Ai sä tykkäät Britneystä?

Olen ollut todella suuri Britney Spears -fani yli puolet elämästäni. Melkein 20 vuotta. Siinä missä oma kiinnostukseni hänen musiikkiaan ja elämäänsä kohtaan on aina säilynyt, samaa ei kuitenkaan ole voinut sanoa muista ihmisistä.

Suurin osa muistaa elävästi 2000-luvun alun. Kuvia Britneystä kaljuna. Skandaaleja toisensa perään. Avioero Kevin Federlinestä. Suoraan sanottuna paljon paskasuutisia. Se oli sitä aikaa, kun sain selitellä todella paljon faniuttani. Jos erehdyin kertomaan ihmisille että idolini on Britney Spears, sain kuulla vain ilkeitä kommentteja hänen viimeaikaisista sekoiluistaan. Kaikki muu aiempi menestys hänen urallaan oli yhtäkkiä pyyhkäisty pois. Ei kai kukaan sellaista sekopäätä halua katsoa ylöspäin?

Nyt, 15 vuotta myöhemmin, tilanne on kuitenkin täysin erilainen. Britney on saanut valtavat määrät sympatiaa puolelleen hänen oltuaan isänsä pakkoholhouksessa vuosikausia. #freebritney oli valtava juttu. Hänen uutta musiikkiaan odotetaan innolla. Hänestä ollaan oltu huolissaan. Lisäksi monet vaatekaupat tehtailevat rahaa uusilla Britney-aiheisilla t-paidoillaan, joihin painetut kuvat on tosin otettu hänen uransa alkuvuosilta. Niiltä, joita kukaan ei halunnut muistaa kun hän ajeli hiuksensa pois.

Olen viime aikoina saanut jopa todella paljon kehuja täysin tuntemattomilta, kun olen kulkenut kaupungilla Britney-aiheisessa paidassa tai esitellen hänen naamaansa puhelimenkuoressani. Se tuntuu hassulta. En missään nimessä tarkoita tätä pahalla, mutta kun  on tottunut vuosien ajan ihan päinvastaiseen kritiikkiin omaa idoliaan kohtaan, on vaikeaa ymmärtää muiden vaihtelevaa mielipidettä.

Itsestäni vain tuntuu, että tämä kaikki johtuu pelkästään siitä, että kaikki muukin 90-lukuun liittyvä on taas in. Sama muoti ja ilmiöt toistuvat. Ja joo, ehkä se on myös siinä mielessä luonnollista, että Britneyn kaltainen pop-ikoni nostetaan taas esille. Eikä siinä mitään. Mielestäni on vain hienoa, että häntä ja hänen työtään osataan jälleen arvostaa, ja että hänen menneisyyden virheensä annetaan vihdoin anteeksi. Parempi kai myöhään kuin ei milloinkaan.

Samaan aikaan kuitenkin uskon, että kyse on vain hetken huumasta. Tuskin menee montaakaan vuotta, kun nämä trendi-intoilijat unohtavat Britneystä vauhkoamisen seuraavan hyvän jutun astuessa kuvioihin. Mutta siitä vaan. Antaa palaa. Itse en aio edelleenkään luopua fanikamoistani. Trendit voivat vaihtua, mutta sekä pitkään säilömäni että uudemmat Britney-kuvioiset tuotteeni tulevat aina olemaan minulle muutakin kuin jälleen yksi pikamuodin sivutuote.

#britney4ever

puheenaiheet ajattelin-tanaan oma-elama musiikki
Kommentit (1)
  1. Mie kans...
    31.8.2022, 08:49

    En ole oikeastaan koskaan fanittanut en henkilöä , yhtyettä tai urheilujoukkuetta, toisaalta tuntuu mukavalta että on ihmisiä jotka fanittavat koko elämänsä sitä nuoruudessaan löytämäänsä idolia, se tuntuu aikas mukavalta. Britneyltä en muista yhtään biisiä, mutta etäinen muistikuva on siitä että musiikillisesti britney on onnistunut hyvin, vaikka elämän oppipolku onkin ollut levoton ja kivikkoinen. On hienoa jos kuulemme vielä britneyltä uuttakin tuotantoa.
    Musiikkia kuuntelen aika laajasti, kaikkea mikä koskettaa, mikä koskettaa niin se kestää aikaa, jolloin elämäni lempibiisit soivat vielä kiikkustuolissakin kuulolaitteen rahistessa. Musiikki on loistava tausta koota elämän ilot ja surut muistojen albumiin. Kukaan ei ole koskaan liian vanha fanittamaan. 😊

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *