28/06/2013: Hellesettiä

Ma-material Girl

 

Helteillä kannattaa materiaaleissa suosia ohuita luonnonkuituja, kuten pellavaa ja silkkiä, mutta tiesittekö, että myös (muuntokuidut) selluloosakuidut, kuten viskoosi, lyocell ja tencel ovat henkäyksen ohuita, vilpoisia päällä, helppohoitoisia ja myöskin edullisempia kuin edellä mainitut luonnonkuidut?

Itse olen suosinut trikoopaidoissa ja teeppareissa jo vuosia selluloosakuituja, enkä katunut kertaakaan. Ainoa muistisääntö selluloosakuiduissa on se, että ne täytyy muotoilla kosteana ja joskus jopa silittää takaisin mittoihinsa. Varsinkin kudottu viskoosikangas (ei siis trikoo) saattaa kutistua jopa 5-10 senttiä, mutta on silitettävissä takaisin mittoihinsa. Pesupussia suosittelen käytettäväksi, jos suosii henkäyksen ohuita materiaaleja, kuten minä.

 

Postaan huomenna jutun, jossa vinkkaan viimeisimmistä T-paitahankinnoistani Ellokselta, josta löytyy nykyisin paljon lyocell- ja tencel-trikoita -Ja siis alehinnoilla (n. 8€/kpl) . Pysy siis kuulolla!

 

 

Top/ Filippa K (several years old), shorts & sunglasses/ H&M, Shoes/ from Greece

 

Kommentit

Elina U.
Lentoaskeleita

Toiset sitä on vaan helteelläkin niin tyylikkäitä! :)

Mindeka
Ma-material Girl

(Heheheh. Meinasin ensin alkaa kiertelemään, että "no enpä tiedä" jne, mutta sitten muistin taas sen "Kehu kaveria" -jutun ja muutinkin mieleni, joten kommentoinkin reippaasti ja iloisena, että:)

 

Kiitos Rosanna, mutta niin taidat olla sinäkin :)

Panda (Ei varmistettu)

Hei Mindeka! Kommentoinkin jo kiitoksin uusimpaan postaukseen alepaitavinkistä, mutta halusin jättää kommentin tännekin. Samaa mieltä olen selluloosakuiduista ja niiden mukavuudesta, mutta ohuiden paitojen (ennenaikainen) reikääntyminen on ollut ongelmana. Mistä ostat pesupussisi?

Kommentoi