintoloissa: pieni 10 kappaleen sushisetti 13 euroa, medium 12 kappaleen setti 16,50 euroa. Kun ottaa huomioon sushin laadun ja esillepanon, setti tuntui jokseenkin hintavalta.

Alkuinnostuksen jälkeen Hernesaaren rannassa alkaa kiinnittää huomiota pieniin, kohennusta kaipaaviin yksityiskohtiin. Tekonurmikot, kaiuttimista lähes taukoamatta soiva Pitbull ja tylsä juomavalikoima eivät iskeneet minuun.

Hernesaaren rannan idea on kuitenkin hyvä. Paikka on Helsinginkin mittakaavassa erikoinen, omalla tavallaan jopa kansainvälinen. Parhaimmillaan paikka onkin juuri päiväsaikaan, kun aurinko porottaa, ja terassilla voi nauttia rauhassa kylmää juomaa.

Aurinkoisten terassien lisäksi myös huvilateltan sunnuntaibrunssi voisi olla kokeilemisen arvoinen – mikä olisi nimittäin parempi tapa aloittaa kesäpäivä, kuin nauttia aamiainen ulkoilmassa.

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentit

Aasara
Kunnon Mamma

Mä kävin tsekkaamassa Hernesaaren rannan pari päivää sitten, ihan ulkoapäin siis, ei jääty syömään joten fiilikset jäi pintapuoliseksi - mutta hyväksi! Kieltämättä ravintolatarjonta ei vaikuttanut kovin erikoiselta, mutta ihanaa silti että tulee tällaisia paikkoja. :) Sunnuntaibrunssi kuulostaa lupaavalta, raportoithan jos käyt testaamassa? :)

Hanna K
Sunday Blondie

Hernesaaren ranta on ehdottomasti raikas tuulahdus Helsingin terassitarjontaan! Mielestäni on vääryys, että näinkin suuresta kaupungista löytyy niin vähän hyviä ( = auringosta voi nauttia ulkona koko päivän) terasseja. Esimerkiksi Lasipalatsin terassi on aina niin täynnä, että sinne viitsii harvoin änkeä isomman seurueen kanssa.

Hernesaaren rannan sunnuntaibrunssi todellakin kiinnostaa! Ja lupaan raportoida, jos käyn  kyllä mä tänne blogiin yleensä aina raportoinkin kaikki Helsingin kohteet, jotka olen testannut ☆ Vielä kun saatais lisää noita aurinkoisia päiviä, niin olisi hauskempaa syödä ulkoilmaravintoloissa ja -kahviloissa! :--)

gojiavocado (Ei varmistettu) http://gojiavocado.blogspot.fi

Tulin vastavierailulle :) Täällä vähän sama kokemus Hernesaaren rannasta. Kivasti brändätty paikka mutta käytännön toteutusta voisi vielä hioa, hieman ehkä kokemus jää puolitiehen. Sushit söimme mekin tuolla :) Täällä oma postaukseni paikasta: http://gojiavocado.blogspot.fi/2015/06/hernesaarenranta-tanakesana.html

Kommentoi