viikonloppukahvit johan & nyströmillä + matkasuunnitelmia vuodelle 2016

Sunday Blondie

Viikonloppu tuntui kerrankin ihanan pitkältä. Syynä lienee se, että vietin viime viikolla ennätyksellisen vähän aikaa töissä – vapaapäiviä kun sattui olemaan peräti neljä.

Nautin jatkuneesta "joululomasta" täysin rinnoin ulkoilemalla, lukemalla ja katselemalla elokuvia. Lauantaina suuntasimme aamukahville Katajanokan Johan & Nyströmille aikomuksenamme poiketa lehdenluvun jälkeen Ateljeejeehen katselemaan Päivi Saarikosken maalauksia.

Näyttely jäi lopulta katsomatta, sillä Ateljeejeehen päästessämme huomasimme paikan olevan kiinni. Höh! Harmistusta lievensi kuitenkin juuri vietetty kahvihetki Johanin lämminhenkisessä miljöössä.

Aamu lähti käyntiin lattella sekä jaetulla mantelicroissantilla. Mantelicroissantteja on näkynyt jo pitkään useissa Helsingin kahviloissa, mutta uskaltauduin testaamaan leivonnaista vasta nyt. Kenties pelkonani oli, että croissant osoittautuisi kuivakaksi ja mauttomaksi.

Johanin mantelicroissant osoittautui kuitenkin täysin ennakko-odotusteni vastaiseksi: rapea pinta kätki sisälleen pehmeän mantelisen taikinan, joka maistui juuri sopivan makealta. (Truth to be told, ensimmäisen palan maistettuani toivoin, että olisin ottanut itselleni yhden kokonaisen croissantin. Mutta joku roti, varsinkin näin joulun jälkeen!)

Kahvi oli taattua Johanin laatua, pehmeää ja aromikasta. Pehmeä nojatuoli tuntui upottavalta, ja olisin jäänyt mieluusti sohvannurkkaan pidemmäksikin aikaa. Tunnelma oli puolenpäivän aikaan ihmeen rauhallinen, sillä yleensä kahvila on varsin täynnä tuohon aikaan viikonloppuisin. Kello kahdelta lähtiessämme ihmisiä oli kuitenkin tiskillä jo jonoksi asti.

Johan & Nyström saa minut aina haaveilemaan suuresta, punatiilisestä loft-asunnosta, jonka kattoikkunat avautuvat New Yorkin kattojen ylle. New York on ollut muutenkin viime aikoina paljon mielessäni – teimme nimittäin poikaystäväni kanssa päätöksen, että vuosi 2016 tulee olemaan se vuosi, kun matkustamme yhdessä Isoon Omenaan. I can't wait! ♡

Luulen ja vähintäänkin toivon, että tämä vuosi tulee muutenkin olemaan hyvä matkailuvuosi. Helmikuussa edessä olisi hemmotteluloma Thaimaan Naithon Beachilla, kun taas kesällä olisi hauskaa napata auto Ranskasta tai Italiasta ja kierrellä sillä Etelä-Eurooppaa. But you never know. Aion pitää mieleni avoimena kaikenlaisille matkaehdotuksille ja -suunnitelmille! 

bloglovin instagram / pinterest

// Last weekend felt extra long because I had many days off from work. On Saturday we spend our morning in one of my favorite cafés, Johan & Nyström. I had a bite of an almond croissant which was just pure perfection! As I sat there on the sofa and sipped my dreamy latte I was also making some travel plans for this year. Naithon Beach and New York, I’m coming for you!

Kommentit

morning glory
Morning Glory

Ah New York on kyllä vaan niin mahtava kaupunki! Ja hei kiitos kahvilavinkistä - Johan & Nyström on mulle ihan uusi tuttavuus. En tajua miten tuollainen paikka on voinut mennä multa ihan kokonaan ohi!

Hanna K
Sunday Blondie

Jos en voisi asua Helsingissä, asuisin New Yorkissa. ♡ Kävin Nykissä ensimmäistä kertaa keväällä 2014 ja rakastuin kaupunkiin heti ensisilmäyksellä. Mikäli sulla on hyviä vinkkejä Nykiin, otan niitä tosi mieluusti vastaan! :--)

Johan & Nyström on kyllä mainio, käy ihmeessä testaamassa! Siellä on tullut käytyä kerran jos toisenkin. Johan on täydellinen kahvila laiskaan aamuun, jolloin tekee mieli vain uppoutua sohvannurkkaan lukemaan lehtiä ja nauttia rauhassa kahvia ♡

 

morning glory
Morning Glory

The High Line, Meatpacking District, Williamsburg  ja Coney Island olivat kaikki tosi kivoja tutustumisen arvoisia mestoja :)

M.
Avec Mari

Kauniita kuvia ja ihania suunnitelmia! Meillä myös haaveissa matkustaa New Yorkiin pian uudestaan! Siinä vain on sitä jotakin ja meilläkin ensivisiitistä muutama vuosi. Upeaa uutta vuotta Hanna!

Hanna K
Sunday Blondie

Nykissä on todellakin sitä jotakin. En oikein edes osaa sanoa, mikä on se merkittävin "the thing", joka tekee New Yorkista niin maagisen. Sähköinen tunnelma, pilvenpiirtäjät, pienet kahvilat ja ravintolat, pehmeät bagelit, persoonalliset ihmiset, seesteinen Central Park... Voisin jatkaa listaa loputtomiin!

Mikäli sullakin on hyviä vinkkejä Nykiin, heitä ihmeessä pari! Toisten hyviksi kokemat ravintolat, kahvilat ja aamiaismestat ovat aina kultaakin kalliimpia. :--)

Kiitos ihana Mari kommentistasi, kaunista vuotta myös sinne suuntaan! ♡

Kommentoi