Cooperin testi ennen ja jälkeen juoksukoulun

Ma-material Girl

Eilen saimme (adidasheimon kanssa) mahdollisuuden osallistua Cooperin testiin, vaikka varsinaiset kimppatreenit onkin lauantaita vasten jo ohi. Juoksin kesäkuussa 2013 ensimmäisen Cooperini aikuisiällä ja päätin loppukesästä kokeilla sen uudelleen, testimielessä, että kuinka paljon juoksukoulusta on apua. Tulokset ovat aika selkeät:

26.6.2013

2430m

 

28.8.2013

2550m

 

 

Sanomattakin selvää, että fiilis on mahtava! Nyt ymmärrän käsitteen "kilpailla itsensä kanssa", sillä nyt sen oikeasti -ja ensimmäistä kertaa elämässäni- tein.

 

Tulos on siis omassa ikäluokassani (31-v) erinomainen.

Kommentit

tiiti
ite puin

Oho, kylläpä parani tulos hienosti, vau! Mulla on varmaan jo muutaman vuoden ollut projektina, että saisin edes sen "ennen" Cooperin juostua, ja tästä sitten saisin motivaatiota aloittaa semmoinen Oikea ja Kehittävä Juoksuharrastus (eikä vaan hölköttelyä ja satunnaislenkkiä tosi aurinkoisilla keleillä), mutta vaiheessa on :D

Balanssi

Täällä haetaan myös rohkeutta siihen ihan ensimmäiseen cooperiin. Ehkä pitäisi repäistä se nyt vielä syksyllä, niin voisi keväällä katsoa, paljonko juoksukunto on talven aikana repsahtanut. ;)

Mindeka
Ma-material Girl

Kiitti molemmille kommenteista!

Haluan muistuttaa, että oma juoksu aloitettiin maaliskuun tietämillä 2013, joten ihan hirveän kauaa ei täälläkään ole aktiiviurheiltu, ennen kuin ensimmäinen cooper aikuisiällä juostiin. Ja siitähän sen oman kehityksen sitten näkeekin!

-Suosittelen!

Marjo L (Ei varmistettu) http://melkomustavalkoista.blogspot.com

Jeeeee, hyvä sinä!!

Mindeka
Ma-material Girl

Kiitti, kiitti, kiitti Marjo!!

Mindeka
Ma-material Girl

Ens kerralla taas yhdessä? ;)

Piipo79

Jee! Hyvä sinä! Mä en oo koskaan juossu cooperia vaikka oonkin juossut koko ikäni. Mulla on käsitys siitä, paljonko voisi ehkä irrota, joten joku kerta varmaan pakko kokeilla!

Mindeka
Ma-material Girl

Nää "kokeilut" on niin koukuttavia! Varsinkin tällaiselle excel-tyyppiselle henkilölle, joka innostuu kaikesta vertailupohjasta ja mittailusta ;)

FFFifi
Fitness Führer

Oi vau, erinomaisen puolelle :D Just ite laskin, että tällä kehitysvauhdilla pääsen 2500 m rajan yli vähän alle kolmessa vuodessa :P

Mindeka
Ma-material Girl

Millä lasket sen kehitysvauhdin, jos et cooperilla?

Jos mä paransin nyt 120m cooperissa, niin mitä se tarkoittaakaan ajallisesti kympillä...  Hmm ;)

Mä uskon kyllä, että tämä ei olisi mahdoton sullekaan. Kyllä mä ainakin luulen, että sä olet kovempikuntoinen kuin minä!

FFFifi
Fitness Führer

Mulla puuttuu just toi 120 m... Edelliseen, vajaan vuoden takaiseen cooperiin parannusta huimat 40 m (krapulaisena, pakko huomauttaa...).

Mä haluan vaan huvikseni yli ton 2500, en ole sinänsä cooperista kiinnostunut muuten. Mulle on paljon tärkeämpää että pitkiin matkoihin käytetty aika lyhenee kuin että coopermatka pitenee. Yleensähän näillä on korrelaatiota, mutta henkkoht ominaisuuksista ja muista tekijöistä riippuu että kuinka paljon. Mulla ei hirveesti... 

Kyllä mäkin uskon että se sieltä joskus tulee, mutta lyhyet kovavauhtiset ei ole mun luontaista vahvuutta yhtään enkä siksi niitä oikein viitsi tehdä. Täsmätreenillä voisi tulla nopeastikin, mutta sitä varten pitäisi ensin innostua kunnolla :D Hhmm voisi keksiä jonkun palkinnon itselleen että mitä siitä erinomaisesta tuloksesta saa!

Mindeka
Ma-material Girl

Palkinto ilman muuta kehiin! "Palkinnoksi osallistuminen ensi vuoden Helsinki Marathonille" ;)

 

Mun tavoiteaika on nyt mikä tahansa alle tunnin. Eli kunhan paranee edes sen kolme minuuttia, niin olen tyytyväinen ;)

FFFifi
Fitness Führer

Hahaa motivoiko toi nyt sitten :D Me itse asiassa jo alettiin puuhata uutta coopertestiaikaa....innokkaimmat olisivat halunneet mennä jo ylihuomenna :P

Aattelin että olisi kiinnostavaa juosta nyt ennen Tukholman puolikasta (14.9.) ja sit Berliinin maratonin jälkeen (29.9.) ja kattoa miten nämä vaikuttaa coopertulokseen vai vaikuttaako...

Kyllä sä noi kolme minuuttia saat ihan helposti pois, hyvin voi lähteä enemmänkin. En usko että se voi muusta kiinni jäädä kuin siitä jos on kovasti ruuhkaa. Jos haluat vielä pelailla, niin kato reittikartasta milloin on mutkia ym., että vedät aina sisäkaarteessa jotta matkasta tulee mahdollisimman lyhyt :D Sisäkaarteen mukaan se on mitattukin.

Tsemppiä, hienosti se menee!

 

Mindeka
Ma-material Girl

Kiitos kannustuksesta!

Sisäkaarteet vaan on kuulema mun polvelle pahimmat, joten katsotaan, uskallanko ottaa sitä riskiä.. Kunnon venyttelyt vielä tänäänkin ja huomenna pastaa kehiin :D

Kerro sitten, jos/kun juokset sen cooperin! Mulla on kova luotto suhun!

Caelia
Caelia's

Hienosti parannettu! Hyvä sinä!

Minä taidan olla niin rapakunnossa että taitaisi tulokseksi tulla ehkä kilometrin luokkaa :)
Olen Olivian syntymän jälkeen vähän laiskasti liikkunut, ja siitä on kauhea morkkis koska ennen sitä liikuin aina paljon. Mutta nyt on jo vähän edistytty - eilen aloitin taas pitkän tauon jälkeen Tai Chi'n uudestaan.

Mindeka
Ma-material Girl

Kiitos, kiitos Caelia!

Meidän juoksukoulun tytöt veti kyllä kaikki ihan kunnioitettavan suorituksen (>2400m) , joten oletan, että koutsaamisella on ollut merkittävä osa tähän omaan suoritukseen ja parantamiseen. Onkin mielenkiintoista tehdä pian loppuyhteenveto tästä juoksukoulusta ja siitä, kuinka paljon onkaan sen myötä muuttunut. -Kunhan se kympin aika siis paranee myös ;)

Ja älä huoli, minäkin aloitin kunnolla liikkumaan vasta 2013 keväällä, jolloin G oli reilu 1,5v. Sitä ennen liikunta oli lähinnä uintia tai vesijuoksua -Kerran viikko/ 2 viikkoa.

Aina kerkeää aloittamaan!

Talvi tulee olemaan kyllä haasteellinen, koska pakkanen ja lumi on aina saanut intoni laantumaan. (Jännä juttu.) Mutta, tuolla cooperilla juttelin parin tytön naisen kanssa, jotka ovat jo pari talvea juosseet -Ja vieläpä ilman piikkejä. Ehkä siis rohkaistun kokeilemaan?

Mindeka
Ma-material Girl

Kiitos kaikki tykkääjät ja kommentoijat!

Huomenna sitten yritetään selättää se toukokuinen kympin aika: 1:02 -Pitäkää peukkuja!!

Kommentoi