Imelda Marcos tässä, hei! (eli kurkistus kenkäkaappiini)

Ma-material Girl

 

Silläkin uhalla, että aMinimalistin emmikoo saa tästä postauksesta sydärin (hän julkaisi aikoinaan postauksen, jossa esitteli kaikki 3-5 kenkäpariaan) , julkaisen tämän. Tämä olkoon Osa 1: Kenkäfriikin tunnustukset -sarjassa. Katsotaan, tuleeko jatko-osaa..

 

 

 

Työskentelin aikoinaan kenkäputiikissa, jossa opin, että sydämessäni ei ole tilaa keinonahkaisille kengille. Jalat voivat (myös korkkareissa) paremmin, jos/kun materiaali on aitoa nahkaa, puhumattakaan siitä, miten pitkäikäisiä hyvinhoidetut nahkakengät ovat. Myönnän, että heikkouteni ovat korkkarit, vaikka nykyisin omistan myös käytännöllisiä ja matalia kenkiä.

Säilytän useimmat kenkälaatikot, varsinkin, jos kyseessä on harvemmin käytettävät ja/tai kalliit (esim. juhla-)kengät. Laatikkoja on hyvä pinota kaappeihin päällekkäin, jossa ne myös säilyvät, alkuperäisten silkkipaperiensa keskellä loistavasti, vuodesta toiseen.

 

 

Tällä hetkellä, kenkäkaapissani hengailee myös pukinkonttiin matkaava parkkitalo, joogamatto ja pojan lumilapio. Mutta älkää antako niiden häiritä. Loistava bloggari olisi tietenkin ottanut ne kuvaushetkeksi pois, mutta innoissaan ollut kenkäfriikki ei edes huomannut niitä, kuin vasta nyt.

 

 

Kesäkengät on siirretty (suurimmaksi osaksi vain, näköjään) yläkaappiin, josta ne otetaan esille taas keväällä. Kun tilaa on kolmen hengen ja kahden huoneen taloudessa rajallisesti, täytyy koko ajan keksiä, mistä saa lisää säilytystilaa. (Ja nyt kun joku saattaa alkaa kritisoimaan, kerron, että kenkiä on jo karsittu huimasti. Näistä ei enää voi karsia.)

 

Loppuun vielä muistutus, että hoidan kenkiäni hyvin. Annan niiden levätä, muistan suojata ja putsata säännöllisesti, jolloin ne todella kestävät vuosia. Vanhimmat kenkäparini taitavat olla vuodelta 2004, kun aloitin siellä kenkäliikkeessä työskentelyn. Nykyisin en suinkaan osta kenkiä enää usein (kerran-kaksi vuodessa, jos sitäkään), koska kokoelmani alkaa olemaan jo aika kattava.

 

Ja nyt, sana on vapaa:

 

Mitä tuumailet? Hullua vai hauskaa?

 

 

Translation: Hi, I´m Mindeka, and I´m a shoeholic.

 

Kommentit

HelloAochi

Täysin pähkähullua!

Mulla on kolmet kengät, ja niistäkin yksia käytän hyvin harvoin.

HelloAochi

Ja alempaan kommenttiin viitaten, täysin pähkähullua on tässä kontekstissä yhtä kuin hauskaa ja söpöä ja ihan tosi jees ja Mindeka oot ihana ja huipputyyppi kenkinesi kaikkinesi :D

HelloAochi

Mut on se silti ihan pähkähullua!

Mindeka
Ma-material Girl

Hihihi, kiitos HelloAochi. En olisi ottanut kommenttiasi lainkaan pahalla, sillä onhan tämä nyt hullua,  mutta kiitos, että selvensit asiaa.

Tätä on kyllä ihmetellyt vuosien aikana moni muukin, mutta parhaimmat niistä ovat entinen pomoni (jolta muuten nimimerkkinikin tulee!): "Tässä on Mindeka, hänellä on yli sata paria korkokenkiä." ja avomieheni, joka yhteenmuuttomme ja tuparien aikana esitteli kenkäkaappiani vieraille kuin mitä tahansa muutakin huonetta ;)

Ihastuksen ja järkytyksen raja on siis hiuksenhieno, ainakin tässä asiassa.

Mindeka
Ma-material Girl

Kiitos kommentistasi miakuusisto!

Olen niin samaa mieltä, oikeastaan kaikesta, mitä sanot. Olen ollut töissä niin kenkä- kuin vaatekaupoissakin vuosien varrella ja jokainen työpaikka kyllä näkyy vaatekaapissani. Ihan kuin monet teistä on varmaankin jo huomannut, tiettyjen brändien/vaatteiden kanssa. Se on aivan luonnollista.

On aivan selvää, että kenkä kestää kauemmin, kun se saa käyttöjen välillä levätä, ja sitä hoitaa hyvin. En ymmärtäisi vastaavaa keräilyä, jos kengistä ei huolehtisi tai ne olisivat vaikkapa keinonahkaa. Silloin kyseessä olisi lähinnä ajan kysymys, koska kaikki kaapin sisällöstä nakattaisiin kaatopaikalle. En näe tässä sellaista vaaraa, että omat kenkäni päätyisivät Ämmässuolle, vaan pikemminkin haaveilen, että arvokkaimmat niistä päätyisivät joskus perinnöksi asti.

Mindeka
Ma-material Girl

Haastan sinut paljastamaan meille oman kokoelmasi, sillä tiesin,että sinä ymmärrät minua :) Jostain kumman syystä... Hih.

Piipo79

En ole laskenut omiakaan varastojani ja kyllä, karsintaa on harjoitettu täälläkin. Ei mulla ehkä ihan tuollaista varastoa ole. Tosin hämäävää on itseäni kohtaan se, että olen sijoitellut kenkiäni useisiin eri kaappeihin. Samaa mieltä, keinonahkaisia on turha ostaa ja tulevat käyttöiän huomioiden kalliiksikin. Ja kenkien pitää saada levätä, siinä hyvä "tekosyy" ostaa useammat!

Mindeka
Ma-material Girl

Suosittelen keräämään kokoelmaa samaan paikkaan, sillä kyllä itsekin ällistyin eräässä muutossa, kun kenkälaatikoita on neljä jätesäkillistä ;)

Piipo79

Lisähämäystä itseään kohtaan aiheuttaa ne kenkäparit toimistollakin. Miespuoleiset työkaverinikin ovat jo pistäneet merkille kokoelman pöytäni vieressä. Puhumattakaan jakuista. Laskin että niitäkin oli ainakin 5 kpl toimistolla...

FFFifi
Fitness Führer

Mun piti ihan laskea, että paljonko mulla on kenkiä. 23 paria, mikä kuulostaa musta aivan järkyttävältä määrältä :P

Neljät korkkarit, kahdet nilkkurit, kahdet kumpparit, yhdet juoksu- ja yhdet turistilenkkarit, korkosaappaat, matalat saappaat ja bikerit, salikengät, ballerinat, loaferit, sellaiset tossukat, tennarit, kolmet sandaalit, muoviset  mary janet ja kiinatossut. Näiden päälle on vielä sisätossuja.

Kaikki on kyllä käytössä, mutta esimerkiksi korkkareita käytän niin harvoin, että en ehkä tarvitsisi neljää paria... ja on noita kesäkenkiäkin ehkä liikaa. Eikä näistä kuin muutamat ole "täydellisiä" kenkiä, mun on niin älyttömän hankala löytää mitään mikä sopii :/ 

Kyllä musta ideaali olisi sellainen yhdet matalat ja yhdet korkosaappaat, parit erilaiset korkkarit, nilkkurit, lenkkarit, tennarit ja sandaalit, vaikka kengistä tykkäänkin. Päädyn kuitenkin aina käyttämään vaan paria paria.

Kommentoi