2-v neuvolassa

Ma-material Girl

Nyt kun kaksivuotiasta poikaamme on juhlittu sekä sukulaisten että ikätovereiden kanssa, on hyvä kirjata ylös hieman muistiinpanoja tästä iästä. Neuvolassa kävimme viikko sitten ja koska yhtään rokotetta ei annettu, keskityimme sielläkin vain kuulumisien vaihtamiseen ja mittojen ottamiseen (tietty).

2- vuotisneuvolassa:

Pituus: 86cm

Paino 12,1kg

(miinuskäyrillä, mutta tasainen omantahtinen kasvu, kuten tähänkin asti)

 

Taitoja/ uusia juttuja:

Paljon höpinää ja myös oikeita sanoja (mm. auto, anna, ota, äiti, isi, kissa, ankka, kukko, vaippa, pallo, loppu, oho, rekka, leipä jne.)

Kaksisanaisia lauseita: "Äiti, anna!" tai omalla kielellään: "Ei oo trraakt!" (Ei ole traktoria), tietä ylittäessämme: "Ei oo auto!" (Ei tule autoja, voi mennä yli.)

Käyttää paljon (ja oikein) ilmaisuja: Oho, loppu, ei oo jne. Tuo kengät, jos haluaa lähteä ulos (vihje äidille: "Nyt voitais jo mennä") , vilkuttaa ja sanoo "Heippa!"

Tykkää tanssia ja kutitella ("Kutikutikuti!")

Kissat ovat lemppareita pehmoleluissa. Muut ei oikeen kiinnosta. Silittelee ja suukottelee kissapehmoaan, jos pyydetään häntä hellimään Likkaa (erään oikean kissan nimi).

Suostuu pitämään pelastusliiviä ja pyöräilykypärää ja yhdistää ne oikeisiin tapahtumiin/esineisiin/ kuviin (vene, pyörä jne.)

Kuuntelee aikuisten puhetta tarkasti ja keskittyneenä, sekä joskus vaatii huomion itseensä, jos äiti ja isi esimerkiksi juttelevat vain keskenään. Mustasukkainen mummista (jos ottaa toisen lapsen syliin esim.) sekä jos äiti ja isi halailee.

Oppinut mm. hyppäämään (pikku-)kiveltä/ kannolta ja menemään portaita ylös ja alas. Näyttää mielellään taitojaan ja odottaa kehujakin, esiteltyjä taitojaan vastaan.

Nauttii silminnähden paljon muiden lasten seurasta. Haluaa leikkikaverin kotona ja leikkipuistossa.

Rakastaa autoja, traktoreita, nostureita, kuormureita ja oikeastaan kaikkia, joissa on renkaat ja/tai ratti. Saattaa pyytää myös, että puetaan tietty auto- tai rekkapaita päälle, kun aamulla valitaan vaatteita.

 

Neuvottelee ruokapöydässä, kuinka monta lusikallista vielä pitää syödä, ennen kuin pääsee leikkimään. (Nostaa kysyvästi yhden sormen ylös ja ymmärtää, jos korjaa, että "Vielä kolme lusikallista.")

Ottaa kädestä kiinni pyydettäessä ja vastaa ("Sitten katsotaan, tuleeko autoja") : "Ei oo auto!" (vaikka ei edes katso ympärilleen)

Uhma on alkanut, mutta rauhoittui, kun isikin oli kuukauden kotona (kesälomalla). Odotellaan, alkaako mm. kiukuttelu, lyöminen ja yleinen protestointi uudelleen..

Tuttia ja tuttipulloa ei enää ole. Nokkamukista annetaan maitoa ennen ja jälkeen unien, ainakin toistaiseksi, koska päiväunet on sillä keinolla saatu takaisin. (Lopetti päiväunet, kun tutti jätettiin pois.)

Menee nukkumaan itse ja ymmärtää, että tottelemattomuudella on seuraamukset. Varoitukset otettu käyttöön: "Tämä on ensimmäinen varoitus, Gabriel. Kolmannesta varoituksesta otetaan traktori pois. Nyt täytyy mennä nukkumaan, eikä nousta enää sängystä pois." Toistuu lähes joka ilta, että traktori lopulta menetetään, mutta kiltillä käytöksellä, sen voi ansaita takaisin, jonka jälkeen loppuu sängystä ravaaminen.

Pesee itse hampaat ja antaa isin/äidin harjata vielä vähän lopuksi. Purskuttaa veden suustaan.

Pottaa harjoitellaan, mutta ei aktiivisesti. Ei osoita olevansa vielä kiinnostunut siitä. Yhdet pissat tuli (vahingossa?) pottaan viime viikolla. (Jee!) Neuvolasta ohjeistettu, ettei kiirettä vielä ole, ja ettei lasta saa hoputtaa tai torua potta-asioissa. Lapsentahtisesti mennään, edelleen.

 

Hmm... Mitäs muuta?

Ja, ai niin! Tärkeä taito: On syönyt mäkkärin juustohampurilaisen ihan itse, kädessään pitäen ja haukkuja ottaen ;)

(Hyi meitä, huonoja vanhempia.)

Kommentit

Eerika
Bättre liv

Ihana <3 Onnittelut Gabrielille!

Mindeka
Ma-material Girl

Kiitos Eerika!

Mä en malta odottaa, että saan onnitella pian teitäkin :) Syksy ja talvihan siis menee yhdessä hujauksessa!

Eerika
Bättre liv

Se itse SYNTYMÄpäivähän on aika tärkee kyl ;) No pian voit onnitella hyvin menneestä rakenneultramoikkauksestasta (kopkop) :D

Liv
Päiväuniaika

Taitavat kasvaa molemmat E ja teidän Gabriel tasasesti omilla käyrillään ja ovat melko samankokoisia (no meidän 2v neuvolasta on tosin jo puol vuotta..). E oli 2v neuvolassa 86cm pitkä ja painoi ihan pari sataa grammaa vajaa 11kg :) 

Mindeka
Ma-material Girl

Pienet, mutta pippuriset rules!

:)

Torey
Näissä neliöissä

Huomenna saan tarkat mitat meidän neidistä, mutta paino kotivaa'alla on ollut sen 12 kilon paikkeilla ja pituutta oli puoli vuotta sitten 84 senttiä. Painoa ei ole tainnut tulla sen jälkeen lisää, pituutta sen sijaan kyllä. Mielenkiinnolla odotan kuinka pitkä tuo neiti jo on. :)

Mindeka
Ma-material Girl

Se on kyllä mielenkiintoista, sillä me ei olla siirrytty uuteen vaatekokoon varmaankaan vuoteen, vaikka pituutta oli tullut 7cm lisää tuolta 1,5v -neuvolasta. (Olihan se 1,5v eikä 1-v neuvola viimeksi?). Luulin siis, että maksimissaan viisi senttiä olisi kasvanut, mutta pääsipäs yllättämään! Painoa ei ollut kuin noin +1,5kg ja se taitaakin nyt taas hidastua. Taaperoilla siis.

Onko meillä siis ihan samanikäiset lapset? Teillä myös 2-v neuvola?

Torey
Näissä neliöissä

Kyllä vaan. Meiän tyttö täyttää sunnuntaina kaksi. :)

Me siirryttiin jouluna kokoon 86 ja nyt on housujen pakko olla 92 senttisiä. :D

Leluteekin Emilia (Ei varmistettu) http://leluteekki.wordpress.com

Apua, tosiaan neuvola-aika pitäisi varata, kun synttärit rupeaa täälläkin pukkaamaan päälle - tosin meillä ei taideta vielä tässä 3-vuotistarkastuksessakaan päästä 12 kiloon, kukin tosiaan omaa tahtiaan... :D

Mindeka
Ma-material Girl

Onko muuten Emilia kaksosille omat käyrät, kun ne taitaa aina olla pienempiä?

Mindeka
Ma-material Girl

Mutta onpas ihanaa vaihtelua, että tyttö on hulluna autoihin ja traktoreihin! Nyt on pakko kysyä, että oletteko jotenkin auttaneet tätä mielenkiinnon kohdetta vai innostuiko tyttö ihan itse niistä?

Ja älkää nyt kukaan siellä missään älähtäkö: me kokeilimme nimenomaan välttää kaikkia "poikien" leluja ja katsoa, kuinka totta se tyttöjen ja poikien välinen ero oikein on -Ja kyllä meidän kokeilussamme, stereotyyppinen poika+ poikalelut voittivat sukupuolineutraalit leikit ja lelut, aikalailla 1,5v iässä. Poika kirjaimellisesti sekosi ilosta, kun näki ensimmäistä kertaa pikkuautoja meidän tuttavaperheellämme ja oppi sanomaan välittömästi "auto".

-Heti "äidin" ja "isin" jälkeen!

Loppu onkin historiaa ;)

Kommentoi