Arvoisat vastasyntyneen vauvan vanhemmat, Terveisin Rokotetutkimuskeskus!?

Ma-material Girl

Kuusiviikkoinen poikamme sai kutsun "rokotetutkimukseen, jossa annetaan kuutosrokotetta Suomen kansallisessa rokotusohjelmassa olevan viitosrokotteen sijaan. Tutkimuksessa annettava kuutosrokote on koostettu Euroopan alueella jo käytössä olevista eri rokotteista.

--

Molemmat rokotteet antavat suojan hinkuyskää, kurkkumätää, jäykkäkouristusta, poliota, Hib-bakteerin aiheuttamia tauteja (mm.aivokalvontulehdus) ja B-hepatiittia vastaan. Tutkimukseen osallistuvat vauvat saavat kuutosrokotteen osana myös B-hepatiittirokotuksen, joka ei Suomessa sisälly neuvoloiden perusrokotuksiin, vaikka Maailman terveysjärjestö (WHO) suosittelee kaikkien vauvojen rokottamista B-hepatiittia vastaan."

Mitäs tässä nyt sitten pitäisi tehdä? Osallistua tutkimukseen ja katsoa vauvansa kärsivän piikeistä vai olla osallistumatta ja nukkua yönsä hyvin, kunnes lapsi sairastuu..?

Auttakaa viisaammat!

 

 

Lainausmerkeissä suorat lainaukset Rokotetutkimuskeskuksen kirjeestä.

Kommentit

Mari K.

Mä en edes rokota lastani, että mielellänihän neuvoisin olemaan ottamatta.

MUTTA mä vähän nään, että jos te rokotatte kuitenkin, ehkä vois tätäkin harkita. Ihan noin oikeasti tutustua tähän, lueskella ja jutella netistä, mitä tää sisältää, onko muualla ollut jotain oireita / minkä takia ei sovikaan ym.

katriina2

Mulla on kaks lasta (3 vee ja 1,5 vee) ja molempien kanssa ollaan osallistuttu rokotetutkimukseen. Uskon että noi on kuitenkin senverran jo tutkittuja rokotteita ettei sivuvaikutuksia juurikaan ole ja voihan tutkimuksesta aina lähteä kesken pois jos alkaa epäilyttää. 

Mun mielestä voi ihan hyvin mennä ensiks kuuntelemaan ja keskustelemaan sinne infoon, jonka jälkeen tekee sitten rauhassa päätöksen että osallistuuko vai ei.  Mun oman kokemuksen mukaan noista rokotetutkimusrokotteista ei ainakaan meidän neideille tullu mitään sen kummempia oireita.

Iineri
Möykkyjä

Olen koittanut suhtautua (harjoittelijoihin kampaajalla, lääkärissä...) tämän tyyppisiin juttuihin niin, että minulla saa harjoitella, lapsillani ei.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä en suostuisi, ihan vaan siksi, ettei mun lapseni ole mikään koe-eläin. Etenkään ton sikarokote-shown jälkeen.

Vierailija (Ei varmistettu)

Meille tuli sma kutsu ja päätin jättää väliin. Rokotteiden turvallisuutta en ehtinyt edes miettimään. Kiinnostus loppui jo niiden 3 vai oliko 4 suoniverinäytteen kohdalla, millä siis mitataan ne vasta-ainetasot.

Mindeka
Ma-material Girl

Keskustelin tänään kyseisestä aiheesta viisaampien kanssa ja he tiesivät kertoa, että muuten rokotteissa ei ole välttämättä mitään pahaa, mutta näissä yhdistelmärokotteissa on sen verta kovat "pommit" eri aineita että niiden väitetään aiheuttaneen autismia. Yksitellen annetuissa rokotteissa ei selvästikään sitä vaaraa ole. Aika pelottava ajatus.

Samalla tavalla kuin sikainfluenssarokotteen kanssa, asiantuntijat ovat tietenkin vakuutelleet tämän kuitenkin olevan turvallinen rokotusmuoto. Taidamme kuitenkin jättää väliin.

Olemme päättäneet antaa lapsellemme kuitenkin tavalliset rokotteet, jotka neuvola antaa yksitellen, pikkuhiljaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Me osallistuimme tutkimukseen, piikkejä tuli pari enemmän ja tyttö ei ole vielä 2-vuotiaanakaan kertaakaan edes inahtanut rokotuksen takia, viimeksi taisi mainita että "pipi".

Itse koin tuon hepatiittirokotteen hyvänä koska matkustelemme paljon... Se oli siis siinä tutkimuksessa johon me osallistuimme toinen vaihtoehto, toinen oli joku jonka nimeä en muista mutta pitäisi esim. vähentää korvatulehduksia. Sellaista ei ole ollut kertaakaan, tiedä sitten mikä on syynä...

Kommentoi