viisi päivää lissabonissa

Sunday Blondie

Tiedättehän sen ihanan, vatsanpohjaa kipristelevän tunteen, kun edessä odottaa matka tuntemattomaan?

Vetolaukkuun on pakattu aurinkorasva, mekkoja ja korkokengät, passi odottaa pöydällä. Pyörin ympäri asuntoa, ja mietin, mitä vielä tarvitsen mukaan. Parin tunnin päästä on aika suunnata lentokentälle ja astua koneeseen, joka lähtee 16:40 Lissaboniin. Iiks!

Viimeisten päivien aikana on tapahtunut paljon. Kesätyöt loppuivat, mutta sain iloisena yllätyksenä tiedon uudesta työpaikasta. Irtisanoin vuokrasopimukseni ja aloin valmistella asuntoa muuttoa varten – viikonloppu kului tehden tilaa poikaystävän asunnon kaappeihin.

Kesään on mahtunut valtavasti ihania, uusia ihmisiä, nauruntäyteisiä iltoja, värikkäitä auringonlaskuja ja rauhallisia aamuja, mutta myös paljon töitä. Siksi onkin ihanaa vaihtaa maisemaa muutamaksi päiväksi ja karata lemmenlomalle oman kullan kanssa Lissabonin romanttisille kujille.

Kaupunki on molemmille tuntematon, emmekä ole tehneet sen suurempia matkasuunnitelmia. Tämä oli itselleni aluksi pieni kauhistus: olenhan tottunut ottamaan aina selvää kiinnostavimmista ravintoloista, kahviloista ja paikallisista nähtävyyksistä. Nyt selvitystyöhön ei vain ole ollut yksinkerstaisesti aikaa.

Siksi tuntuukin kutkuttavalta vain heittäytyä kaupungin vietäväksi, antaa sen kuljettaa uusiin, jännittäviin paikkoihin. Muutamia must-juttuja listallani tosin on: haluan kuunnella fadoa kynttiläillallisella, maistella värikkäiden torien tuoreita hedelmiä, kiivetä korkealle näköalapaikalle ja ihastella satoja vuosia vanhaa arkkitehtuuria.

Seikkailu kutsuu!

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentoi