Seksiin liittyvä häpeä

Aloin aiemmin tällä viikolla kirjoittaa postausta itselleni häpeällisistä aiheista. Tarkemmin  sanottuna sellaisista, joista en yleensä puhu ääneen melkeinpä kenenkään kanssa. Hetken aikaa noita asioita listattuani lopetin kuitenkin kesken. Tuntuu etten ehkä ole vielä valmis sanomaan (tai kirjoittamaan) noita kaikkia asioita tänne julkisesti, enkä ehkä ikinä tule olemaankaan.

Pointtini ei kuitenkaan ole siinä, vaan tässä; listaa tehdessäni huomasin, että eräs asia nousi esiin yhä uudestaan ja uudestaan, välillä vain eri muodoissa. Seksi, itsetyydytys, eroottinen kirjallisuus, ja niin edelleen… Mutta mikä noissa asioissa sitten hävettää niin paljon, ettei niistä voi muka keskustella ääneen?

Olen itse kasvanut ympäristössä, jossa seksistä ei puhuttu. Ikinä. En vielä tänä päivänäkään ole varma, mistä olen saanut ylipäänsä tietää seksiin liittyvistä asioista, sillä en muista että niitä oltaisiin käsitelty koulussakaan sen kummemmin. Ehkä tv:stä ja elokuvista? Joka tapauksessa seksi oli jo silloin tabu, ja koska totuin ajattelemaan niin lähes parisen kymmentä vuotta, en ilmeisesti osaa puhua siitä oikein vieläkään. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettenkö voisi yrittää.

Tunnustus: aloin masturboimaan nuorena. Siis todella nuorena. Niin nuorena, että en edes tiennyt mitä käytännössä tein. Tiesin vain että se tuntui kivalta, ja vähän ajan kuluttua opin ettei käytökseni ollut ”soveliasta”. Häpeän kierre oli valmis, ja oikeastaan ihmettelen vieläkin miten en vain lopettanut koko hommaa siihen. Luojalle kiitos siitä (vaikka en uskonnollinen olekaan).

Tuntuu oudolta ja ennen kaikkea typerältä, että asia joka koskettaa lähes meitä kaikkia, muutetaan joksikin kielletyksi ja salaiseksi. Sellaiseksi mistä ei keskustella muuta kuin kuiskuttelemalla ja nurkissa hihittelemällä. Tuntuu että lähes kaikkien eka kertakin on hirveää kuraa. Pelkkä velvollisuus, joka halutaan vain suorittaa pois alta. Se on surullista, ja omallakin kohdallani täysin totta.

En nyt siis väitä, että kenenkään pitäisi huudella julkisesti joka ikisestä seksikokemuksestaan tai kertoa kuinka monen tyypin kanssa on maannut, mutta uskon että avoimuus niin seksin kuin kaiken muunkin suhteen tekisi ihmisille pelkästään hyvää. Koska minkä takia jotain niin luonnollista muka pitäisi hävetä? Itse en ainakaan jaksa saati halua peitellä sitä, että nautin seksistä sekä soolona että kumppanini kanssa. Sehän se koko jutun pointtikin on – ainakin niille, jotka eivät tee sitä vain lisääntyäkseen. Joten miksi hävetä ja salailla? Nauttikaa ihmiset, nauttikaa. Ja puhukaa. Olkaa avoimia. Siihen pyrin itsekin.

suhteet seksi oma-elama ajattelin-tanaan
Kommentit (1)
  1. Rohkeaa tekstiä Lolalta.

    Minä taas opin kansakoulussa takarivissä vierustoveriltani, mitä piti tehdä jotta ”piimät lentäisivät ”. En tiedä, huomasiko opettaja jotakin. Ei hän ainakaan mitään maininnut.
    Ensimmäiset kerrathan homma on ollut monasti surkeaa mutta myös onnellista räpeltämistä. Erikoisesti arvostan hetkiä, jolloin olen ollut neitseellisten asioiden äärellä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *