Podcastien aikakausi

Vielä vuosi sitten en ollut ajatellutkaan, että minua kiinnostaisi kuunnella muiden ihmisten puhetta vapaaehtoisesti kuulokkeistani musiikin sijaan. Olen aina radiota kuunnellessa toivonut enemmän musiikkia puheen sijaan, niinkuin kaikki muutkin silloin aikanaan. Nykyään kaikki tuntuu kuitenkin olevan päinvastoin, sillä podcastit ovat tehneet vallankaappauksen. Minun siis pitäisi kuunnella muiden ihmisten keskustelua ilman että voin itse ottaa siihen minkäänlaista osaa? Mikäs idea siinä nyt sitten on?

 

 

Olen vasta äskettäin (toisin sanoen suunnilleen viime viikolla) alkanut kuuntelemaan ensimmäistä podcastiani, ja olen jo nyt aivan koukussa! Olen superkiitollinen ystävälleni (Emma you´re the best!), joka tietää minun mieltymykseni hömppäuutisiin, ja joka kertoi minulle tästä upeasta podcastista nimeltä Tuplakääk. Olin aluksi hieman skeptinen, sillä ajattelin että podcastit eivät ole minun ”juttuni”, mutta onneksi olin taivuteltavissa niin että pääsin mukaan tähän uuteen ja ihmeelliseen podcastien maailmaan.

 

Tuplakääk on siis maailman paras podcast (vaikka itselläni ei vielä vetailukohteita olekaan), jossa Kirsikka Simberg ja Enni Koistinen keskustelevat Hollywoodin julkkispiirien juoruista. Turhaako? Ehkä. Viihdyttävää? Ehdottomasti! Olen jo monen bussimatkan ajan hytkynyt penkissä naurua pidätellen, ja varmaankin saanut muilta kanssamatkustajilta paheksuvia katseita hekotellessani itsekseni. Tuplakääk on aivan loistava viihdyttäjä, ja itse ainakin koukutun tällaisesta hömpästä välittömästi.

 

 

En olisi ikinä voinut uskoa, että kiinnostuisin podcasteista näin paljon, mutta niin siinä vain on käynyt. Odotan jo uutta jaksoa kuin odottaisin viini-iltaa ystävieni kanssa. Sellaista, jossa juoruillaan ja nauretaan, eikä aina puhuta vakavia ja synkistellä maailman julmuutta. Vaikka itse rakastuinkin oitis Tuplakääkiin, kaikille tämä podcast ei varmastikaan sovi. Jokaiselle varmasti löytyy kuitenkin jotain, kunhan vain malttaa selata tarjontaa. Pelkästään Spotifyssa on niin paljon podcasteja, etten millään ehtisi kuunnella niitä kaikkia vaikka kuinka haluaisin. Ja minä kun luulin että spotify on vain musiikin kuuntelua varten… Shame on me.

 

En ymmärrä miten olen voinut missata podcastien räjähdysmäisen kasvun, vaikka olen aina ollut kiinnostunut uusista jutuista ja ohjelmista, niistä juoruista puhumattakaan. Nyt ainakin tiedän, mitä teen kaivatessani elämääni säpinää ja säihkettä ilman että minun tarvitsee etsiä sitä. Seuraavaksi aion ehdottomasti käydä kuuntelemassa myös Niko Saarisen Nikotellen-podcastia, ja olen varma että sieltäkin saattaa paljastua vaikka mitä mielenkiintoista…

 

 

Love, Lila

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *