ystävänpäiväterveiset pallon toiselta puolelta

Sunday Blondie

Turkoosi meri. Huojuvat palmut. Paahtava aurinko, lempeä tuulenvire. Hiekka takertuu varpaiden väliin, aurinkorasva tahmaa vaatteet.

Sellaista on elämä Thaimaassa.

Tällä hetkellä elämän suurimmat kysymykset pyörivät naurettavan turhanpäiväisten asioiden ympärillä. Valitsisiko aamiaispöydässä letut vai croissantin? Kokeilisiko tänään vihdoinkin mangosmoothien sijasta kookospähkinäsmoothieta? 

Hotellimme Cape Sienna on todellakin tähtiensä arvoinen. Henkilökunta on yltiöystävällistä, huoneemme parvekkeelta on mahtava näköala kauas merelle, rakennus on uusi ja siisti, aamiainen runsas, aurinkoterassi rauhallinen ja tilava. Asiat hoituvat aikuiseen makuun, tyylikkäästi ja vaivattomasti. Ei kiljuvia lapsia, ei jytääviä bassoja, vain veden solinaa ja ajoittain drinkkejä sekoittavan tehosekoittimen pärinää.

Kun aamupäivän on viettänyt hotellin rauhassa aurinkotuolissa maaten, on hauskaa suunnistaa vaihteeksi alle 10 minuutin kävelymatkan päässä olevalle Kamala Beachille. Suolainen merivesi on ihmeellisen lämmintä, mutta virkistää silti yli 30 asteen kuumuudessa. Rantatie on täynnä kojuja, ravintoloita, hierojia ja myyjiä. Minusta on ihanaa katsella naisia, jotka pyörittelevät taitavasti ohuenohuita banana pancakeja – tosin valikoimasta löytyvät banaanin lisäksi kaikki kuviteltavissa olevat hedelmät. On myös luksusta päästä alle kympillä tunnin hierontaan, joka rentouttaa täydellisesti talven jumiuttamat hartiat. Ehkä innostun käymään vielä ennen kotiin paluuta pedikyyrissäkin.

Kun pimeä laskeutuu, elämä Kamala Beachin keskustassa vasta alkaa. Grillit lämpenevät, ravintolat esittelevät tarjoamiaan mereneläviä, musiikki raikaa ja drinkkilasit nousevat ilmaan. Tunnelma on kuitenkin kaukana Patong Beachin kreisistä menosta, jonka sykkeeseen heittäytyessään tuskin tietää, mistä itsensä seuraavana päivänä löytää. Tämän reissun tarkoitus ei ole kuitenkaan bilettäminen, vaan rentoutuminen. Siksi olemme viihtyneet paremmin Kamalan leppoisissa ravintoloissa, joiden perinteinen thairuoka on halpaa ja hyvää.

What more can I say? Elämä hymyilee auringon alla, kuten tämä tyttökin. Ystävänpäiväsuunnitelmat ovat vielä epäselvät – kohta voisi suunnata rannalle vesiskootteriajelulle, illalla paikallisille yömarkkinoille. Itse tekemisellä ei ole juurikaan merkitystä, saanhan viettää lomaani mitä parhaimmassa seurassa.

Ihanaa ystävänpäivää, muruset!

bloglovin / instagram / pinterest

 

 

Kommentoi