"Aiotteko naimisiin kun teillä on toi lapsikin...?"

Ma-material Girl

Asumme avoliitossa ja meillä on lapsi. Eikö se riitä teille?

Ensimmäisenä sen kysyi kummitätini, kuullessaan vauvauutisemme, viime talvena. Viimeiseksi sen kysyi eilen mieheni kaverin tyttöystävä, nähdessään poikamme ensimmäisen kerran. Mitä tuohon sitten vastaa?

"Meinataan joo, kunhan mies kosii".

Mies varmaan olisi jo kosinut, jos nyt aikoisimme naimisiin. Vai miten?

 

 

Minä olen nainen, jolle perheenperustaminen tarkoittaa myös naimisiinmenoa, mutta kuten usealle muullekin, myös miehelleni se ei ole välttämättömyys. Valitettavasti. Joten joka kerta, kun joku esittää tuon kysymyksen, joudumme kiusalliseen tilanteeseen, jossa minä hymähdän ja siirrän katseeni alaspäin ja mieheni vääntää pakollista (huonoa) vitsiä:

"No, katsotaan, kuinka hyvin tää osaa käyttäytyä.."

Heh,heh. Jopa naurattaa.

 

 

 

Kommentit

J

Rasittavaa. Joskus on helpompaa seurustella samaa sukupuolta olevan kanssa. KUKAAN ei tule ahdistelemaan vauva- tai hääkyselyillä!

Mindeka
Ma-material Girl

Niin totta J !... Vaikka kaveripiirini ensimmäiset häät taisivatkin olla kahden naisen ;)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Meillä tilanne on vähän toisinpäin. Ihmiset kyselee, että milloin perhettä aletaan perustamaan, kun naimisissakin ollaan. Ei tuo kysely nyt erityisesti minua häiritse, mutta kysyjää tuntuu usein häiritsevän kun vastaan, että ei välttämättä ikinä.

Mindeka
Ma-material Girl

No just. Toihan se onkin vielä parempi pahempi, koska taustalla saattaa olla vaikka minkälaisia syitä, lapsettomuuteen. Valittuja tai valitsemattomia,

Onko näin, että tunkeilevat kysymykset ovat oikeutettua parisuhteellisten  small talkia vai loppuvatko kysymykset ikinä? Tuleeko seuraavaksi "Meinaatteko lisää lapsia?" vai mitä?

Sarkku (Ei varmistettu)

:D loputon sarka on tämä. Sinkuilta kysellään "onko mitään sutinaa? Onko joku kiikarissa?" ja sitten nuo edellemainitut siinä järjestyksessä missä vaiheessa elämää sitten sattuukin olemaan. Jotenkin tylsää se on, että noilla asioilla pitää alotaa keskutelu tai keskustella. Ihmiset kun nykyään tekee myös paljon ko. asioista ihan valinnaisia ja joillekin todellakin nuo aiheet saattaa olla liian arkoja. Mutta hirvittävän usein niihin törmää ja sitten vaivautuneita on joko kyseliät tai vastaajat. Miksi niistä edes tarvitsee keskutella...

Mindeka
Ma-material Girl

Sarkku, Totta muuten täysin! Kiitos muistutuksesta, että totahan se oli ennen poikaystävää :D

 

Saisko tällä kyselijöille luun kurkkuun? Ihan heti alkuunsa vaan pokkana:

-Onko jotain sutinaa?

-Ei. Toivottavasti ei ikinä.

**

-Onko lapsia kenties jo tulossa?

-Ei. Ikinä.

**

-Oletteko naimisiin ajatellut?

-Ei. Ikinä.

Kommentoi