vaatekaapin syyspäivitys – 4 inspiroivaa suomalaista vaatemerkkiä

Sunday Blondie

Syksy on uuden alku, sanotaan. Minulle syksy toi tänä vuonna tullessaan uuden työpaikan, mutta monelle lehtien tippuminen puista merkitsee ennen kaikkea vaatekaapin syyspäivitystä. 

Juuri uusien töiden takia vaatekauppojen kiertämiselle ei ole jäänyt aikaa, vaikka tarvitsisinkin kipeästi muutamia klassikkovaatteita. Viime viikolla pääsin kuitenkin tutustumaan suomalaisten suunnittelijoiden syysmallistoihin, kun kuvasimme Iso Roobertinkadulla sijaitsevan Frank/ie-liikkeen vaatteita ystäväni kanssa.

Minusta on aina hauskaa tutustua uusiin suomalaisiin merkkeihin, ja siksi halusin tuoda myös blogissani esille neljä kivaa suomalaista vaatebrändiä, jotka inspiroivat minua juuri nyt: Mori Collective, Uhana Design, Miia Halmesmaa sekä Vejits

MORI COLLECTIVE

Helsinkiläinen Mori Collective koostuu kahdesta brändistä, Morista sekä Diamonds From Dirtistä. Mori tarkoittaa japaniksi metsää ja latinaksi kuolemattomuutta, mikä kuvaakin oivallisesti Mori Collectiven päämäärää: suunnittelijat Jenni ja Tytti haluavat luoda tyylikkäitä ja kestäviä vaatteita, joiden arvomaailma perustuu ymäristöstä huolehtimiseen. Diamonds From Dirtin tuotteet valmistetaan Suomessa kierrätetyistä materiaaleista, kun taas Morin pienet vaate-erät valmistetaan Türin kaupungissa Virossa.

Tapasin Mori Collectiven tytöt helmikuussa, kun kävin tutustumassa merkin työhuoneeseen Vallilassa. Naisten oma tyyli näkyy vahvasti Morin sekä DFD:n luomuksissa. Itse kuvailisin Mori Collectivea leikkisäksi, hieman tomboyksi mutta silti herkäksi, iloista fiilistä kantajalleen tuovaksi. Syysmallistossa ihastuttivat erityisesti pehmoiset, samettia muistuttavat materiaalit sekä metsänvihreän sävyt – esimerkiksi kuvassa näkyvä Ariel Midi Dress. Korujen puolelta löytyy mahtavia, puisia simpukkakorviksia, mutta tähän kuvaan valikoituivat kultaiset timatit.

UHANA DESIGN

Uhana Design on vuonna 2012 Tampereella perustettu vaate- sekä asustemerkki, joka valmistaa tuotteensa Suomessa. Uhana tunnetaan ennen kaikkea veikeästä tyylistään: merkin ydintavoitteena on tarjota laadukkaita tuotteita, jotka tekevät arjesta hauskempaa. Tavaramerkiksi ovat nousseet värikkäät puukorvakorut sekä makeat printit.

Uhanalta löytyy myös herkkiä mekkoja, mutta itse ihastuin syysmalliston leikkisiin collegeihin ja neuleisiin. Värikkäillä kukilla kuvitettu puuvillakollari istui ihanan napakasti, kun taas musta neulospusero roikkui rennosti päällä. Frank/ieen oli tullut myös iso pino Uhanan pehmeitä pipoja, jotka ovat paitsi lämpöisiä myös katu-uskottavia.

MIIA HALMESMAA

Miia Halmesmaa on vuonna 2006 Turussa perustettu vaatebrändi. Merkissä yhdistyvät puhtaat linjat ja yksivärisyys uniikkien yksityiskohtien sekä miksattujen materiaalien kanssa. Mallistot ovat pieniä ja koostuvat uniikeista kappaleista, jotka tehdään Suomessa korkealaatuisista materiaaleista.

Halmesmaan mallisto sopii ennen kaikkea mustaa rakastavalle. Kun värimaailma on yksinkertainen, pääsevät vaatteiden leikkaukset ja materiaalit paremmin esille. Itse arastelen isoja vaatteita, sillä pelkään niiden näyttävän liian laatikkomaisilta päälläni. Halmesmaan vaatteiden mitoitukset tuntuivat kuitenkin kohtuullisilta, ja materiaalit tuntuivat mukavilta päällä.

VEJITS

Vejits yhdistelee vaatteissaan suomalaista ja thaimaalaista tyyliä. Leikkisät yksityiskohdat yhdistyvät pohjoismaiseen minimalismiin, käytännöllisyyteen sekä Aasian rikkaaseen värimaailmaan. Näyttäviä vaatekappaleita valmistava merkki osallistui helmikuussa New Yorkin muotiviikoille – ja juuri suurille lavoille Vejitsin vaatteet mielestäni kuuluvat. Vaikka Vejitsin ulkoasu on kansainvälinen, ovat merkin juuret vahvasti Pohjoismaissa. 

Rakastuin välittömästi Vejitsin kokeilunhaluiseen, aavistuksen hulluttelevaan tyyliin. Ja se istuvuus! Pienikokoisuuteni vuoksi monen suomalaisen suunnittelijan vaatteet ovat itselleni auttamatta liian isoja. Vejitsin vaatteet istuivat kuitenkin päälleni just eikä melkein. Sinistä, punaista, mustaa ja valkoista yhdistelevät toppi ja kellohame kuuluivat kesämallistoon, mutta minun oli pakko napata nekin mukaan kuvauksiin, sillä asu oli käsittämättömän upea. Syysmallistossa yhdistyvät tummemmat yönsinisen ja metsänvihreän sävyt sekä pehmeät sulat.

 

Mikä merkeistä puhutteli eniten sinua? Jos kiinnostuit, kannattaa käydä kurkkaamassa Frank/ien tarjonta – halutuimmat vaatekappaleet eivät odottele kauaa henkareilla. Yritän kuumeisesti perustella itselleni, miksi tarvitsisin Vejitsin hameen vaatekaappiini...

Frank/ie
Iso Roobertinkatu 1719
Tue-Fri 1218, Sat 1217, SunMon closed

bloglovin / instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa

// I've been so busy working I haven't really had time to do some autumn clothing shopping. Luckily last week I got a chance to take a look at four inspiring Finnish clothing labels' autumn collections: Mori Collective, Uhana Design, Miia Halmesmaa and Vejits. All of these brands have beautiful stories behind their clothing, some playful, some touching. Here are some of my favorite outfits.

* Yhteistyössä Frank/ien kanssa

Kuvat: Eveliina Linkoheimo

TallennaTallenna

Kommentit

ulletin
Stilettikorkokanta

Iiiiihana postaus! Ja mitä vaatteita ja kuvia. Silmäkarkkia! Sää niin tarttet tuon pörröhameen, love it!!

Hanna K
Sunday Blondie

Ihanaa, että tästä riitti inspistä muillekin! ♡ I know, tuo sulkahame oli aivan mieletön... Kuten kaikki muutkin Vejitsin vaatteet, rakastuin! ♡

i make cake.
i make cake

Miia Halmesmaa <3 kiitos kun tutustutit tähän, nää on kuin tehtyjä mulle!

Hanna K
Sunday Blondie

No hei, käyhän tsekkaamassa Frank/ien tarjonta! Löytäisit sieltä varmasti vaikka mitä herkkuja ♡ Eri kokojakin on vielä varsin mukavasti!

Veera Bianca (Ei varmistettu) http://www.veerabianca.com

APUA!!! KUKAAN EI OO NÄIN KAUNIS APUA :O OMG , darling &lt;3

Kommentoi