varaslähtö laskiaiseen – café esplanad ja helsingin suurimmat laskiaispullat

Sunday Blondie

Café Esplanadin laskiaispullista on muodostunut jo jokavuotinen perinne

Yleisesti ottaen en välitä juurikaan pullasta – mutta laskiaispulla onkin asia erikseen. Kuulun vankkumattomaan marjahilloa kannattavien koulukuntaan, joka arvostaa hyvän hillon lisäksi korkeaa, painovoiman lakeja uhkaavaa kermavaahtopilveä. Päälle vielä ripaus vaatteille pullaa haukatessa pölisevää tomusokeria, ja nautinto (sekä sotku) on taattu.

Parhaimmillaan laskiaispulla on tietysti hitaasti nautiskeltuna, teen ja lehden taikka hyvän kirjan kera. Esplanadin laskiaispullan syöminen tuntuu kestävän ikuisuuden: kahvila on tunnettu valtavista korvapuusteistaan, ja myös laskiaispulla on niin suuri, että sitä on pakko lähestyä pieni pala kerrallaan. Muutoin lopputuloksena ovat valkoiset kasvot.

Tänä vuonna niin mediassa kuin blogeissa on kohuttu Nutella-laskiaispullista. Tavallinen laskiaispullakin on omaan makuuni jo varsin makea, mutta entäpä nutellaversio? Huh! Kuulin huhua, että Nutella-pullia olisi Helsingissä tarjolla ainakin Café Succèsissa.

Ovatkohan Café Esplanadin laskiaispullat Helsingin isoimmat? Huudelkaa, jos löydätte jostakin vielä isomman laskiaispullan – sen ihmeen haluan nähdä!

Kepeä laskiaishetki piristi huomattavasti flunssan kourissa vietettyä viikonloppua. Siitäkin huolimatta totean, että onneksi laskiainen on kerran vuodessa – laskiaispullan kaltaisia perinneherkkuja osaa arvostaa huomattavasti enemmän, kun niitä nauttii vain harvoin.

bloglovin instagram / pinterest

// Last weekend me and my boyfriend ”celebrated” shrovetide (laskiainen) in Café Esplanad enjoying huuuge shrove buns which have become kind of a traditon for us. In my opinion the most perfect shrove bun consists of lots of sweet jam and whipped cream, so that it’s almost impossible to eat it without a mess. This is just a wild guess, but I think Café Esplanad has Helsinki’s biggest shrove buns – please tell me if you spot a bigger one somewhere, ’cause I’d like to see that miracle! Thank goodness shrovetide is only once a year.

Kommentit

Marjorie of LOVE

Ihana laskiaspullasesonki! Kävin toissapäivänä nauttimassa laskiaispullan Uudenmaan kadun Fleuriste-kahvilassa. Suosittelen!

Hanna K
Sunday Blondie

Laskiaispullat on kyllä niin ♡♡♡ Mun on pitänyt käydä testaamassa Fleuristen brunssi jo ikuisuuden – en ole käynyt vielä kertaakaan kahvilassa, uskomatonta kyllä! Oletko käynyt Fleuristessa aamiaisella tai brunssilla, ja jos, mitä olet tykännyt? :--) Laskiaispullatkin testaisin tietysti mieluusti...

Marjorie of LOVE

Haaveeksi on jäänyt itsellekin brunssi. Some sunny day....

Markka
Marenkia ja neilikoita

Oo, miten ihanan näköinen laskiaispulla! Mulla on tämän vuoden osalta vielä syömättä, mutta tilanne korjaantuu varmasti pian ;)

Hanna K
Sunday Blondie

Café Esplanadissa on kyllä kaiken kaikkiaan mahtava leivonnaistarjonta! Toivottavasti tilanne korjaantui viikonloppuna ;--)

Markka

No nyt kävin maistamassa sen cafe esplanadin laskiaispullan ;) hyvää oli mutta pettymys oli se, että välissä olikin mansikkahilloa eikä vadelmahilloa! :o

Susann
Eleganssi

Café Esplanadin jättilaskiaispullat on jo kertaalleen ihmetelty ja herkuteltu. Kiitos vinkistä, seuraavaksi Succès!

Hanna K
Sunday Blondie

Mustakin olisi tosi hauska testata ne Succèsin pullat, mikäli sieltä Nutella-versioita tosiaan saa! Aika jännä idea! :--)

Kommentoi