En tee -taapero

Ma-material Girl

Meillä on meneillään kunnon En tee- kausi. Päivä alkaa En syö puuroa -tempuilla, sitten on En käy päiväunille -kiukun vuoro ja näin iltaisin alkaa kunnon En nuku -show.

Olen yrittänyt päästä (ehkä?)  helpolla. Olen kokeillut eri puuroja, mutta mikään ei kelpaa. Olemme kokeilleet pysyä lujana nukkumaanmenorutiineissa, mutta kun huuto alkaa jo iltalaulun aikaan, niin tietää, että metsään mennään taas. Iltaisin taapero rampaa sängystään helposti kolme-neljä kertaa pois ja jatkaa leikkejään tyytyväisenä, kunnes kokeillaan taas sinne sänkyynmenoa. Kiukkuhan siitä taas tulee. Tutti on, vettä on annettu ja maitoakin ollaan kokeiltu, vaippa on taas kerran vaihdettu mutta mikään näistä ei auta, ei.

Siellä se taas huutaa ihan katkipoikkiväsyneenä. On yövalo ja unikaveri, olkkarissa soi hiljaisella unimusiikki ja minä yritän pysyä kovana: en nosta sitä enää ylös sieltä, mutta... Luovutin taas. Tule sitten hetkeksi.

Kommentit

Mindeka
Ma-material Girl

Niin ja: Lauantaina, mummin luona yökylässä, ei ollut mitään näitä ongelmia, mutta kotiinpalatessa kaikki taas yllättäen alkoi. (Vai sittenkin uudestaan?)

Mamma
Mamman Sähkövatkain

Mummien vaikutus. Meilläkin usein mennyt niin että mummulasta tultua seuraava päivä aj yö menee ihan harakoille :D oot kyllä kokeillu jo kaikkea, mutta oisko joku kirja jotain jos ite lukee" tai joku kiva taulu juliste missä paljon katottavaa, jos meielnkiinto pitäis sängyssä ja nukahtais sitten?

 

Mindeka
Ma-material Girl

Tätä on jatkunut nyt reilun viikon verran, joten mummolasta se ei alkanut, vaan piti paussia sen yökyläilyn ajan ja jatkui taas kotona. Yksi kirja meillä toimi ennen hyvin, mutta nyt se lentää raivoten pois sängystä heti alkuunsa.

Unikaveri voisi olla ratkaisu, mutta: Yhtä tärkeää unikaveria ei Gabrielilla ole, enkä oikein tiedä, miten sen saisi hänen puolestaan valittuakaan. Ei oikeen mitenkään, kai. Ollaan kyllä yritetty antaa itse valita unikaveria, mutta mikään ei tunnu kiinnostavan.

Uusi kokemus on myöskin se, että kiukunpuuskissa aletaan raapimaan äitiä. Mieluiten naamaan, jos mahdollista.

Mamma
Mamman Sähkövatkain

Ei tuo mitenkään oudolta kuulosta, mutta ratkaisun löytäminen on niin vaikeaa, kun kaikki lapset ovat niin erilaisia. Oisiko sitten nukkumaanmenoajan muutos edessä? meillä se ainakin toimi. paitsi että milla nukhataa melkein joka ilta sohvalle, joka nyt ei hirveän hyvä ole sekään. nyt meni päiväunille ihan itse. emntiin ensin molemmat meidän sänkyyn, jsota hän kapusi alas ja meni omaansa ja nukajti sinne melekin heti. että meillä ei se nukkumaanmeno ole mikään ongelma illala eikä päivälläkään, paitsi tietysti joskus. Milalla on kaksi nallea jtoka ovat aina mukana kun nukkumaan mennään ja itse on ne valinnut. mutta ei nekään kauan ole olleet kuvioissa, että kyllä sekin aika koittaa vielä

 

Mindeka
Ma-material Girl

Nukkumaanmenoaikakin on jo myöhäistetty, koska huomasimme kuukausi-pari sitten, ettei poika ollut vielä tarpeeksi väsynyt kahdeksalta illalla. Nyt hän on kuitenkin 20.30 jo silminnähden väsynyt (hyvä, että pysyy pystyssäkään), joten olemme joutuneet tarkkailemaan, ettei vaan venytetä nukkumaanmenoa liian myöhään. Jolloin nukahtaminen ei myöskään onnistu.

Helpottavaa kuulla Mamma noista uninalleista, koska jotenkin ajattelen sen ehkä olevan osa tätä ongelmaa. Ei koko ratkaisu, mutta ehkä edes osittain?

Kertoisitko vielä, miten Milla päätyi unikavereihinsa? Annoitteko joka ilta valita vai hakiko itse lelulaatikosta mukaansa? Kiitos, kun vastailet!

Mamma
Mamman Sähkövatkain

:) Milla on molemmat nallet saanut lahjaksi ja tuolla kyllä on niitä laatikollinen lisääkin, mutta nämä akksi toisiaan muistuttavaa nallea ovat ollet lemppareita jostain syystä. Hän saa ne hyvin syliin ja toki valintaan on saattanut vaikuttaa se, että toinen niistä oli ensin autossa iaka pitkään ja edelleenkin on joko toinen tai molemmat automatkallakin sylissä ja ilman niitä on turha lähteä vaunuilemaanakaan :D  Mutta en ole tietoisesti niitä hänelle tyrkyttänyt tai muutenkaan. 

Sekin on tisaan huono jos menee liian myöhään ja se yliväsyneisyys alkaa sitten menemään sellaiseksi hyper-adhd-kiukku-ilkeily vaihteelle. Meillä sattui näitä useinkin ennen, mutta uskon että gabrielilla on nyt se uusi rytmi asettumassa ja silloin se on juuri tätä, eivät itsekkään tiedä miten asettua siihen. kun oikein mietin, niin oli milalla tämä vaihe mysö juurikin tuossa vaiheessa. 

Pitää vaan yrittää pitää pää kylmänä ja yrittää rauhottua iltatoimilla vielä enemmän kuin yleensä, vaikka sekään ei tunnu auttavan yhtään mitään jotkut lapset ovat sitten ääripäitä, että pitäsi riehua ne viiemisetkin energian rippeet juuri ennen nukkumaanmenoa, mutta joillakin se sitten taa slaukaisee tuon hyper-vaihteen ja siitäkään ei tule mitään :D

Eipä kestä kiva edes yrittää olla avuksi.

 

Mamma
Mamman Sähkövatkain

anteeksi kirjoitusvirheet :D 

 

Mindeka
Ma-material Girl

No niin. Tänään oli varmaankin se odotettu pohjankosketus, jonka jälkeen asiat alkavat mennä paremmin (?). Toivon siis niin.

Koko päivä meni ihan pipareiksi, jokaista ruokailua ja nukkumisyritystä myöten -Paitsi nyt illalla. Gabriel oli nukkunut vain vajaan tunnin päikkärit, jonka ansiosta hän oli tooodella kiukkuinen ja vastahakoinen kaikessa. Isi lähti sairaalaan katsomaan isäänsä, joka toipuu keuhkokuumeesta, joten jäimme taas kahden iltatoimien ja nukuttamisen ajaksi.

Poistin illasta kaiken turhan ärsykkeen: TV oli kiinni jo kuuden aikaan, valoja vähennetty huomattavasti, unimusiikki taustalla ja kävimme (entisestä poiketen) ennen iltapuuroa suihkussa. Suihkun jälkeen menimme hämärään keittiöön syömään puuroa ja juuri kun pojan keskittyminen oli kääntymässä ruokailusta leikkimiseen ja syöttötuolista nousemiseen, sain jotenkin sen käännytettyä takaisin puuroon ja maitoon. Onnistuin! Sen jälkeen hetki rauhallista leikkimistä ja sitten makkariin. Iltalaulun aikaan alkoi taas se kiukku-huuto-rimpuilu, mutta pysyin kannassani kuin Super-Nanny konsanaan. Nostin pojan omaan sänkyynsä ja lauloin laulun loppuun, annoin tutin ja yhden lempparipehmoista käteen. Poistuin huoneesta ja varmaan lakkasin hengittämästäkin ;) Huuto loppui parissa minuutissa ja poika nukahti. Nyt peukut pystyyn, että tästä se taas palautuu raiteilleen!

Huh!

Mamma
Mamman Sähkövatkain

:D JEE!  Kiva kun helpotti. meilläkin tuo suihku ja kylpeminen on melkein se toimivin rauhoitin.

Tuli tuossa mieleen, että tulisko Gabrielille nuo poskihampaat tai jotain. Millalla huomasin että oli tullut joka sivulle eli se 4kpl jossain vaiheessa ja se kävisi järkeen niiden öisten raivokohtauksien kanssa. 

 

Mindeka
Ma-material Girl

Joo, poskihampaat JA alas myös neljäs hammas puhjennut ja ilkeän näköinen kulmahampaan pullottava ien :/

Mamma
Mamman Sähkövatkain

no niin, eli syykin taisi selvitä :D onneksi

Kommentoi