Älä kulje punaisia päin (huutomerkki)

Ma-material Girl

Kun on kiire sporaan tai bussiin ja valo vaihtuu juuri punaiseksi, niin mitä teet? Ajatteletko: "Kyllä minä kerkeän, ihan pikaisesti vaan!" vai "No, harmi. Odotan valon vaihtumista vihreäksi"?

Tänään todistettu Pasilan asemalla, sporan alla makaava henkilö. Vatsani kääntyi ympäri ja kyyneleet tulvivat silmiin. Toivottavasti henkilö selviää. Vieressä supatteli pari hiukan rankempaa elämää nähnyttä henkilöä, että "Niin se vaan juoksi punaisia päin, eikä spora kerennyt jarruttamaan..." Vaikea sanoa, mistä onnettomuus tässä tapauksessa johtui, mutta:

Olkaa ihmiset kilttejä, älkää ajako tai kulkeko punaisia päin.

Kommentit

häkkilintu

Vihreilläkin voi jäädä suojatiellä auton alle. Itselle meinasi käydä näin vuosia sitten. Onneksi sivukadulta potentiaalisen yliajajani kylkeen ajoi toinen auto ja selvisin säikähdyksellä.

Siis: silmät auki liikenteessä, olivat valot minkä väriset tahansa.

Sääliksi käy silti alle jäänyttä.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Erittäin hyvä muistutus kaikille!

Täällä saa liikennevaloissa kääntyä oikealle punaisilla, ellei sitä erikseen kielletä. Siksi myös vihreillä valoilla on mahdollista jäädä kääntyvän auton alle. Onneksi ihmiset ovat täällä yleensä melko varovaisia, tiedättehän sen oikeuteen haastamis -vimman. Yleisesti ottaen, maasta riippumatta, on kuitenkin aina niitä puusilmiä, jotka joko ajavat tai kävelevät päin punaisia. En tiedä Suomesta, mutta täällä yliajo on aina autoilijan vika. Eli kävelijällä on etuoikeus ylittää se tie silloin kun haluaa, vaikka valot olisivat minkä väriset.

Vierailija (Ei varmistettu)

Myös Suomessa oikealle kääntyvällä autolla ja käännöksen jälkeisellä suojatiellä voi olla samaan aikaan vihreät. Aina on siis katsottava, vaikka olisi kuinka vihreä valo.

Mindeka
Ma-material Girl

Kiitos häkkilintu, A.Sinivaara ja Vierailija kommenteistanne.

On selvää, että myös vihreillä  voi jäädä alle. Siksi jutun piti herätellä myös autoilijoita (ja miksei polkupyöräilijöitäkin), eikä vain jalankulkijoita. On kuitenkin selvää, että onnettomuus on lähes aina vahinko, sekä jommankumman osapuolen huolimattomuudesta johtuva ikävä ja surullinen tapahtuma.

Netin mukaan tämän tämänpäiväisen henkilön henki ei kuulema onneksi pitäisi olla vaarassa, vaikka pelastusajoneuvoja paikalla olikin 4-6kpl. Hurjalta näytti!

Muikku_ (Ei varmistettu)

Nykyään tulee oltua tosi tarkkana näistä, edellisen Helsingin vierailun jälkeen tosin taas huomasin mitä hyviä puolia pikkukaupungissa on. En tiedä osuiko kohdalle vaan huono tuuria, mutta kolmen päivän aikana tuli todistettua aika monta törkeää punaisia päin ajoa, myös linja-autojen toimesta. Onneksi olen lapsen kanssa liikkeellä ollessani ihan ylivarovainen...

Mindeka
Ma-material Girl

Ylivarovaisuus kunniaan Muikku_! Ja veikkaanpa, että se ero pikkukaupunkeihin onkin just siinä, että täällä Helsingissä on kaikki niin kiireisiä... Että turvallisuudesta viis.

Kommentoi