vegaaninen korvike maitorahkalle – yosa sport palauttaa treenin jälkeen

Sunday Blondie

Myönnettäköön: olen yksi niistä suomalaisista, jotka ovat viime vuosien aikana hairahtuneet proteiinibuumin vietäviksi.

Mahdollisuuksien mukaan pyrin syömään jotakin proteiinipitoista jokaisella aterialla – en niinkään siksi, että yrittäisin kasvattaa lihaksiani, vaan koska olen huomannut proteiinin pitävän paremmin nälkää. Liha maistuu minulle nykyään yhä huonommin, mutta maitorahkaa syön joka päivä, niin smoothien joukossa kuin sellaisenaan marjojen tai hedelmien kanssa. Pavut ja tofu taasen maistuvat nykyisin salaatissa perinteistä raejuustoa paremmin.

Mietin usein, miten voisin korvata iänikuisten maitorahkojen puputtamisen vegaanisella vaihtoehdolla. Viimeksi Sugar Helsingillä käydessäni nappasin mukaani testattavaksi pari purkkia Yosan uusia sport-kauravälipaloja, joiden mainoksiin olin kiinnittänyt huomioni jo aiemmin. Olisiko tässä vihdoinkin korvaaja maitorahkalle?

Yosa sport on ikään kuin makurahkojen vegaaninen sisko: jokaisessa annoksessa on yli 10 grammaa proteiinia, joka saadaan herneproteiinista. Makuvaihtoehtoina ovat mansikkaa, mustikkaa, puolukkaa ja vadelmaa sisältävä marjamix sekä ananas-appelsiini. Etenkin ananas maistui kauravälipalassa vahvasti, ja siksi tykkäsinkin hedelmäversiosta marjamixiä enemmän. Kaura tekee välipalan rakenteesta pehmeän ja vatsaa hellivän. Pidän kovasti itse kauran mausta: esimerkiksi kauramaito on mielestäni kasvimaitotuotteista maukkain.

Tavalliselle, maustamattomalle rahkalle Yosa ei kuitenkaan aivan pärjää, sillä esimerkiksi Valion rasvaton maitorahka sisältää kaksi kertaa enemmän proteiinia. Yosan tuotteet sisältävät myös reilusti enemmän hiilihydraatteja ja sokereita, mikä selittyy tietysti käytetyillä aineksilla, marjoilla ja hedelmillä. Mutta kun Yosa sport marjamixiä vertaa esimerkiksi mansikan makuiseen Valio PROfeel-rahkaan, on hiilihydraattien määrä molempien valmistajien tuotteissa lähes sama. Silti Valio voittaa yhä proteiinipitoisuuksia vertailtaessa.

Itse ajattelen, ettei pieni hiilaritankkaus ole pahitteeksi rankan treenin jälkeen. Parasta Yosan kauravälipaloissa on kuitenkin se, että ne ovat gluteenittomia, maidottomia ja sataprosenttisesti kasvisperäisiä. Kaiken lisäksi tuotteet tehdään Suomessa – itse ainakin olen alkanut viime aikoina kiinnittää entistä enemmän huomiota ruoan kotimaisuuteen.

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentit

jennajohannasi
Pirtti

Ihan uusi tuote minulle, pitääkin tutustua! Yosan jukurtit on tosi hyviä, joten miksei nämäkin toimisi välipalana :)

Hanna K
Sunday Blondie

Joo, kannattaa! Mielestäni näiden rakenne oli kovin samanlainen kuin Yosan jogurteissa, joten ero taitaa löytyä lähinnä proteiinipitoisuudesta. Sport on kätevä napata mukaan, kun lusikkakin on pakkauksessa valmiina mukana :--)

Jaana K

Toi ananas-appelsiini on niin hyvää! :) Marjaa ei ookkaan tullut missään kaupassa vielä vastaan, pitää napata testiin, jos näkyy.

Hanna K
Sunday Blondie

Ananas maistui kyllä tosi vahvasti! Aivan ihana, tuli kesä mieleen. Kokeile ihmeessä marjaakin, joskin ananas oli omasta mielestäni vielä parempi... ;--)

Kommentoi