04/04/2013: Miten yhdistää työ- ja lenkkivaatetuksen?

Ma-material Girl

Naisten kympille harjoittelu jatkuu. Keksin ennen pääsiäistä, mahdottoman hyvän hyötyliikunta pakkolenkkikeinon: juoksen töistä kotiin. Lenkin pituudeksi tulee aika lailla tasan neljä kilometriä, joten se on  oikein hyvä pikkulenkki, jonka jaksaisi tehdä parikin kertaa viikossa, ilman että sunnuntain kimppalenkki kärsii pahempaa motivaatio- tai voimapulaa. Mutta miten sitten yhdistellä vaatetusta niin, ettei töissä olisi juoksutrikoot päällä, tai niin, ettei reppu pullottaisi ja painaisi kohtuuttomasti vaihtovaatteistakaan?

Päällä työvaatteet: alustoppi, neule, paksut trikoohousut sekä jakku ja tennarit. (Pääsen töihin autokyydillä, joten siksi näin kevyet vaatteet ovat mahdolliset!)

Reppuun lenkkivaatteet: kerrastopaita, juoksutakki ja -lenkkarit. Eli kotiin juostessa, repussa ovat vain kevyet tennarit (voisi myös jättää työpaikalle) ja jakku. Muut soveltuvat lenkille sellaisenaan.

 

Ja tietty pitää muistaa oikea ruoka lenkkipäivinä: Oikeassa suhteessa raikasta (ei kuitenkaan liian kevyttä!), ravitsevaa ja hyvää ruokaa, pitkin päivää. Itselläni sellaista on esim. kanasalaatti (tässä höystettynä leipäjuustolla) ja vielä noin tuntia ennen lenkkiä banaani tai voileipä sekä vettä. Aamupalalla ja välipalalla (=lounas)  vedän edelleenkin perus leipä&kahvi- yhdistelmää. Ehkä pian vaihdan senkin vähän paremmaksi, ravitsevammaksi, raikkaammaksi tai edes vaihdan kahvin teehen. Ehkä.

Ilman polttoainetta ei kroppa jaksa työpäivän päälle enää lenkkiä, joten muistakaa kuunnella kehoanne myös ruoan suhteen: ei nälkäisenä lenkkipolulle!

 

Kommentit

Hertta
Lilou's Crush

Mahtava idea! Ja hyvät eväät. Mulla on sen verran pitkä työmatka (vajaa 10km) että juosten, no, en muutenkaan juoksisi koipeni kanssa, mutta terveenäkään, se ei heti työpäivän päälle sovi, mutta kunhan ilmat vähän lämpenee, aion pyöräillä sellaisina päivinä, kun ei ole lapsen noutohommia. Täällä on suihkukin, eli aamulla pitää muistaa pakata työvaatteiden lisäksi meikkijutut, ja avot, siinäpä päivän liikunnat sitten, 20km pyörän selässä :)

Mindeka
Ma-material Girl

Kiitos kommenteista Papyli ja Hertta!

Papyli: Tämä oli juurikin vastaisku noita mun omia koottuja selityksiä vastaan: Kun en jaksa enää illalla lähteä, Kun pitää se poikakin laittaa nukkumaan jne jne. Nytpä loppui selityksien miettiminenkin hetkeksi ;)

Ihan puolisokin yllättyi, kun hyppäsin viime viikolla ekaa kertaa autoon tämän repun kanssa. "Oho" se sai suustaan ja sehän kertookin varmaan jo kaiken :D

Hertta: Pyöräily on mitä ihaninta, kunhan sää vaan sen sallii. (Sateessa kotiin pyöräily on vähän harmittavaa, mutta  sateessa töihin pyöräily on NIIN raivostuttavaa! Paitsi, jos hankkisi asianmukaiset varusteet...)

Kieltämättä nuo lapsenhakuhommat hieman rajoittaa tämän kaltaisia juttuja, mutta koska meillä on poika edelleen kotona, niin ei ole niitä miettitäviä  -Vielä. 

Kakskyt kilsaa hyötyliikuntaa per päivä on todella ihailtavaa!

Kommentoi