Hups, vatsanympärys 104cm..

Hups. Voiko tässä muuta enää sanoa 😉

Raskausviikkoja on siis täynnä 32, eli noin 8 viikkoa jäljellä. VAIN kahdeksan siis! Aika on mennyt aivan älyttömän nopeasti, varsinkin nyt lomalla (27.5. alkaen). Olo on rento, hyvinvoiva ja onnellinen!

Eilen tajusin, kuinka lähellä pojan syntymä onkin! Jos menee täyteen neljäänkymmeneen viikkoon, vajaa kahdeksan enää edessä. Siis kaksi kuukautta.

Mittasin vatsanympäryksen ja purskahdin nauruun: ilmeisesti silmä tottuu siis rintojen alla kasvavaan kumpuun, sillä en olisi ikimaailmassa uskonut sen olevan jo yli metrin! Hahaha! Mahtavaa poika, kasva vaan!

 

 

 

Päätimme vihdoinkin tulevana sunnuntaina mennä lunastamaan Långvikin kylpylälahjakorttimme. Paristakin eri syystä oikeastaan:

Yksi, Maha alkaa olemaan jo aika iso, joten liikkuminen (ja olo yleensäkään) ei varmaankaan pysy näin hyvänä loppuun asti. Jotta vierailu olisi siis minullekin mahdollisimman nautittava ja rento, alamme elää varmaankin aika viimeisiä mahdollisia vierailuhetkiä.

Kaksi, Lahjakortit ovat voimassa vain heinäkuun loppuun.

Kolme, poika siis syntyy pian! Otamme siis aikaa kahdestaan, nautimme aurinkoisesta säästä ja toistemme seurasta. Kohta meitä on kolme! Wau.

 

 

 

 

Lueskelin  muuten taas netistä, mitä vauvalle kuuluu näin loppuajasta ja tässä parhaimpia otoksia:

 

Jalkaterät ovat noin 6,5 cm pitkät.

Lapsi harjoittelee hengittämistä liikuttamalla rintakehää sisään ja ulos. Hän pissaa ja juo noin litran lapsivettä vuorokaudessa.

Ihonalainen rasvakerros paksuuntuu edelleen. Lapsen paino nousee 2 kilogrammaa seuraavan kahdeksan viikon aikana. Kasvot ja posket pyöristyvät.

Poikavauvan kivekset ovat nyt valmiina laskeutumaan nivusiin. 

(Lainaus täältä)

 

Sikiö painaa noin 2000 g. Pituus on noin 41 cm. Iho on punertava ja ryppyinen. 

(Lainaus täältä).

 

Sikiö reagoi, jos voimakas valo paistaa ohuemmaksi käyvän kohdunseinämän läpi. Joskus sikiö voi kurkottautua valonlähdettä kohti ja yrittää seurata sitä silmillään.

Sikiöllä on nyt usein hikka. Voit tuntea sen pienet, rytmiset liikkeet. Hikka ei ole sikiölle suurikaan vaiva, vaan auttaa keuhkoja valmistautumaan hengitykseen. Kun sikiö nikottelee, pallea puristuu kasaan ja keuhkotilavuus kasvaa. Sikiön hikkaamista seuraavat usein sen hengitysharjoitukset. 

 

 

En ole kokenut vielä pojan ensimmäistä hikkaa, mutta eiköhän se sieltä pian tule 😉

Että sellaisia ajatuksia tänään…

Nyt nauttimaan helteestä! Ihanaa & aurinkoista päivää teille kaikille!

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *