Vertailusta

Euroviisut ovat nyt jo takanapäin tämän kevään osalta, mutta minua on jäänyt mietityttämään eräs uutinen jonka näin viikko sitten. Siinä päiviteltiin negatiiviseen sävyyn The Rasmuksen positiivista suhtautumista heidän huonoon sijoitukseensa viime lauantain finaalissa, ja uutista kommentoineet ihmiset osallistuivat keskusteluun tilittäen omia näkemyksiään siitä, miten suomalaisilta ei muka ikinä löydy tarpeeksi voitontahtoa.

Toinen hyvä esimerkki tästä haitallisesta ajattelutavasta ovat juuri tälläkin hetkellä ajankohtaiset yo-kokeiden tulokset, joista nostetaan aina esille vain se, kuka on saanut eniten L-arvosanoja. Itsehän en aikoinaan saanut yhtäkään, mutta en silti koe kirjoitusteni menneen huonosti. Olisihan niiden E- ja M-kirjainten seassa voinut kuitenkin olla huonompiakin kirjaimia.

Jos asiaa haluaa ajatella toisesta näkökulmasta, niin The Rasmus oli jo paras. Se nimittäin voitti Uuden Musiikin Kilpailun helmikuussa, jonka myötä bändi ylipäänsä pääsi edustamaan Suomea euroviisuissa. Ja kun Lauri Ylönen vielä sanoi olevansa ylpeä siitä että he pääsivät kuitenkin semifinaaleista finaaliin asti, niin minkä takia sijalle 21 tulemista pitäisi edes hävetä? Puolet viisuihin osallistuneista maista ei päässyt sinnekään asti, ja he kaikki ovat silti oman maansa voittajia.

Jos aina vertaa itseään muihin, niin tulee väkisinkin pettymään. Aina on nimittäin olemassa joku joka on kauniimpi, älykkäämpi, pidempi, hoikempi, itsevarmempi, tai ihan mitä tahansa. Joten emmekö voisi vain kaikki olla sellaisia kuin haluamme olla ja lakata vertailemasta itseämme muihin? Hopea ei ole häpeä, ja yrittäminenkin on parempi kuin se että luovuttaisi heti kättelyssä. Itse ainakin pyrin arvostamaan kokemuksia itsessään, riippumatta siitä onko joku muu jo tehnyt sen kaiken minua paremmin. Koska varmasti on. Mitä sitten?

puheenaiheet ajattelin-tanaan uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *