Häämessut 2014 -Häämuoti Nyt

Ma-material Girl

 

Helsingin Wanhassa Satamassa järjestettiin viikonloppuna Mennään naimisiin! -Häämessut. Koska oma päivämäärämme on sovittuna parin vuoden päähän, ei meillä sinänsä ole mitään kiirettä asian kanssa, mutta toisaalta, nyt on hyvä aika aloittaa rauhassa, niin ei ikinä tulekaan kiire.

Itseäni kiinnosti eniten häämuoti, vaikka kuva omasta puvusta onkin jo piirtynyt aika tarkkaan päähäni. Halusimme ideoita varsinkin miehen hääpukeutumiseen, juhlapaikkoihin ja siihen, mitä muuta pitääkään huomioida juhlia järjestäessä. Inspiraation lähteenä toimi ensin muotinäytös, jonka jälkeen lähdimme kiertelemään näytteilleasettajien kojuja.

 

 

Selän yksityiskohdat olivat selvästikin naisten puvuissa se juju juuri nyt. Näytöksissä mukana olivat Kaunis Morsian, Meslewi, Seremonia, Suomen Pukuvuokraamo, Stilissima, Turo Tailor, Lavem by Muotitalo Tyynelä, Niinatar, Tapiolan Juhlapuku, Morsiuspukuliike Josefiina, Minna, Zazabella sekä Ateljeeompelimo Sari Hörkkö.

Viimeisenä mainittu (alla olevat kuvat) sekä Minna Hepburnin vintage-henkiset puvut olivat mielestäni tyylikkäimpiä, toimivia kokonaisuutena ja silti yllättäviä. Kuin raikkaita henkäyksiä kaiken tuon tyllin ja strassikimmellyksen seassa, oikeastaan. Suosittelen tutustumaan, jos mielessä on jotain modernia ja kuitenkin näyttävää (myös upea häähaalari nähtiin samassa näytöksessä Sari Hörköltä).

 

Näytöksen kimput olivat siroja, selkeitä ja graafisia (Runebergin Kukka Dan Ward -Tietty!)

 

Ja kukas kaunotar se siellä olikaan:

 

Ihana Vilma P. joka nykyisin bloggailee MyCosmossa. Herregud, mikä kaunotar! Katso täältä Vilman kuvia, Minna Hepburnin upeasta indie-henkisestä häälookista ko. messuilta.

 

Sitten siihen odotettuun miesten juhla- ja hääpukeutumiseen: Suomen Pukuvuokraamo ja Turo Tailor esittelevät näissä kuvissa tyylejään. Ihania yksityiskohtia (joita ei kaikkia kamera kerennyt tallentamaan) näkyi yllättävän paljon: Kirkkaan punainen vuoritus ja nappiykstyiskohta hihansuussa, kauniit solmukkeet kaulassa, hohtavat materiaalit ja hyvänäköiset, skarpit linjat ja leikkaukset. Housun lahje on edelleen kapea ja takin pituus näköjään lyhyt. Yhtään frakkia tai sakettia ei näkynyt lavalla, ellen nyt ihan väärin muista. Hillittyä ja tyylikästä.

 

Messuilta löytyi vaikka ja mitä oheistuotetta ja tilpehööriä, joita kuvailin lähinnä huvittuneena. Muutamia vanhoja häälehtiä ostin inspiroitumismielessä, mutta siinä kaikki.

Hääpaikkatarjonta oli messuilla edustettuna mielestämme todella hyvin. Niistä lähdimmekin hakemaan tietoa, joten voi sanoa, että kannatti mennä. Saimme mukaamme monta esitettä ja läjän yhteystietoja, joista hyvinkin saattaa löytyä myös meidän juhlapaikkamme pääkaupunkiseudulla sekä käytettävä Catering- firma.

 

Kollaasissa muutama varteenotettava idea ja muutama "Ei missään nimessä" -idea. Arvaatko sinä, mikä miellytti ja mikä ei?

 

 

 

Translation: "Mennään naimisiin!" (Let's get married!) -fairs were on this weekend here in Helsinki, at Wanha Satama, and this is how it looked like.

 

Kommentit

Julia Thurén
Toimitus

Hei mäkin kävin tuolla sunnuntaina! Jotenkin hyvä meininki, ihmiset oli iloisia ja tarjontaa oli hyvin. Myös superhyviä sormusdiilejä. Aattelin käydä myös helmikuussa tuolla Love Me Do -messuilla, jotka vaikuttaa kanssa aika kivoilta (ehkä myös vähän trendikkäämmiltä kuin nämä Mennään naimisiin -messut).

Mindeka
Ma-material Girl

Minäkin sain näytteilleasettajatutultani suosituksen poiketa noilla tulevilla Love me do -messuilla, joten kaipa ne on pakko myös käydä katsastamassa ;) Voi miten kurjaa. Häähulluus, täältä tullaan!  Hih.

vilma.p
Vilma.P

Haha voi ihana sua, kiitos! :D Kiva postaus!! :)

Mindeka
Ma-material Girl

Olet jokaisen kehun ansainnut. Olit upea tuolla(kin) lavalla!

Corde

Kävin myös samoilla messuilla lauantaina. 

Sinänsä en ymmärrä miksi koska meillä on jo juhlapaikka, kuvaaja, sormus ja minulle pukukin on suunitteilla ompelijan kanssa.

Ehkä halusin nähdä Helsingin messut ja minkälaiset ne ovat. Tampereen messut kun ovat miltei joka vuosi kuuluneet kalenteriini oman työn takia. Messuthan olivat aivan eri luokkaa! Tampereen messut ovat aina jotenkin äänekkäitä ja aivan kuin ihmiset olisivat paniikissa kun sinkoilevat paikasta toiseen. Sormuksia ei pääse edes katselemaan kun kyynerpäätä saa joka puolella. Joten näiden Mennään naimisiin!-messujen aikana oli ihana huomata ihmisten rauhallisuus ja kuinka jouhevasti pääsi katsomaan asioita. Paikkana wanha satama on tietenkin aivan toista luokkaa kuin Tampere talo.

Pidin messuista vaikka mitään muuta en sieltä saanut kuin hyvän keskustelun sormukseni tekevän sepän kanssa :)

Mindeka
Ma-material Girl

Wanha satama on minunkin mielestäni oiva paikka juuri näille messuille. Olen ollut kerran aikaisemmin tuolla, mutta silloin olin näytteilleasettajan roolissa, enkä saanut yleisfiiliksestä minkäänlaista kuvaa, sillä päivät vierähtivät tiukasti omassa lokerossa.

Sunnuntainakin messuvieraita oli juuri sopivasti, sillä me emme jonottaneet pahemmin edes kahvilaan. Oli ihan mielenkiintoinen ja mukava kokemus.

Katie
Aika kypsä äidiksi

Mäkin olen jo aiemmin ihaillut noita Minna Hepburnin mekkoja, olisinpa tiennyt hänestä kun menin itse naimisiin (tai liekö hänellä silloin vielä omaa merkkiä ollutkaan). Voin hyvin kuvitella sut johonkin hänen hääpukuunsa! :)

Kommentoi