GALLUP: Miten kulutat lapsesi päiväuniajan?

Ma-material Girl

Koska aika ajoin koen hieman syyllisyyttäkin siitä, kun/jos en tee mitään hyödyllistä (?) päikkäriakaan, haluaisin kuulla, miten te muut vanhemmat kulutatte tuon arvoisan vapaa-aikanne?

Kuvat kesän 2013 ensimmäiseltä veneilyviikonlopultamme, jossa päikkäriaikaan ei veneessä voinut kukaan muukaan tehdä muuta kuin nukkua ;)  Ethän kopioi kuvia luvatta omaan käyttöösi!

 

 

Minulla on muutama eri kaava, jolla aika aina kuluu kuin siivillä:

a) Koti ja Siivous (sis. myös Pyykit, Ruoka jne.)

b) Kahvikupponen ja Blogien lukeminen

c) Kahvikupponen ja Blogitekstin suunnittelu/ valmistelu

d) Kahvikupponen ja lehtien/ kirjan lukeminen

e) Itseopiskelu, Lukeminen (mm. Markkinointi, Mainonta, Kuvankäsittelyohjelmat, Lapsen kasvatus, Psykologia)

f) Nukun itsekin päiväunet

g) Teen töitä etänä

 

 

Siinä siis minun vaihtoehtoni. Kaava ei mitenkään toista itseään tai edes niin, että jokaiselle päivälle olisi oma tehtävänsä (paitsi ma on aina etätyöpäivä), vaan ihan fiiliksen mukaan mennään. Eilenkin meinasin jo nukahtaa itse, kun poika tuli herättämään vaipanvaihtoon. Pikatorkahduksesta kenties piristyneenä, laitoinkin kahvin tippumaan ja sain sykäyksen tähän juttuun, enkä mennyt takaisin nukkumaan.

 

Olisi mielenkiintoista kuulla, miten sinä kulutat päiväuniajan?

Ja lisättäköön, että silloin vauva-aikana, minä vain nukuin, nukuin, nukuin ja nukuin. 

 

 

 

Translation: It's a nap time! How do you use it?

My options are: coffee (and blogging) , blogs (and coffee), reading something educating (and coffee), working or cleaning up the appartment.

Kommentit

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Mulla on kotipäivinä muuten nää samat kuin sulla, paitsi että lukemisen ja etätyöpäivät korvaa television katselu. Vielä vähemmän hyödyllistä siis. Mutta mulle joku kommentoi blogiini, että lapsen päiväuniaikana on kielletty tekemästä mitään hyödyllistä, se aika kuuluu käyttää vaan omaan henkiseen tai fyysiseen hyvinvointiin! Amen!

Usein mä kyllä ensin laitan tiski- ja pyykkikoneen pyörimään, kerään romut lattialta, ruokin kissat ja itseni ja vasta sitten uppoudun blogien tms. maailmaan - jos ehdin.

Mindeka
Ma-material Girl

Todellakin! Nykyisin minun oma hyvinvointini siis vaatii jotain aivoja aktivoivaakin tekemistä (siksi lukeminen, työ, opiskelu), sillä 2,5v olen kerennyt lepäilemään ja löhöilemään ja rentoutumaan. Nyt on pakko jo herätellä aivot pieneen jumppaan:

-Mutta ei ihan joka päivä ;)

iitukka

Jaa minkä päiväuniajan...? Esikoinen 3 v 4 kk ei ole nukkunut päiväunia puoleentoista vuoteen. Nyt näyttää siltä, että myös kuopus 1 v 7 kk alkaa jättää päikkärit pois. On tämä äiti aika helisemässä!

Nytkin kuuluvat rakentelevan junarataa lastenhuoneessa, vaikka on "kaikkien lasten" päiväuniaika meneillään (ja ei, tämä hetki ei ole kovin kummoinen oma aika kun kohta minunkin on arvatenkin liityttävä sinne lattialle niiden seuraan). Monena päivänä mennään näihin aikoihin ulos ja on muuten puistossa aika tyhjää! Alkaa töihinpaluu houkuttaa entistä enemmän kun ei kerta kaikkiaan jaksais olla leikkitätinä aamusta iltaan.

Nauttikaa siis kaikki te, keiden lapset (vielä) nukkuu päiväunia, koska vielä tulee sekin aika kun ne eivät nuku! Ja kehotan minäkin tekemään vaan itselleen nautintoa tuottavia asioita tuolla ajalla, mikäli se suinkin on mahdollista. Niin minäkin tekisin.

HelloAochi

Joo, tulin kommentoimaan samaa!

Kain ei nukkunut koskaan päiväunia, tai siis 2kk kypsässä iässä hän jätti päikkärit kokonaan pois.

Nykyään hän on päiväkodissa oppinut nukkumaan päivällä (kun muutkin), mutta mitä se mua enää auttaa, kun oon töissä :P

 

 

Mindeka
Ma-material Girl

Ymmärrän!

Meilläkin on aika ajoin ollut päikkärittömiä kausia, mutta sinnikkyydelläni (eli itsepäisyydelläni) ne tulivat takaisin. Ei siis pelkästään oman ajan vaativan äidin (minun) takia, vaan myös siksi, ettei poika jaksanut ilman päiväunia edes seitsemään asti illalla. (Sitten alkoi aivan ennennäkemätön kiukku, uhma, raivo ja itku.) Joka ikinen päivä, kun poika nukkuu päikkärit, olen KIITOLLINEN.

Liv
Päiväuniaika

Mitä tahansa mahdollisimman epähyödyllistä. Päikkäriaika on mun aikaa. Mä juon kahvia, luen blogeja, selaan lehtiä, kuuntelen hyvää musiikkia, katon telkkaria, luen kirjaa, chattailen kavereiden kanssa, istun tietokoneella, puhun puhelimessa, tuijottelen seiniä ja pyöritän peukaloita. 

Mä oon aina ajattelut et oma aika on tosi tärkeetä. Ja samalla tavalla taas arki lapsen kanssa on tosi tärkeetä. Me pestään pyykit yhdessä, laitetaan ne yhdessä kuivuu, imuroidaan yhdessä, pyyhitään pölyjä yhdessä, pestään lattiat yhdessä ja järjestellään tavaroita yhdessä. Tiskataan yhdessä ja pestään ikkunat yhdessä. Aina on jotain yhteistä tekemistä, lapsi rakastaa olla hyödyksi ja tärkeä ja mä rakastan sitä sen ylpeyttä itsestään, kun hän on ihan ite siivonnut lelunsa paikoilleen tai hakenut paperia ja pyyhkinyt läikyttämänsä veden tai tulee kertomaan että housuun meni vähän pissaa, hän laittoi ne pesuun ja menee hakee uudet. Ja tietty näin mä saan oman aikani myös. Sen ajan kun ei tarvii tehä yhtään mitään, paitsi miettii miten ihanaa elämä onkaan! 

Jeba
Tuuliajolla

Luen blogeja ja kirjoitan omaani. Katon telkkaria ja siivoon tai teen ruokaa. :) joskus vaan olla möllötän sohvalla tekemättä mitään... :)

Mindeka
Ma-material Girl

On muuten joskus pelottavaa, miten aika kuluu päikkäriaikaan nopeasti, vaikkei kerennytkään tekemään muuta kuin möllöttämään sohvalla :D

Jeba
Tuuliajolla

No sano muuta! :)

Vau mikä vauva!

Virallisesti: opiskelen ja siivoon.

Oikeesti: juon kahvia, luen blogeja ja katon tallennettuja ohjelmia.

Okei aikataulujen puskiessa päälle on oikeestikin opiskeltava, mut muuten... hörps ja naputinap. Sillon kun on oikeesti tekemistä (esim just deadlinet tai järjetön kaaos) miettii että miten paljon pitäis/vois saada aikaan, mut muuten ihan mielelläni otan hetken rennosti.

Elina U.
Lentoaskeleita

Hahaha tämä olisi voinut tulla minun suustani, sillä NIIN TUTTUA! Ja nyt voin paljastaa jotain ihan hirveetä, sillä laskeskelen ettei mieheni lue Ma-material girl -blogia. ;) Nimittäin. Lähes aina kotipäivinä en tee yhtään mitään pojan päikkäriaikaa, paitsi maksimissaan juon sitä kahvia ja luen blogeja tai jotain opiskeluihin liittymätöntä romaania. Ja kun mieheni tulee kotiin ja uskaltaa mainita jotain hyrskyn myrskyn olevasta kämpästä, otan tosi loukkaantuneen ilmeen ja tokaisen, että joskushan minunkin on opiskeltava, jos ei pojan päikkäriaikana niin milloinkas sitten! :D Eri juttu kanssa silloin jos joku inha DL painaa ihan tosissaan päälle tai illemmalla on tulossa esim vieraita, niin sitten on pakko opiskella ja siivota. Mutta muuten pyhitän nuo kallisarvoiset päikkärihetket ihan vain puhtaaseen laiskotteluun. 

Mindeka
Ma-material Girl

....Ja miten niin miehesi EI lue blogiani?! :D

Elina U.
Lentoaskeleita

Siis ihan vaan tällainen villi arvaus! :D

Mindeka
Ma-material Girl

En minäkään uskoni oman puolisoni lukevan, mutta toisin kuulema on ;)

Kristaliina
Puutalobaby

Bloggaamiseen, bloggaamiseen ja bloggaamiseen - kuten juuri tälläkin hetkellä. Onkohan se sitten järkevää vai turhaa tekemistä, hmmm... :)

Niin, ja blogien lukemiseen, kommentteihin vastaamiseen, sähköposteihin ja käytännön asioiden hoitamiseen (niitä on muuten yllättävän paljon, jotenkin koko ajan on jotain puhelua tai meilinlähettämistä johonkin). Välillä myös pieniin duunijuttuihin. Tiivistäen: koneella jumitukseen siis :)

Mindeka
Ma-material Girl

No niinpä! Omaan listaani olen naamioinut sen hyödylliseksi, mutta todellisuushan taitaa olla jotain aivan muuta ;) Tsihhhii.

Caelia
Caelia's

Nukkumalla, ehdottomasti :)

 

Leluteekin Emilia (Ei varmistettu) http://leluteekki.wordpress.com

Mun periaate on, että ainakaan koko aikaa _ei_ käytetä kotitöihin. Silloin kun kaksoset oli pienempiä, söin aina oman lounaan vasta niiden ollessa unilla, jotta sain edes yhden aterian päivässä syödä ihan rauhassa, ilman että kukaan on sylissä tai huitoo lusikalla. Aika paljon aikaa menee koneella, ja jos esikoinen on kotona, niin sitten sen kanssa isojen juttujen puuhailuun, askarteluun tai lukemiseen. Ja vieläkin joskus viikonloppuisin saatan nukkua päikkärit samaan aikaan: kun äiti nukkuu, se on kuin pistäisi rahaa pankkiin. :D

I love mondays

Koska Baby on vielä minityyppi ja nukkuu kolmet päikkärit ehdin jaotella eri aktiviteettejä eri aikoihin.

Aamu-unet = suihku & siivous

Päiväunet = lounas & kaupungilla häröily / urheilu / nukkuminen riippuen viikonpäivästä.

Unet = ruoanlaitto / nukkuminen

Kauhulla odotan missä vaiheessa päiväunien määrä vähenee..

Mindeka
Ma-material Girl

Oooh! Mä niin muistan tuon ajan!

Me noustiin molemmat vasta aamupäikkäreiden jälkeen, varmaan koko ensimmäisen puoli vuotta :D Se oli luksusta! Mutta, jos suihkuun mieli, niin sehän oli joidenkin päikkärien aikana tehtävä, ellei sitten siirtynyt iltasuihkuihin, kun isi oli vauvan kanssa, kuten meillä tehtiin ;) Taaperon kanssahan tätä ongelmaa ei enää ole, koska hän on erittäin ahkera kylpijä (taivutetaanko se näin?).

:)

 

Vau mikä vauva!

Mun mielestä taas vauvan kanssa oli helpompi lorvia aamusuihkussa, kun se pysy tyytyväisenä sitterissä kun kiinnitteli leluja ja laulo ja jutteli suihkun alta. Taapero kyllä kylpee, mut omasta suihkusta voi tulla äkkilähtö kun toinen keksii itsepintasesti kiivetä pois ammeesta ja kaatuilla pitkin märkää kylppäriä. Shampoot omassa päässä tosi kivaa :D

HelloAochi

Tai sitten havahtua siihen, että taapero on kiivennyt pois ammeesta, vääntänyt p***at keskelle käytävää ja kävellyt p**ka jalkapohjassa ympäri asuntoa...

I love mondays

Joo kolmet päikkärit on luksusta! ja jos ajoitan päivällisen oikein se nautitaan rauhassa kun Baby vetelee lyhyitä iltauniaan kuuden maissa.. Baby on onneksi myös haltioissaan veden kohinasta, jos en ehdi suihkuun aamupäikkäreiden aikana lapsi vaavisängyssä kylppärin ovelle ja voilà äiti ehtii hyvin peseytyä ja saa kaudenhoitorutiinit tehtyä ennen kuin hermo menee lapsella ;) 

Sensei
Puuhevonen

Täälläkin vielä kahdet päikkärit. Aamupäivä-unilla nukun yleensä itsekin, iltapäivän pidemmät päikkärit menee yleensä kävelyllä ja kaupassa käymiseen tai kaupungilla kahvitteluun. Blogin kirjoittamiseen ja koneella roikkumiseen ylipäätään jää liian vähän aikaa- kuten postausten vähyydestä näkyy...

Ella F.
Siperian Ella

Hohoo, en ainakaan mitään kotihyödyllistä :) Jahka kersnaakkeli on tömähtänyt unten maille, ensin keitän mutteripannulla kahvia ja vaahdotan niin rasvaista maitoa kuin vaan ikinä jääkaapista löytyy. Sitten roikun koneella, selaien lehtiä, piirtelen, luen dekkareita tai chick-litiä, torkun sohvalla, katson  niitä kolmea seuraamaani sarjaa netistä kun en muuten ehdi, juoruan puhelimessa, syön rauhassa, teen ihan mitä vaan sellaista että rentoutuisin ainakin vähän. Takakireä luonne kun muuten olen :P

Mindeka
Ma-material Girl

Hahahah. No, toistaiseksi siis olet pystynyt rentoutumaan hyvin, sillä en ole siitä takakireydestä nähnyt vielä vilaustaan :D

 

Ella F.
Siperian Ella

Niinpä, se on se ahkera rentoutus ;)

Nytkin stressaan aktiivisesti tekemättömisstä kotitöistä, joita en ole aikeissakaan tehdä. 

Kommentoi