”Hyvää, mutta ei tätä kavereiden nähden kehtaisi syödä”, sanoi teini, kun Pilttiä maisteli

Kaupallinen kampanja, Yhteistyössä Piltti Hedelmähetki

20140422_174008.JPG

Toukokuun puolessa välissä arvottiin lukijoita mukaan testailemaan uusia Piltti Hedelmähetki-välipaloja (ts. Pruuttia, kuten ne Puutalossa nimettiin). Osana diiliä sovittiin testailijoiksi valittujen kanssa, että palaute annetaan Piltille blogipostauksen muodossa, jonne keräilen pruuttailijoiden kommentteja ja kokemuksia kyseisistä tuotteista. Olimme tottakai myös itse testiryhmässä, joten myös meillä on sanottavaa tästä asiasta:

Testiryhmä: Äiti 32v ja lapsi 3v

Yleisarvio: Omena-Päärynä oli lapsen ehdoton suosikki. Ensin taaperoa ihmetytti koko pakkaus, ja muutosvastarintaa (uhmaan liittyvää) oli hieman ensin havaittavissa (”Haluan syödä lusikalla sosetta! Ei, ei, ei  tuota!”), mutta kun ensimmäiset imaisut oli otettu, tilanne kääntyi päälaelleen. Uusi suosikki oli löytynyt. Testipakkauksen tuotteet loppuivat muutamassa päivässä, emmekä ole löytäneet lähialueemme kaupoista kuin kilpailijoiden vastaavia. (Piltti huom!)

Testasimme välipaloja arjen eri tilanteissa:

 • Kotimatkalla autossa, pitkän tarhapäivän jälkeen (Kertaakaan ei autoon läikkynyt tai tullut tahroja)
 • Välipalana Korkeasaaressa ja muilla päiväretkillä, mummolassa hoidossa jne.
 • Vappukutsuilla lasten tarjoiluna (Upposivat myös muille lapsille)
 • Myös äiti nappasi ensimmäisellä työviikollaan laukkuun pari Pilttiä, ja nautti ne hotellihuoneessa pitkän työpäivän ja dinnerin välimaastossa (Täydellinen myös käsilaukkuun!)

20140508_171027.JPG

Meidän perheemme siis piti tuotteista, mutta mitä sanoi muu testiryhmä?

 

Testiryhmä1:

Testaajat: Vauva 6 kk, Esiteinit 10v ja 12v sekä Äiti 35v ja Isä 41v

Yleisarvio: Maut hyvät, mutta jääkaappikylmänä parempia (isä)

Kommentit:

”-Hyvää, mutta ei tätä kavereiden nähden kehtaisi syödä, kotiin voisi kyllä ostaa syötäväksi lisääkin” (poika 12v)

”-Hyvää, voisin ottaa tanssiharkkoihin evääksikin, kyllä siellä muut vetävät pilttejä lusikallakin” (tyttö 10v)

”-Ihan ok maku, mutta ryystettävyys/imuttelu ei oikein istu aikuiselle; töihin voisi ottaa välipalaksi rahkan sekaan puristettavaksi” (äiti)

”-Aaammaammaaa” : Vauvan (6kk) äänekästä maiskuttelua, kun imutteli onnellisena koko pussillisen yhdeltä istumalta; vähän vaan meinasi olla sotkuista touhua, kun olisi itse tahtonut puristella pussia ja silloin tulikin kunnon töräykset kerralla…

”Yleisiä mietintöjä useimmilta käyttökerroilta: luomusta plussaa, samoin sokerittomuudesta ja lisäaineettomuudesta. En ole kaupasta katsonut, mikä hintataso peruspiltteihin verrattuna – onko kalliimpi kuin peruspiltti, vaikka on pakkauskooltaan pienempi? Maut olivat kyllä onnistuneita kaikki ja sen verran sutjakkaasti hupenivat meiltä, että ostamme kesän reissuille varmasti mukaan. Vauvan kanssa kätevää sinänsä, kun ei tarvitse lusikan kanssa pelata, joskaan ihan pienen ei voi antaa itse puristella pussia…”

20140508_171102.JPG

 

Testiryhmä2:

Testaajat: Kaksi nuorta aikuista (nainen ja mies, noin 25v)

Kommentit:

”Loistavia mukaan napattavia välipaloja, jonka voi tarjota ensiavuksi kiukuttelevalle serkkupojalle tai vaikka tyttöystävälle, kun verensokerit laskee liiaksi. Parhaimmillaan nää Piltit on jääkaappikylminä, mutta ei ne missään nimessä pahaa ole huoneenlämpöisinäkään. Pakkaus on tosi kätevä, kun niistä saa puristettua ihan viimeisenkin pisaran käyttöön eikä pakkaus vie paljon tilaa esimerkiksi laukussa. Uudelleen suljettava korkki on tosi kätsy, vaikka harvemmin sille on tarvetta (ainakin aikuiselle toi 90g sosetta kerralla on just sopiva määrä).”

”Itse olen vetänyt näitä Pilttejä paljaaltaan hätävälipalana sekä murojen/jogurtin/rahkan kanssa. Toimii! Vielä aion testata näiden toimivuuden proteiinilettujen kanssa :)”

”Suosittelisin ehdottomasti tutuille: lapsiperheille sekä myös ihan aikuisille helpoksi välipalaksi. Hedelmillä kun on tapana unohtua (ja pilaantua!) sinne laukun pohjalle, nää ei herkästi pilaannu vaikka ne viikoksikin jäisi kassin pohjalle lojumaan :)”

 

Testiryhmä3:

Testaajat: 6v tyttö, 14v poika, 19v armeijapoika, äiti 41v ja isä 43v.
Yhdet maistiaiset saivat myös käymään tulleet poika 21v ja tyttö 20v. 

Kommentit:

”Suosituin oli omena-mango, etenkin 6v.n mieleen: Makuna mieto ja pehmeä. Seuraavana omena – päärynä: Raikas. Seuraavana omena – banaani -mansikka: Liian kirpeä. Viimeisenä  omena -mustikka -banaani,  joka ei oikein maistunut kenellekkään. Äiti myös tämän maun kohdalla huolestui että mitenhän tahrat lähtevat pesussa pois, mustikka kun on niin sotkevaa. ” ”Pakkaus erittäin helppokäyttöinen. Korkin sai myös auki 6v itse. Kun pakkausta rullasi lopuksi, sai sen aivan tyhjäksi.Tietysti nuorisolle olisi mennyt vaikka kolminkertainen annos yhdessä hujauksessa, mutta pienille tämä on sopiva koko. Myös 2v lapsenlapsi syö kerralla koko paketillisen.  Mies ihmetteli korkin suuruutta, mutta totesimme, että se on varmaan hyväksi havaittu koko, vaikkakin vie esim, kuljetuksissa enemmän tilaa, ei saa pakattua laatikoihin kovin loogisesti. Mutta pienet sormet saavat siitä hyvän otteen.” ”Ostaisin tätä reisuun mukaan, voisi ottaa hörpyt autossa. Välipalaksi kotiin ostaisin vain pienille. Isoille en ostaisi siitä syystä, että pakkaus on liian pieni ja he tyhjentäisivät ” kotivaraston” hetkessä. Suositteisin mauksi pelkkää banaania. Ruusunmarjakin voisi antaa jonkun kaverina kivan lisämaun.Mahtavaa että tuotteet olivat luomua. Luomumerkin voisi laittaa isommaksi, niin erottuisi paremmin!Ja ihmeellistä että vettä ei ollut ollenkaan, vaan 100% hedelmiä.” ”Kokeilu oli todella kiva ja mielenkiintonen! Koko perhe oli mukana:-)”  

20140509_075326.JPG

 

Testiryhmä4:

Testaajat: Kaksi aikuista ja 11 v lapsi

Yleisarvio:” Olemme ostaneet jo lisää sillä esim. Minulle nämä ovat oiva välipala. Mietin mielessäni että voisko olla hiukan isopiakin?  Erittäin mielenkiintoinen testaus, kyllä meillä näistä keskusteltiin, yllätyin kuinka hyvää nämä olivat aikuisenkin välipalaksi.”

Kommentit:

”Hei

Olen ilolla vastaanottanut Piltti hedelmäherkkuja maistettavaksi 
ja tässä on maistelujen tulosta:
1. Tuotetta on testannut kolme henkilöä aamupalana ja välipalana. Illalla emme ole uskaltaneet maistaa, sillä C vitamiini tuppaa viemään yöunet.
2. Mansikka oli miehen mielestä hiukan hapan, mutta muutoin hyvää. Lapsesta (kaikki mitä maistoi) oli oikein hyvää
Mango oli aikuisten mielimaku, oikea superherkku.
Uusia mahdollisia makuja ajattelimme, esim:  luumu, ananas, kiiwi ja hunajameloni.
3. Aikuisista olivat sitä mieltä että korkki oli hiukan hankala avata, lapsella taas tätä ongelmaa ei ollut. Kiva kun ei tarvinnut kokonaan
käyttää kerralla, kun voi korkin helposti sulkea ja käyttää loput myöhemmin.
4. Jokainen on valmis suosittelemaan ja varmasti ostamme välipalaksi.
Ihmettelen kuinka se tekee olon niin täyteläiseksi?
5. 11v. innostui että tuote on Luomua ja 100% hedelmää.  Samaa mieltä olemme kaikki ja tuo täyteläisyyden tunne on todellinen plussa ja suuri yllätys.
Tuotteen tulisi saada enemmän näkyvyyttä niin loistelias se on ja tehdä selväksi että tuote on vauvasta vaariin.
 
Oli tosi mukavaa olla testaajana näin kivan tuotteen parissa.”

 

20140508_171203.JPG

Otsikkoon viitaten: Aikuisena taas kehtaa…Nimim. Uuden työn ahertaja

20140422_173859.JPG

 

Eli, tämän testiryhmän yleisimmät kiitokset tulivat luomusta, pakkauksen kätevyydestä (helppo kuljettaa mukana, ei sotke) ja siitä, että tuote maistuu ja soveltuu koko perheelle.

Paranneltavaksi useat mainitsivat maun: Omena-Mustikka-Banaani, joka ei ollut oikein meidänkään taaperon mieleen. Myös pakkauskoko kyseenalaistettiin: Voisiko pakkaus kuitenkin olla suurempi, sillä uudelleensuljettava korkki mahdollistaisi tuotteen käytön, vaikka vauva ei jaksaisikaan sitä kerralla syödä?

Vauvan kanssa puristeltava pakkaus voi olla haastava, mutta taaperosta lähtien, nämä ovat todella käytännöllisiä. (Ei tarvitse lusikkaa, ei liiskaantuneita banaaneita laukun pohjalla/ auton istuimessa)

Kaiken kaikkiaan, testiryhmäläiset olivat erittäin mielissään tuotteista.

20140422_174327.JPG

 

 

Translation: We tested these new smoothie-kind-of-things, called Piltti Hedelmähetki, and almost all test groups said that these should not only call baby-food but also as a great and organic snack for all ages. 

Kommentit (13)
 1. Täältä kanssa tulee vielä testauskommentteja! Meillä testaajina oli kaksi poikaa,kolme ja viisivuotiaat, sekä äiti 24 vuotta.

  Meille nää kyllä jäi ihan täysin käyttöön arkeemme.Spruutat osoittautuivat täydellisiksi välipaloiksi kiireisiin hetkiin!Näiden päivien aikana tässä perheessä on spruutattu mm.laivalla,autossa,puistossa,biitsillä,ruuhkabussissa,lenkillä,aamupuurolla,iltapuurolla..ja toimii ihan joka tilanteessa.Pikkuinen pussukka mahtuu aina messiin ja on sairaan näppärä ja helppo sekä eritoten sotkematon välipala(mitä näin äitinä arvostaa suunnattomasti..muistissa on mm. maissinaksut joita syötettiin meidän vuoden ikäiselle esikoiselle ja sitä maissinaksumuhjua on ihan taatusti vieläkin meidän turvaistuimessa,yöh..)

  Minulla ja meidän nuorimmaisella on selvästi sama maku.Me tykättiin tasapuolisesti ihan kaikista mauista.Mutta jos nyt suosikki pitää valita,niin pienin valitsi suosikikseen omena-mangon ja minä taas omena-mustikka-banaanin(aivan täydellistä aamupuuron sekaan).Esikoisen mielestä kaksi makua oli aivan liian kirpeitä,hän ei tykännyt omena-banaani-mansikasta eikä omena-mustikka-banaanista.Hänen mielestään nämä kaksi makua olivat ”kirpelöö” 😉 Esikoisen lempparimaku oli omenapäärynä.

  Tuotteen plussat:helppo ottaa mukaan,sotkematon,näppärä pakkaus,hyvää niin lämpimänä kuin viileänäkin

  Kehittämisen varaa:Vähän ehkä liian pieni pakkaus,saisi olla vähän reilumman kokoinen,että olisi hieman täyttävämpi pakkaus!

  Lisäkehu:meillä sairastuivat lapset vesirokkoon tämän testin aikana ja pienimmäisellä oli suukin täynnä vesirokkonäppylöitä.Hän ei oikein syönyt eikä juonut mitään,koska kaikki kirveli.Mutta tadaa,tämäpä ei kirvellytkään!Omena-mangospruutta meni kipeästäkin suusta alas ja niin oli tämäkin tilanne voitettu!

  1. Kiitos kommenteista ja arviosta myös sinulle, Jaimsey!

   Olisiko tämä muuten soveltuva eväs myös puoli- (tai koko)maratonille? 🙂

    

   Meillä on poika ollut kaikissa taudeissa todella huono syömään, josta ollaan oikeastaan aina ennen varsinaisia oireita tajuttukin, että ”Kohta nousee kuume”, ja ainoa mitä hän on suostunut syömään aina, on ollut hedelmäsoseet. Inhoan kuitenkin niitä lasipurkkeja, joten vaikka nämä ovatkin kalliimpia, aion jatkossa ostaa näitä.

   Ja olen samaa mieltä siinä, että saisi olla isompiakin kokoja (vaikka vain osassa makuvaihtoehdossa), koska meillä taaperokin veti helposti kaksi kerralla. Varsinkin helteellä, kun ei muut ruoat oikein tuntuneet maistuvan.

   1. Mä muuten oikeesti mietin tota että toimisko puolimaralla;)En tiiä,mut on todistetusti toiminu ainakin tällaisella peruslenkillä.Lähtee töistä suoraan väsyneenä,hirvee nälkä,kotiin pitäis jaksaa juosta yms.kyl sä tiiät;)niin toimii kyllä näppärästi niin että spruuttasee yhden tollasen suuhun ja ei kun juoksemaan..:)

    1. Kyl mä tiedän, joo 😉 Vaikken enää juoksekaan työmatkoja. (Pitäisi kyllä, koska tulisi juostua puolikas joka päivä!)

 2. Meillä tuotetestattiin myös kiitos superisti!

  Eli poika n10kk veteli pruutasta ihan hetkessä sen tyhjäksi. Kaikki maut upposivat mutta mango oli ihan ehdoton lemppari. Äitikin olisi halunnut maistaa, mutta iso miinus makuhommista eli kaikissa on omenaa 🙁 Omena-allergiselle ei siis mahdollinen välkkäri. 

  Meidän puolesta annos voisi olla reippaampikin. Tuntui että jo tuo pieni mies vetäisisi ainakin 1,5 pakkausta ihan kevyesti. Tuo 90g kun ei hirveän iso ole. 

  Helteet osui ja uppos just kun pakkaus näitä tuli postista, helteellä ihan SUPER välipala! Sen verran ”lötköä” että muksu ei huomannut ihan syömiseksi asti tätä juttua vaan se oli tosi hauskaa 🙂 Ja varsinkin jääkaappikylmänä 😉

  Pienet kädet meinasivat välillä puristaa rinnuksille satsin pruutasta, mutta suuremmilta vahingoilta vältyttiin. Näin pienen kanssa saa pruutan syömistä kyllä vähän vahtia (ihan niin kuin kaikkea syömistä).

  Hinta on tosiaan vähän suolainen, mutta isovanhemmat on ainakin tankanneet kaapit täyteen näitä herkkuja kun innostuivat näistä kesäisenä pihavälipalana. Säilyvyys verrattuna tuoreisiin hedelmiin on kuitenkin niin iso juttu että kyllä näitä kotiinkin välillä varmasti ostetaan! 100% hedelmää on iso plussa verrattuna muihin hedelmäsoseisiin! 

  Pojan pahasti kehitysvammainen kummitätikin, joka on sikanirso ja syö fyysisesti huonosti maistoi pruutasta ja uppos tosi hyvin. Käy siis varmasti tällaisille erikoisryhmillekin mainiosti! 🙂

  Meillä siis maistui mutta meidän perhe toivoo omenattomia makuja 🙂 

   

  1. Ei ole muuten totta, miten kaikissa olikin omenaa!? Pahoittelut, ettei tätä tajuttu ilmoittaa etukäteen. (Vaikka itse en olisi missään nimessä tajunnut edes kiinnittää asiaan huomiota.) -Ehkä Piltin kuitenkin olisi tämä pitänyt huomata. -Onneksi kuitenkin lapselle maistui ja sopi.

   Tämän on varmasti sellainen pointti, jota ei olisi välttämättä edes tajuttu, ellei testiryhmiin olisi osunut omena-allergikkoa -Vai olisiko? (Epäilen)

   Kiitos paljon testaukseen osallistumisesta ja kommenteistasi. Näistä on kyllä jokaisesta tullut hyviä pointteja esille, joista uskon yrityksen olevan mielissään.

   1. Mä törmään tän omena-vamman kanssa usein kaikkiin kummallisuuksiin. Meillä on miehen kanssa se molemmilla ja pelkäsin että siten ehkä pojallakin. Ei onneksi! Mutta joo omenaton (ja mielellään myös banaaniton, moni joka on allerginen omenalle on myös banaanille niinkuin minä) ois huippu! Hyvä kuitenkin että meistäkin on ollut hyötyä! 🙂

    Muun muassa mehujen ja siidereiden (köhköh) kanssa saa olla ton omenan kanssa sikatarkkana kun sitä tuntuu olevan kaikissa. 

    T: se joka on allerginen omenalle, banaanille ja porkkanalle eli kaikille edullisimmille hedelmille ja vihanneksille :/

    1. omena-allergia ja Piltti
     1.7.2014, 10:14

     Tämä tulee nyt vähän jälkikäteen mutta törmäsin blogiisi vasta tänään. Pakko kommentoida asiaa:

     Minulla oli omenalle allerginen vauva (ja nykyisin omenalle allerginen lapsi) ja minua otti erittäin paljon päähän juurikin tuo että kaikessa oli omenaa. Otin yhteyttä Pilttiin (siis vuonna 2012) ja siellä todettiin että käytettävä omena on kypsää ja näin ollen sopii useimmille (myös omena-allergikoille) ja että omenaa ja porkkanaa käytetään pyöristämään soseen makua. Asia vietiin kuulemma tuotekehittelyosastolle, joten uskon että Piltti on erittäin tietoinen että omena on heillä vallitseva raaka-aine. Suurin ylläri oli tyyliin Lihapata jossa oli myös omenaa.

     Mutta siis nämä olisivat varmasti meillä käytössä ja erittäin suosittuja mutta jää ikävä kyllä hyllyyn.
     ps. ihana blogi, jäin lukemaan vähän vanhempiakin postauksia…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *