Ääk, pian meidän poika täyttää kaksi!

En haluaisi aloittaa juttua sellaisella kliseellä, kuin: ”Aika kuluu lapsen kanssa niin nopeasti”, mutta sori, pakko. Tuntuu aivan käsittämättömältä, että olemme kerenneet jo pian kaksi vuotta, kaksikymmentäneljä kuukautta, vauva- ja ensimmäisen taperovuoden, elämään tätä perhe-elämää. Se avuton pikkunyytti, joka heinäkuussa 2011 annettiin syliini, on jo toimelias taapero, jolla on paljon luonnetta ja omaa tahtoa. Koko pre-baby- elämä tuntuu yhtä kaukaiselta kuin oma lapsuuteni.

IMG_6529.JPG

Isommat pojat kiinnostavat esikuvina kovasti. Kaikkea heidän toimintaansa tapitetaan silmä tarkkana ja yritetään hetken päästä itsekin samoja temppuja: mm. kiipeilytelineeseen olisi jo päästävä.

 

Tätä juttua kirvoittaa nyt sellainen, että leikkipuistomme kavereista, on moni mennyt jo päiväkotiin,eli vanhemmat ovat palanneet töihin, ja vaikka vielä kesän siellä saattaakin olla vilskettä ja kavereita jokaiselle päivälle, on syksyllä edessä taas jonkinlainen muutos. Itse en ole uhrannut ajatustakaan vielä sille oikealle töihinpaluulle, joten siitä ei täysin ole kysymys. Ajatukset harhailevat silti väkisinkin mol.fi:n sivuilla, koska joskushan töihin on palattava. –Ja ainiin, olisihan se kokoaikainen työkin vielä sitä ennen etsittävä!

 

Missä järjestyksessä siis tätä vyyhtiä lähtisi purkamaan? Hoitopaikka meillä on jo tiedossa pojalle, vaikka virallisia papereita ei olekaan täytetty. Ja miten voisimmekaan, koska emme tiedä, koska ja millainen päivähoidonhoidon tarve meillä on, koska ei minulla ole tosiaan sitä työtä, jonne palata… (Olen siis irtisanoutunut hoitovapaalla, ja nyt olen 0h-sopimuksella, extrana, vaateliikkeessä. Gabrielia hoitaa vuorotellen äiti, isi tai isovanhemmat)

Toisaalta elän ihanteellista aikaa elämässäni: En ole mihinkään sidottu, eikä tulevaisuutta voi mitenkään murehtia, muttei samasta syystä myöskään suunnitella. Hyvät ja huonot puolet on tietenkin, mutta tähän hetkeen, tämä tuntuu edelleenkin, koko meidän perheestämme, täydelliseltä.

IMG_6536.JPG

Kaksi kuukautta siis synttärikemujen päivään. Jokainen, jolla on lapsi, tietää kuinka nopeasti se aika menee! Parempi siis nyt varata se neuvola ja alkaa suunnittelemaan niitä juhlia!

 

Aurinkoista, vaikkakin sateista, päivää kaikille 🙂

 

 

 

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *