Arvoisat vastasyntyneen vauvan vanhemmat, Terveisin Rokotetutkimuskeskus!?

Kuusiviikkoinen poikamme sai kutsun ”rokotetutkimukseen, jossa annetaan kuutosrokotetta Suomen kansallisessa rokotusohjelmassa olevan viitosrokotteen sijaan. Tutkimuksessa annettava kuutosrokote on koostettu Euroopan alueella jo käytössä olevista eri rokotteista.

Molemmat rokotteet antavat suojan hinkuyskää, kurkkumätää, jäykkäkouristusta, poliota, Hib-bakteerin aiheuttamia tauteja (mm.aivokalvontulehdus) ja B-hepatiittia vastaan. Tutkimukseen osallistuvat vauvat saavat kuutosrokotteen osana myös B-hepatiittirokotuksen, joka ei Suomessa sisälly neuvoloiden perusrokotuksiin, vaikka Maailman terveysjärjestö (WHO) suosittelee kaikkien vauvojen rokottamista B-hepatiittia vastaan.”

Mitäs tässä nyt sitten pitäisi tehdä? Osallistua tutkimukseen ja katsoa vauvansa kärsivän piikeistä vai olla osallistumatta ja nukkua yönsä hyvin, kunnes lapsi sairastuu..?

Auttakaa viisaammat!

 

 

Lainausmerkeissä suorat lainaukset Rokotetutkimuskeskuksen kirjeestä.

Kommentit (7)
  1. Me osallistuimme tutkimukseen, piikkejä tuli pari enemmän ja tyttö ei ole vielä 2-vuotiaanakaan kertaakaan edes inahtanut rokotuksen takia, viimeksi taisi mainita että ”pipi”.

    Itse koin tuon hepatiittirokotteen hyvänä koska matkustelemme paljon… Se oli siis siinä tutkimuksessa johon me osallistuimme toinen vaihtoehto, toinen oli joku jonka nimeä en muista mutta pitäisi esim. vähentää korvatulehduksia. Sellaista ei ole ollut kertaakaan, tiedä sitten mikä on syynä…

  2. Keskustelin tänään kyseisestä aiheesta viisaampien kanssa ja he tiesivät kertoa, että muuten rokotteissa ei ole välttämättä mitään pahaa, mutta näissä yhdistelmärokotteissa on sen verta kovat ”pommit” eri aineita että niiden väitetään aiheuttaneen autismia. Yksitellen annetuissa rokotteissa ei selvästikään sitä vaaraa ole. Aika pelottava ajatus.

    Samalla tavalla kuin sikainfluenssarokotteen kanssa, asiantuntijat ovat tietenkin vakuutelleet tämän kuitenkin olevan turvallinen rokotusmuoto. Taidamme kuitenkin jättää väliin.

    Olemme päättäneet antaa lapsellemme kuitenkin tavalliset rokotteet, jotka neuvola antaa yksitellen, pikkuhiljaa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *