väriä elämään – papershop valaisee harmaan päivän

Sunday Blondie

Aina kun haluan tulla hyvälle tuulelle, suuntaan Fredrikinkadun Papershopiin.

Laadukkaisiin paperituotteisiin erikoistunut Papershop on luultavimmin yksi kaupungin söpöimmistä ja värikkäimmistä putiikeista. Papershop on kortti-, vihko- ja paketointifiilistelijän taivas – tästä putiikista ei löydy yhtäkään asiaa, jota voisi kuvailla tylsäksi tai värittömäksi.

Himoitsen joka kerta kaupassa käydessäni kuvioituja vihkoja, joiden sivuille olisi ihanaa satuilla runoja ja salaisia tarinoita. Digitalisoitumisen aikana harmillisen monet muistiinpanot tallentuvat älypuhelimen uumeniin, ja kaipaan tämän tästä käsilaukussa mukana kulkevia pikkuvihkosia.

Kortteja löytyy jokaiseen tilanteeseen, oli kyseessä sitten syntymäpäivät, ristiäiset, häät tai flunssasta kärsivän kaverin piristäminen. Papershopin kortit ovat jo pieni lahja itsessään, niin kauniita ne ovat. Kukapa ei haluaisi saada tällaisia postikortteja?

Toisille loistelias paketointi on yhtä tärkeä osa lahjaa kuin sen sisältö. Papershopista löytyy mahtavia papereita ja lahjanauhoja hempeään paketointiin.

Yksittäisinä arkkeina myytävät lahjapaperit ovat niin sieviä, että ne toimivat myös sellaisenaan vaikka julisteina tai tauluina. Kerran ostin liikkeestä piirretyn, mustavalkoisen maailmankartan, joka seisoo nyt kotona kehystettynä lipaston päällä. Valkoiset nuppineulat muistuttavat kohteista, joissa olen käynyt, ja tyhjät maailmankolkat houkuttelevat hyppäämään uudelleen lentokoneeseen.

Fredan myymälän takatiloissa toimii myös pieni painostudio, jossa voi painattaa niin kutsu- kuin käyntikortteja, korttipakkauksia kuin tapetteja. Suurin osa Papershopin tuotteista tilataan Iso-Britanniasta, Ruotsista ja Norjasta, joskin liikkeessä pyritään suosimaan suomalaista tuotantoa. Tarjolla on esimerkiksi Polka Jamin tuotteita.

For me, it's a piece of heaven. Värikäs, tyttömäinen ja suloinen sellainen.

Iloa kupliva piilopaikka, johon on hauskaa palata aina vain uudelleen – ihastelemaan, viihtymään, unelmoimaan.

bloglovin / instagram / pinterest

Papershop
Fredrikinkatu 18

Mape 1018, la 1116
 

Kommentoi