we ♡ good food – brondan tasting menu hipoo täydellisyyttä

Sunday Blondie

Taidan olla vähän ihastunut Björck & Wikberg -kaksikkoon.

Tai no, itse miesten sijasta olen ihastunut parivaljakon luomaan ravintolakulttuuriin ja ruokaan. Vietimme perjantaina iltaa poikaystäväni ja hänen siskonsa kanssa Eteläesplanadilla Ravintola Brondassa, jossa en ollut vielä käynyt.

Testasin muutama vuosi sitten Farangin, ja viime kesänä Gaijinin. Toisin kuin aasialaiseen ruokaan pohjautuvat Farang ja Gaijin, Brondan tarjonta perustuu eurooppalaisten keittiöiden makuihin, pääasiassa Espanjan, Italian ja Ranskan ruokakulttuuriin. 

Lähtökohdat illalliselle olivat mainiot. Kameralle oli helppo hymyillä, koska a) aiempien kokemusten perusteella luvassa oli takuuvarmasti hyvää ruokaa b) uudet hiukset, iih! c) PER-JAN-TAI.

Isot ikkunat valaisivat suuren, tehdashallimaisen ravintolan. Katossa roikkui verkkoon kiinnitettyjä pyöreitä lamppuja, sisustus oli vaalea ja selkeä. Viinilasit kimalsivat kilpaa kullan kanssa baaritiskillä, joka oli trendikkäästi marmorinen. Simppeliä, mutta tyylikästä – juuri sellaista, mistä pidän.

Tunnelma oli Björckille & Wikbergille tyypillisesti huolettoman rento, mutta kuitenkin fiini. Mustiin pukeutuneet tarjoilijat olivat ylitsevuotavan ystävällisiä, ja kertoivat yksityiskohtaisesti jokaisen ruokalajin sisällön.

No niin, löpinät sikseen – entäs se ruoka? Päädyimme yksimielisesti kuuden ruokalajin Menu Esplanadiin, joka koostui näistä herkuista:

Sashimi, aioli prawns & creamy white wine dressing. Valkosipulilla marinoidut katkaravut aloittivat keveästi tasting menun. Raikas, kesäinen ja sopivan kirpeä annos.

Local beef tar tar & dijon mustard butter milk. Rapean leivän ja Dijon-piimädressingin kanssa tarjoiltu härkätartar vei kielen mennessään. Tuntui tosin hieman hassulta jakaa tartar kolmen hengen kesken, yleensä kun tartar tarjoillaan yhtenä kakkuna.

'Puttanesca' baby back ribs. En ole koskaan täysin ymmärtänyt miesten kiihkoilua ribseistä. Nyt ymmärrän. Paprikatomaattisalsassa todennäköisesti tuntikausia muhineet ribsit olivat taivaallisen pehmeitä, ja salsa itsessään samettista. Tämä on niitä jos kuolisin nyt, kuolisin onnellisena -tyyppisiä annoksia, jonka takia Brondaan kannattaa pistäytyä. Tomi, voisinko saada ribsien reseptin, please?

Local fish stewed basque style + thyme & lemon polenta. Tässä vaiheessa vatsa alkoi olla jo melkoisen täynnä, mutta jännittävä kalapata herätti mielenkiinnon. Astia kätki sisälleen paitsi lohta, myös simpukoita, purjoa, rakuunaa ja chistorra-makkaraa. Lihan kanssa tarjoiltu polenta oli niin maukasta, että sitä on pakko kokeilla itsekin taikoa kotona.

Tiramisu. Ja mikä tiramisu se olikaan! Läheiseni tietävät, että olen varsinainen jälkkärihirmu. Siksi ei ollutkaan yllätys, että juuri tiramisu nousi tasting menulta kirkkaasti omaksi suosikikseni. Suussa sulavaa mascarponea, suklaaganachea, keksiä, kaakaota ja kaiken kruunaava kahvijäätelö. Oh yes. Voisin syödä tätä vaikka joka päivä.

Kaiken kaikkiaan illasta jäi mahtava fiilis niin ruoan, palvelun kuin ravintolan tunnelman osalta. Täydellinen alku viikonlopulle, etten sanoisi.

Testattujen listalla ovat nyt siis Farang, Gaijin ja Bronda, mutta yksi tähti uupuu vielä. So watch out Boulevard Social, I'm coming for you!

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentoi