you deserve a night at the office – oficinan lattarimaut eivät vieneet mukanaan

Sunday Blondie

Kävimme muutama viikko sitten ystäväni Veeran kanssa tutustumassa huhtikuussa ovensa Kaivopihalla avanneeseen ravintola Oficinaan, kun olimme tekemässä blogiyhteistyötä Hilton Helsinki Strandissa.

Alkuperäisenä suunnitelmanamme oli illallistaa Mikonkadun meksikolaissuosikissani, Shanghai Cowboyssa. Mannerheimintien Lushiin kiirehtiessämme huomasimme kuitenkin Kaivopihalla uuden ravintolan, joka herätti mielenkiintomme. Veera muisti kuulleensa bloggaajaystäviensä käyneen ravintolassa edellisenä päivänä ja tykänneen Oficinasta.

Niinpä saippuaostokset tehtyämme laskeuduimme portaat Oficinan hämyisään ravintolaan. Ensisilmäyksellä paikka vaikutti viihtyisältä: sisustuksen eteen oli nähty paljon vaivaa niin värimaailmaa kuin pieniä yksityiskohtia myöten. Omaan makuuni tyyli oli turhankin kitsch.

Vasta pöytään istuttuamme minulle selvisi, että olimme löytäneet tiemme S-ryhmän ravintolaan. Tämä sai oloni varautuneeksi, sillä yleisesti ottaen en juuri välitä S-ryhmien tarjonnasta. Poikkeuksiakin toki on – esimerkiksi juurikin alussa mainittu Shanghai Cowboy sekä Mannerheimintien Kaarna, joista molemmista pidän niin sisutuksensa, sijaintinsa kuin ruokansa puolesta.

Oficinan menun korkeat hinnat yllättivät: monet pääruoat maksoivat lähemmäs 30 euroa. Koska emme olleet supernälkäisiä, päädyimme tilaamaan yhdet drinkit sekä jakamaan kasvisversion maissitortillalautasesta.

Hiiligrilli ja itse tehdyt cocktail-siirapit lupailivat hyvää. Siksi pettymys olikin aika suuri, kun siemaisin ensi kertaa juomastani. Cocktailissa maistui vahvasti tequila, vaikka nimenomaan pyysin, ettei sitä lorautettaisi juomaan liikaa. Niinpä jätinkin drinkkini kahden siemauksen jälkeen kokonaan juomatta. Itse ruoka oli kohtalaista, joskin melko tulista kun ottaa huomioon, että tarjoilija kertoi, ettei Oficinan ruoka ole tulista. Makumaailman puolesta olisin voinut kuvitella olevani Amarillossa.

Itselleni jäi ravintolakäynnistä melko mitäänsanomaton fiilis, ja lähinnä toivoin, että olisimme sittenkin suunnanneet askeleemme Shanghai Cowboyhin. Miten kahden saman ketjun ravintolassa voikin saada niin eritasoista ruokaa!

Toisaalta kannatan aina uusien ravintoloiden testaamista: jollei uskalla kokeilla, ei löydä helmiäkään.

bloglovin instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa

// Couple of weeks ago me and my friend Veera bumped into a new Latin American restaurant called Oficina. Since it's always nice to test new places, we went in and ordered drinks and some tortillas to share. The prices for main courses were quite high, but Oficina's selfmade coctail syrups and grill sounded quite promising. Unfortunately my drink wasn't really my thing at all and the food was too spicy, though promised it wouldn't be. So this dinner didn't go quite as planned – I just kinda hoped we'd gone to one of my favorite restaurants, Shanghai Cowboy, as we first were supposed to do. But if you never try, you never find the real diamonds either, right?

Kommentit

Marimente (Ei varmistettu) http://marimente.pallontallaajat.net

Lattariruuat ovat lähellä sydäntäni, joten oli kiva lukea kokemus tästä Helsingin uudesta ravintolasta. Oletko käynyt Cantina Westissa tai Eatoksessa?

Hanna K
Sunday Blondie

Kiva kuulla! :--) Noista kummassakaan en ole käynyt, mutta Eatoksesta olen kuullut hyvää (monet työkaverit ovat käyneet ravintolassa lounasaikaan ja tykänneet).

Oficinan tarjonta ei oikein kolahtanut, mutta voi toki myös olla, että juomien ja ruokien suhteen sattui huono tuuri. Voihan olla, että ravintolan hintavammat annokset ovat varsin maukkaita! Epäilen kuitenkin, että ensi kerralla lattariruokaa kaivatessani suuntaan askeleeni muualle... :--)

Kommentoi